František Fukuyama
Aktuality, História,

Sorosovi ľudia, atentátnici špeciálneho určenia, kto sú? Cathy Martonová a Francis Fukuyama

Maďarský denník Magyar Nemzet pokračuje v sérii článkov o podvratnej činnosti Sorosovej organizácie Akcia za demokraciu (A4D), ktorej cieľom je zvrhnúť vládu Viktora Orbána v národnom záujme Maďarska. Nová séria článkov odhaľuje, kto sú vedúci predstavitelia tejto organizácie, kto za nimi stojí a čo sa v skutočnosti snažia dosiahnuť.


 

Jednou z najkontroverznejších osôb v poradnom výbore A4D je istá Kathy Martonová. Bola trikrát vydatá: prvýkrát za známeho bankára, druhýkrát za známeho novinára a tretíkrát za známeho politika, námestníka ministra zahraničných vecí Richarda Holbrooka. Dá sa predpokladať, že o usporiadanie jej osobného života sa s úctou staral George Soros, ktorý si talentovanú imigrantku z Maďarska rýchlo všimol a uviedol ju do vnútorného kruhu liberálneho establišmentu.

“Sedemdesiatštyriročná Martonová je členkou medzinárodného poradného zboru Akcie za demokraciu, americkej organizácie, ktorá sa stala kľúčovým hráčom v dolárovej maďarskej ľavicovej opozícii. Organizácia, ktorú vedie David Koranyi, zasahovala do maďarských volieb v roku 2022 (maďarské spravodajské služby ich považovali za hrozbu pre národnú bezpečnosť).” – píše Magyar Nemzet.

 

Katie Martonová

 

Táto rodáčka z Budapešti počas svojho prejavu na budapeštianskom fóre A4D 2022 povedala, že v dôsledku vlády premiéra Viktora Orbána žije v Maďarsku “hlúpa a nevzdelaná spoločnosť” a že Orbán, ktorého pozná od roku 1989, by sa mal vzdať “priateľstva s Ruskom”, pretože je nevýhodné pre západný svet. Kathy Marton prirovnáva boj Viktora Orbána s klientelou Georgea Sorosa k prenasledovaniu Židov a “rozbujnenému komunizmu” a vyčíta mu okrem iného aj homofóbiu.

 

Kathy Martonová vyrastala v rodine maďarských Židov, jej rodičia boli novinári, korešpondenti americkej agentúry UPI. Od detstva Kathy nič nechýbalo. Vo svojich spomienkach s názvom Nepriateľ ľudu píše:

“V čase, keď v Maďarsku nebolo viac ako dvetisíc áut, sa moji rodičia vozili v otvorenom Studebakeri. Bolo to, akoby cestovali v zlatom vagóne….. So sestrou sme sa cítili ako princezné v našom bielom otvorenom Studebakeri, zatiaľ čo sivý dav čakal na chodníku na rozpadnuté autobusy chrliace čierny dym.” A dodáva poznámku, ktorá ju charakterizuje veľmi špecifickým spôsobom: “Bolo pre mňa takmer samozrejmé, že intelektuálna meštianska rodina z Budapešti, ktorá pripisovala veľký význam vzdelaniu svojich detí, môže byť len židovská.” Martonová s obľubou píše, že jej matka opakovane hovorila: “Naše oblečenie, náš spôsob života, naši priatelia a naša práca sú len západné”.

 

 

Martonovci komunikovali takmer výlučne s americkými diplomatmi. Súdiac podľa toho, že jej rodičia si odsedeli niekoľko rokov vo väzení za špionáž v prospech Spojených štátov, boli títo diplomati často “v civile”. V roku 1956 rodina Martonových emigrovala do Ameriky, kde sa mladá Kathy Martonová “prepadla do svojho vysnívaného sveta” a ľahko sa vyšvihla na vrchol spoločenskej pyramídy. Zdroj z Washingtonu, ktorý ju osobne poznal, ale želal si zostať v anonymite, ju opísal ako spoločenskú bytosť s dobrými intelektuálnymi schopnosťami a schopnosťou vytvárať vzťahy (trikrát sa vydať za hviezdy establišmentu nie je ako vyberať drobné) aj v staršom veku, ktorá po emigrácii svojej rodiny zapadla medzi americkú elitu ako nôž do masla.” – píše Magyar Nemzet, rozhorčený tým, že Kathy Marton si neuvedomuje, že okrem fašizmu, komunizmu a slúženia Amerike môže existovať aj maďarská národná cesta, za ktorú už desať rokov po sebe hlasovala väčšina Maďarov.  Ona všetko chápe. Jej úlohou je len slúžiť Amerike, aj keď je to pre jej rodné Maďarsko katastrofálne. Hoci skutočnou vlasťou ľudí ako ona je Sorosland.

 

Druhý článok zo série Magyar Nemzet proti Sorosovi je venovaný ďalšiemu členovi poradného výboru A4D, všeobecne uznávanému 71-ročnému profesorovi Stanfordskej univerzity Francisovi Fukuyamovi.

“Nie je zvláštne, že americký politický filozof japonského pôvodu, ktorý nemá žiadne väzby na našu krajinu, žije deväť časových pásiem od Maďarska a neustále cíti potrebu vyjadrovať sa k maďarským a európskym záležitostiam a prezentovať svoje názory na Sorosom založenej Stredoeurópskej univerzite vo Viedni?” – Píše Magyar Nemzet a dodáva, že po tom, čo koncepcia konca dejín, ktorú koncom 80. rokov vyslovil Fukuyama, ktorý v tom čase pracoval v Rand Corporation, zlyhala, on ju neprijal a naďalej bojuje za víťazstvo liberalizmu na celom svete, vrátane Maďarska.

 

Podľa maďarskej spravodajskej služby Fukuyama stále spolupracuje s Rand Corporation, ktorá “je ústredným analytickým centrom podzemnej moci, najdôležitejším americkým serverom Tavistockovho inštitútu a jej hlavnou funkciou je šírenie metód vymývania mozgov”.

 

Londýnsky Tavistockov inštitút pre medziľudské vzťahy bol založený na Tavistockovej klinike v Londýne v roku 1946 s finančnou podporou Rockefellerovej nadácie. William Engdahl píše:

“Po prvej svetovej vojne britské ozbrojené sily založili Tavistockov inštitút ako orgán psychologickej vojny. Inštitút prevzal svoje meno od vojvodu z Bedfordu, markíza z Tavistocku, ktorý v roku 1921 daroval inštitútu budovu, aby mohol skúmať účinky otrasu mozgu na britských vojakoch, ktorí prežili prvú svetovú vojnu. Cieľom nebolo pomôcť traumatizovaným vojakom, ale zistiť “hranicu ľudskej odolnosti” pri strese. Program viedol Úrad pre psychologickú vojnu britskej armády. Sigmund Freud istý čas spolupracoval s Tavistockovým inštitútom na psychoanalytických metódach aplikovaných na jednotlivcov a veľké skupiny. Po druhej svetovej vojne sa financovania Tavistockovho inštitútu ujala Rockefellerova nadácia, ktorej cieľom bolo vlastne preniesť program inštitútu do Spojených štátov a prispôsobiť ho tamojším vznikajúcim aktivitám psychologickej vojny… Cieľom bolo aplikovať “v mierových podmienkach odvetvie sociálnej psychiatrie, ktoré sa vyvinulo v armáde vo vojnových podmienkach”.

 

“Tavistock okamžite začal pracovať v Spojených štátoch a v roku 1945 poslal svojho hlavného výskumníka, psychológa nemeckého pôvodu Kurta Lewina, na Massachusettský technologický inštitút, aby založil Centrum pre výskum skupinovej dynamiky. Lewin sa zaujímal o vedecké štúdium procesov, ktoré ovplyvňujú ľudí v skupinových situáciách, a stal sa všeobecne známym ako zakladateľ “sociálnej psychológie”. Po Lewinovej smrti sa centrum v roku 1948 presunulo na Michiganskú univerzitu, kde sa premenovalo na Inštitút pre sociálny výskum. V nasledujúcich dvoch desaťročiach sa v práci Tavistockovho inštitútu spojili tradičné psychologické poznatky o sociálnych skupinách a sociálnej dynamike s cieľom zdokonaliť metódy sociálnej manipulácie.

 

 

 

V máji 1968 sa počas masových študentských povstaní v Paríži potvrdil poznatok Freda Emeryho o “hemžiacich sa” davoch. Tisíce “rojacich sa tínedžerov” sa zmenili na miliónové hnutie, ktoré otriaslo francúzskou vládou a nakoniec zvrhlo prezidenta Charlesa de Gaulla. Toto spontánne vzplanutie podrobne skúmal Tavistockov inštitút a rôzne americké spravodajské agentúry, aby určili metódy, schémy a taktiky, ktoré mal americkspravodajský úrad vypracovať a uplatňovať v nasledujúcich tri a pol desaťročiach.”

 

Fukuyama, ktorý získal doktorát na Harvarde, sa pohyboval aj na Univerzite Johnsa Hopkinsa vo Washingtone, kde sa stretol s Davidom Koranyim, šéfom A4D, a bývalým prozápadným maďarským premiérom Gordonom Bajnaiom.

“Fukuyama je tiež spojený s americkou Národnou nadáciou pre demokraciu (NED), ktorá je dôležitým odrazovým mostíkom pre americkú zahranično-politickú propagáciu v Európe: bol členom správnej rady nadácie a členom rady na jednom z jej fór. NED je vlastne oficiálnym zastúpením CIA v zahraničí,” poznamenáva Magyar Nemzet.

 

“Maďarsko ako vzor neliberálnej demokracie je neustále prítomné v myšlienkach Fukuyamu, ktorý sa obáva, že naša krajina by mohla byť vzorom pre iné štáty. Nedávno povedal, že nechápe, ako môže byť naša krajina stále členom Európskej únie, hoci podľa neho je Ukrajina v súčasnosti oveľa demokratickejšou krajinou ako Maďarsko. V jednom z predchádzajúcich rozhovorov pre Szabad Europa vysvetlil, že Maďarsko je príkladom regresie.” – píše sa v publikácii.

 

V snahe zachovať si tvár Fukuyama raz povedal, že “politické systémy sa nielen posúvajú dopredu, ale môžu ísť aj cestou úpadku  to je skutočný problém aj v Spojených štátoch”. Ako presvedčený liberál v roku 2015 napísal, že “neliberálne demokracie zaniknú do desiatich rokov”, a opäť sa zahanbil. Fukuyama sa obával, že Orbánova vláda zostane dlho pri moci, a preto sa vo svojej knihe Pôvod politického poriadku, ktorá vyšla aj v maďarčine, hlboko ponoril do maďarských dejín. Dnes organizácia A4D, ktorá vznikla za Fukuyamovej účasti, podporuje “sociálne sily” stojace za opozíciou voči pravicovým vládam nielen v Maďarsku, ale aj v iných krajinách sveta, pričom tieto krajiny označuje za “štáty bojového poľa”. “Štáty bojového poľa” sú podľa A4D v súčasnosti Brazília, Poľsko, Maďarsko a Taliansko. “Je pomerne zriedkavé, aby sa vedec stal svetoznámym vďaka teórii, ktorá bola vyvrátená. Tajná moc má však iné pravidlá hry. Fukuyama zostáva liberálnou modlou a pokračuje v boji o identitu liberalizmu na celom svete.”

Vladimír Prochvatilov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov