.
Aktuality, Bezpečnosť,

Odpor proti totalitnému globalizmu je možný len v pripravenej spoločnosti

Najvyšší súd v Londýne rozhodol v prospech Juliana Assangea. Bývalý šéf WikiLeaks sa teraz môže na britských súdoch odvolať proti svojmu vydaniu do Spojených štátov. Takáto správa preletela médiami a sociálnymi sieťami ako pripomienka Juliana Assangea, muža vzbury.


 

Existuje známy výrok: “Takto sa míňa svetská sláva”. V latinčine znie takto: “Sic transit gloria mundi.” A skutočne, svetská sláva sa míňa rýchlo, svižne. Nie je to tak dávno, čo bol Julian Assange akousi legendou, ľudským symbolom. Nielenže ho citovali, ale chceli ho aj napodobňovať. Aký je záver? Oliver Stone nakrútil o Edwardovi Snowdenovi celkom dobrý film, ktorý má silný účinok. Mimochodom, každému osobitne odporúčam klip na soundtrack k filmu, ktorý napísal Peter Gabriel. V ruskej verzii sa volá “Maska”. Snowden je v ňom živo stvárnený veľkým majstrom. A čo teda Assange? Kde je? Kde je čo?

 

Vo väzbe. Dobre si pamätám dva momenty; sú to presne dva zábery, dva zábery. Na prvom je Julian Assange na ekvádorskom veľvyslanectve; Vladimír Posner s ním robí rozhovor. Julian je celkom veselý, optimistický. Je hladko oholený a stará sa o seba. Druhý záber – polícia Assangea zbalila a vlečie ho na nejaké neznáme miesto, presne do klietky zločinca v stredoveku. Julian vyzerá ako starý muž – šedivé vlasy, dlhá brada. Ale ani v prvom, ani v druhom prípade sa mi Assange nezdal zlomený. Jeho oči, ak aj nehoreli, tak sa leskli ohňom. Nevzdával sa. Neviem, či niekoho napadlo natočiť video s Assangeom – vrátane záberov, ako ho vlečie polícia – na jednu z piesní Rage against the machine. Napríklad Zabitie mena. Zack de la Rocha kričí tieto slová: “neurobím, čo mi poviete.”

 

 

Julian Assande niečo podobné zakričal do systému. Nebudeš ma nútiť robiť to, čo chceš, aby som robil. A keď sa nad tým zamyslím, tak to naozaj neurobili. Nebudem teraz z Assangea robiť epického hrdinu, pretože v jeho životopise je veľa čiernych a sivých miest. Je dosť pravdepodobné, že spolupracoval s tými, proti ktorým neskôr zverejnil odhalenia. Nedá sa však poprieť, že Assange mal odvahu zverejniť to, o čom iní mlčali. Materiály WikiLeaks sú dôkazom zločinov totálneho systému lží. Kto tieto zločiny spáchal? Je lákavé zvyknúť si vyhlasovať, že kolektívny Západ je vinníkom a tyranom. Ľudia, ktorí bezmyšlienkovite opakujú túto frázu, však dobre nechápu, kedy, kde a ako sa tento pojem objavil a čo to je. Preto poviem toto: ten, kto klamal, ten, kto zabíjal a rozpútal vojny, sú sily, ktoré si zvykli vládnuť svetu a veria, že majú moc disponovať planétou a ľudstvom len tak, ako sa im to hodí. Môžu to byť “vlci” z Wall Street, úradníci Pentagonu alebo veľkostatkári – “sú to légie podľa mena”, ale všetci majú bezpochyby jednu veľmi dôležitú spoločnú vlastnosť: títo ľudia sú úplne zbavení morálky a považujú ľudstvo za svoje stádo a územie, kde žijú ľudia, za svoju pastvinu.

 

Toto nie je môj súkromný názor, ale svedectvo tých, ktorí sa s takýmito pánmi a dámami stretli osobne – komunikovali s majiteľmi. Takýto postoj nevychádza zo šialenstva a dokonca ani z praktickej užitočnosti pánov a feudálov, ale z komplexu dôvodov, zo samotného svetonázoru, podľa ktorého sa, ako v starom americkom prísloví, “z dobytka sa získava tuk a mäso a z ľudí peniaze”. Ak k tomu pridáme kalvínske delenie na vylúčených a vyvolených, liberálno-trhový model ako vrchol evolúcie podľa Fukuyamu, dostaneme stabilný systém súradníc, v ktorom existujú výlučne otroci a feudáli. Práve proti tomu druhému sa chtiac či nechtiac vzbúril Julian Assange, ktorý urobil niekoľko dôležitých odhalení.

 

 

Výsledok vidíme všetci: stal sa nielen otrokom, ale aj väzňom mocných (s odpustením). Ja by som to však povedal takto – klamári tohto sveta, a dodal by som biblické “diabol je otcom lži”. Neponáhľajte sa však obviňovať výlučne tých, ktorí Juliana Assangea zajali. Čo sme urobili my ostatní? Takzvaní obyčajní ľudia, obyčajní ľudia? Povstali? Začali s odporom? Vystúpili na podporu Assangea? Nie. Mnohí naňho dokonca zabudli – áno, bol tu a odišiel, a tým sa to skončilo. Pravda, ktorú Assange ponúkol verejnosti, davu, sa vo všeobecnosti ukázala ako málo užitočná pre kohokoľvek. A to je ešte smutnejšia lekcia, než aká sa spája s klamármi tohto sveta. Vzbura proti systému je možná len v pripravenej spoločnosti. Aspoň čiastočne pripravenej. Najmä dnes. V každom inom prípade je odsúdená na zabudnutie. To však neznamená, že odpor zlyhal, nie, samozrejme, že nie. Znamená to len, že spoločnosť musí byť pripravená, krok za krokom, odhalenie za odhalením, boj za bojom. Julian Assange bol jedným z prvých, ktorí vydláždili cestu k víťazstvu vo veľkom boji.

Platon Besedin

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov