Mgr. Pavel Černý
Aktuality, Bezpečnosť,

Príhovor prezidenta LIGA LIBE Mgr. Pavla Čierneho, v Snemovni Parlamentu ČR

Dňa 22. marca bol v Snemovni Parlamentu ČR usporiadaný osobitný seminár ku zbraňovej legislatíve, iniciovaný predsedom bezpečnostného výboru Radkom Koten. Zaznelo tu nemálo prejavov ohľadom súčasnej a najmä budúcej situácie v tejto oblasti – a to ako z úst poslancov, zástupcov ministerstiev vnútra i životného prostredia – a taktiež aj asociácií výrobcov zbraní a streliva a predstaviteľov ich najväčších výrobcov. Z tejto akcie Vám prinášame príhovor prezidenta ľudskoprávno – bezpečnostnej organizácie LIGA LIBE Mgr. Pavla Čierneho, pplk. v.v.


LIGA LIBE vznikla z dvoch petičných výborov, ktoré za mnoho posledných rokov v rámci boja proti obmedzeniam legálnych súkromných zbraní zhromaždili na stovky tisíc podpisov občanov ČR. Našu petíciu, ktorá je cielená nielen proti implementáciu bruselských nezmyselných zákazov v oblasti legálnych súkromných zbraní, podpísalo mnoho politikov, medzi nimi dokonca aj český prezident, premiér SR a predseda Snemovne.

       Mimo boja proti zmienenej zákazovéj smernici sa ale taktiež teraz snažíme čeliť hroziacim zákazom olova v strelách a rybárskych závažiach. Vyvrcholením tohto odporu bola protestná nóta odovzdaná v jeden deň predsedovi Senátu, predsedovi Snemovne a tiež na úrad vlády, ku ktorej sa k nám oficiálne pripojilo mnoho organizácií, z tých najväčších predovšetkým poľovníci, rybári – a tak nakoniec počet ľudí za protestom proti nezmyselným obmedzeniam činil spolu s našimi všetkými petentmi takmer milión českých občanov. Vrcholnými politikmi vrátane premiéra ČR, sme boli uistení, že nedopustia realizáciu hroziacich tendenčných zákazov, maskovaných tentokrát prefíkane za ekologický problém.                                                                                                                                                                Ďalší náš boj bol iniciovaný nedávnou hrozbou z EÚ, kedy bola zahájená pre nás veľmi znepokojujúca diskusia o zákazoch nožov v členských štátoch, čo je rozhodne vec, s ktorou naša krajina nemá, na rozdiel od štátov EÚ na západ od nás, nijaké problémy. Paradoxom ale je, že práve v tých krajinách, kde panujú rozličné zákazy nožov a podobných prostriedkov, kriminalita i terorizmus len a len rastie. Na túto tému sme pred niekoľkými dňami vypustili osvetový film, ktorý len za túto dobu videlo už stovky tisíc českých občanov. A tak má naozaj nebývalý ohlas.

Čo len spomenúť z našich ďalších mnohých činností?

Postarali sme sa tiež nedávno o to, aby mediálne rozhodne nezapadol začiatok prerokúvaní českej žaloby na odzbrojovaciu smernicu EÚ komisie pred Európskym súdnym dvorom. A kolega dr.Straka sa stal dokonca z miesta podujatia, čiže Luxemburgu, spravodajcom niektorých médií.

Po dlhé mesiace taktiež už robíme na projekte, ktorý je pre nás všetkých ako obyčajný dôležitý – teda na ústavnom práve českého bezúhonného občana na súkromnú legálnu zbraň, čo by posilnilo našu schopnosť čeliť ďalším prípadným populistickým zákazom zbraní – ako to napríklad teraz vidíme na príklade Nového Zélandu .

LIGA LIBE v žiadnom prípade nie je apolitická – neb práve v politike rozhodnutia, ktoré sa zásadne podpisujú ohľadom práv, slobody a záujmu občanov, práve vznikajú. Je však nadstranícka – teda nepodporuje určité strany, ale celé politické spektrum a konkrétnych politikov , čo obhajujú práve naše záujmy. Pretože aj v politike to nie je o strane , ale o ľuďoch. A tak naša LIGA vracia všetkými silami podporu politikom, čo s nami bojujú za našu vec – a tí nerobia nič nečestného či nelegálneho, len v našom prípade presadzujú ciele tých vôbec nejpreveřovanejších občanov, veľkej časti našej spoločnosti, ktorých, sčítame ak to spolu s ich sympatizantov a rodinami, tvorí totiž vskutku nemalú časť nášho národa a ich voličov. A tiež časť občiansky uvedomelú – teda tých, čo rozhodne chodia k voľbám.

Naopak politikom, ktorí nás chcú osekať na našich právach, vyjadrujeme dosť hlasno verejne či dokonca mediálne svoju nespokojnosť a usilujeme sa o to, aby volení nabudúce rozhodne už neboli. Lebo o tom to je – naši volení zástupcovia, čoby takpovediac servis občanov, by mali brať do úvahy ich názory a presadzovať ich. A my zas takých osvedčených politikov chceme dostať ešte na významnejšie posty, kde nás môžu obhajovať ešte lepšie a efektívnejšie. LIGA LIBE, za ktorou stoja státisíce petentov, tak vlastne napĺňa princíp demokracie v tej najčistejšej forme.

Proste robíme všetko preto, aby nemohlo dôjsť do budúcna k takým veciam, ako teraz na Novom Zélande. Kde po iste zavrhnutiahodnú skutku jedného človeka boli z onoho masakru účelovo obvinené zbrane. Teda dokonca len jedna ich kategória. Nehovorme ani o tom, že by za skutok jedného zlého človeka nemali byť plošne postihovaní ostatní slušní občania – a tiež sa asi tu nemusíme baviť o nespornom faktu, že zabíja iba človek a nie samotná ona zbraň. To by sme potom po udalosti v Miláne, keď pred pár dňami senegalský migrant hodlal zapáliť celý autobus s deťmi, mohli rovnako požadovať plošné zákazy zápaliek, zapaľovačov a benzínu.

Späť k Novému Zélandu, kde paradoxne už teraz majú zákony prísnejšie, než dokonca požaduje vo svojej zákazové protizbraňové smernici Európska komisia. Už to je ďalším dôkazom, že ani ona fungovať nebude a nemôže. Teda pomôcť nejako v boji proti terorizmu a kriminalite, myslené proti zlý ľuďom so zlými úmyslami, ktorí sa neštítia ničoho a rozhodne sa neriadi žiadnymi, hoci sebeprísnejšími predpismi a zákonmi. Vláda na Novom Zélande mala už tieto obmedzenia dlhodobo plánované – a ani sa tým netají. Rovnako tak ako Európska komisia, ktorá mala podobné zákazy nachystané od eurokomisárky Cecilie Malmströmovej niekoľko rokov už späť.
Zámienky sa v oboch prípadoch potom vyskytli a boli tendenčne využité. V Európe to boli parížske útoky a smernica bola uverejnená už 3 dni po nich. A na Novom Zélande majú byť kompletné zákazy uverejnené do 10 dní od tej smutnej a tragickej udalosti.
Čo bude nasledovať? Na Novom Zélande dokonca vyvlastnenie súkromných zbraní. Teda vlastne akési znárodnenie, násilné zabavovania majetkov na príkaz populistických politikov, ktorí takto zjavne len presadzujú stále silnejúce neomarxistické tendencie. Nastane toto raz aj v Európe? My dúfame, že nie. Ale dúfať nestačí. Za svoje práva treba bojovať, tie zadarmo nikdy nie sú. A aby nedošlo snáď k popísaným veciam, preto práve naše LIGA LIBE vznikla a existuje. Jednoducho, ako raz niekto povedal: “Kto zaspí v demokracii, môže sa prebudiť v totalite …”

My sme ju už zažili a naozaj, nechceme si to zažiť znova.    Prehlasujeme za státisíce občanov: nenecháme sa či už v mene pochybného “boja proti terorizmu”, alebo účelovej ekologickej zámienky, pripraviť o svoje koníčky, zamestnania či dokonca nakoniec aj majetky a osobnú bezpečnosť.

Skrátka: nedáme sa!

Mgr. Pavel Černý, pplk. v.v
prezident LIGA LIBE

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov