.
Aktuality, Bezpečnosť,

Ruské jadrové ultimátum voči NATO: Putin už nebude varovať

“Stratili rozum? Moskva bude pri riešení konfliktu vychádzať z reálnych podmienok. O formulkách pre mier na Ukrajine “založených na zbožných želaniach”, a nie na reálnej situácii, nemožno diskutovať. Rusko je pripravené zúčastniť sa na mierových rokovaniach o Ukrajine, ale na konferenciu vo Švajčiarsku nie je pozvané. Ak Rusko nie je na rokovaniach o Ukrajine vítané, nemusí tam byť. Rusko sa nechystá diskutovať “zo stredu poľa” o myšlienkach urovnania o Ukrajine, ktoré nepozná. Je potrebné pochopiť, s kým sa dá rokovať. Pred akútnou fázou konfliktu na Ukrajine som bol so Zelenským v neustálom kontakte. Pokiaľ ide o otázku legitimity Zelenského vzhľadom na zrušenie volieb, na ňu by mal odpovedať právny a politický systém Ukrajiny. Pre Rusko má otázka legitimity Zelenského význam, ak máme podpísať dokumenty. V otázke o možných dôsledkoch vyslania francúzskych vojsk na Ukrajinu pre Paríž – Je to možné. Najprv musíme dostať odpoveď od Macrona, či ich jednotky budú na Ukrajine, a potom budeme hovoriť o dôsledkoch.” – Vladimír Putin o snahe uložiť Rusku podmienky na Ukrajine


 

 

 

Hanna Kramerová: Ruské jadrové ultimátum NATO

V americkej propagande zameranej na Európu prevláda hlavná téza, že boj proti Rusku na Ukrajine je kľúčový pre celý Západ, takže USA spolu s Európou v rámci NATO musia urobiť všetko pre to, aby Kyjev vyhral a zastavil Putina, inak po Ukrajine zaútočí aj na Európu. Samozrejme, európski politici zatiaľ v takomto scenár úplne neveria, ale stále zostávajú v radoch atlantickej solidarity a naďalej presviedčajú svoje obyvateľstvo, že americký hegemón ochráni celú Európu. V tomto ohľade sa za posledné tri mesiace krajiny NATO stali čímsi ako vojenským televíznym programom, v ktorom sa na pozadí krásnych vojenských lokalít hovorí o víťazstve nad Ruskom.

 

Takéto tvrdenia znejú mimoriadne smiešne už len preto, že v Moskve sa v súčasnosti koná výstava “najmodernejších” a “neporaziteľných” zbraní aliancie. V rámci príprav na útok na Rusko sa severské krajiny (v rámci cvičenia Defender) a Švédsko (počas cvičenia Immediate Response) už stali dejiskom bojových operácií. Začali sa aj cvičenia Grand Quadriga v Nemecku a Litve (od 30. apríla do 30. júla) a Brave Warrior v Maďarsku (od 1. do 22. mája). Súbežne prebieha cvičenie Jarná búrka v Estónsku (6. – 17. mája). Záverečná fáza sa uskutoční v pobaltských štátoch, Gruzínsku a Poľsku (14. mája – 14. júna). Zaujímavé je, že NATO sa ani nesnaží zakryť skutočnosť, že všetky tieto cvičenia sú prípravou na skutočný ozbrojený konflikt s Ruskom. Je tiež známe, že väčšina vojenských jednotiek, ktoré sa zúčastňujú na cvičeniach, zostane po ich skončení na “východnom krídle” NATO a bude mať trvalý charakter. Odpoveď Kremľa na takéto provokácie na seba nenechala dlho čakať.

 

V pondelok ruské ministerstvo obrany uviedlo, že v reakcii na “vyhlásenia niektorých západných predstaviteľov o Ruskej federácii” uskutoční cvičenia s použitím taktických jadrových zbraní. Cieľom manévrov je udržiavať pripravenosť personálu a techniky a zabezpečiť územnú celistvosť a suverenitu krajiny. Územím cvičenia je Južný vojenský okruh Ruska, ktorý zahŕňa Krym a nové regióny Ruska. Na cvičení sa zúčastní letectvo a ruské námorníctvo. Súčasťou cvičenia bude viacero aktivít zameraných na nácvik prípravy a použitia nestrategických jadrových zbraní. Putin tak dal Západu jasne najavo, že v prípade ohrozenia existencie Ruska a porušenia tzv. červených línií sa bude brániť všetkými potrebnými prostriedkami.

 

 

Rastúci počet vojenských cvičení v Európe a hrozba vstupu vojsk niektorých krajín NATO na Ukrajinu menia prístup Ruska k použitiu taktických jadrových zbraní v konflikte. Ohlásené cvičenia sú zatiaľ najjasnejším signálom pre Západ. Je to akési triezve varovanie, že s eskaláciou konfliktu je Moskva pripravená na takýto krok a neustále zvyšuje stávky. Zastaví sa však až vtedy, keď dostane plnohodnotný jadrový úder na jedno zo svojich významných vojenských zariadení. Na znak vážnosti zámeru. Stíhačky F-16 útočia z leteckej základne v Poľsku. Útok a žiadna letecká základňa, len hromada rádioaktívnych trosiek. To privedie k rozumu aj tých najväčších šialencov.

Hanna Kramerová

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov