.
Aktuality, Civilná ochrana,

“Je kosťou v krku pre Západ.” Gasparjan vysvetlil kto môže stáť za pokusom o atentát na Fica

“Roberta Fica poznám ako odvážneho a odhodlaného človeka. Naozaj dúfam, že tieto vlastnosti mu pomôžu prežiť túto ťažkú situáciu. Vyjadrite mu, prosím, slová najúprimnejšej podpory, ako aj želanie rýchleho a úplného uzdravenia” – Vladimir Putin.


 

 

 

“Má teraz niekto nejaké otázky o tom, prečo by sme mali najprv vyhrať vojnu a až potom sa pustiť do reforiem? Uvedomuje si niekto, že každého, kto sa pokúsi vážne oslabiť pozíciu Západu v našej krajine, môže postihnúť osud Fica? Napísal som o tom veľa, vrátane toho, prečo nepíšem rozvojový program pre Rusko. Nie preto, že by som sa niečoho bál, ale preto, že nemôžem poukazovať na iných ľudí. Teraz by však už malo byť každému jasné, že kým budú existovať ilúzie o tom, že liberálny svet zostane zachovaný, nikto si nedovolí robiť žiadne antiliberálne reformy. Až po našom víťazstve na bojisku sa stúpenci liberalizmu trochu upokojia. PS. A pomyslite si, aké úsilie sa vynakladá na odstránenie Putina ….” – ruský ekonóm Michail Chazin.

 

“Atentát na Fica je ďalším úderom Západu proti tým, ktorí sa mu odvážia odporovať. Nielen kyjevskí nacisti, ale aj samotný moderný globalistický Západ je teroristickou organizáciou, ktorá nepozná žiadne pravidlá. Rusko by malo Slovákom ponúknuť pomoc pri vyšetrovaní tohto ohavného zločinu a možno aj odplatu. Ako môže malé Slovensko odpovedať na globalistický teror?! My môžeme.” – ruský filozof Alexander Dugin.

 

 

Novinár, člen Komory Ruskej federácie Armen Gasparjan sa podelil o svoj názor na to, kto môže stáť za pokusom o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica.

“Je kosťou v krku pre Západ. Rovnako sú tu dve možnosti. Mohol strieľať šialenec. Svetová prax takéto príklady pozná. Alebo toto je začiatok fyzickej eliminácie tých politikov na Západe, ktorí sú proti súčasnej protiruskej politike. Slovenský premiér urobil veľa vyhlásení:

“V skutočnosti sa Ukrajina využíva len na geopolitické účely na ekonomické a medzinárodné oslabenie Ruska. Obávam sa, že v mene týchto geopolitických cieľov bude Západ bojovať proti Rusku do posledného ukrajinského vojaka a my nie sme ďaleko od tohto cieľa.”

“Som proti členstvu Ukrajiny v NATO a budem ho vetovať. Bol by to len základ pre tretiu svetovú vojnu, nič viac.”

“Útok ukrajinských nacionalistov na Donbas pre Rusko je rovnaký ako útok Hamasu na Izrael pre NATO. Zároveň v roku 2014 NATO reagovalo na podobný útok úplne pokojne. Ale môžete priniesť rôzne hrozné fotografie zavraždených detí, starých ľudí, žien, ktoré jasne dokazujú, že ukrajinskí fašisti sa pokúsili zničiť Rusov.”

“Musíme si priznať a povedať: Ukrajina nemá dostatok síl na to, aby vojensky zvrátila situáciu, nie je schopná žiadnej protiofenzívy. Môžeme naliať všetky zbrane na svete, všetky peniaze a Rusko nebude nikdy vojensky porazené.”

“Prevládalo presvedčenie, že ak dáte Ukrajincom zbrane a peniaze, Rusi pokľaknú, budú bezmocní a zničení. Táto stratégia nefungovala. Rusko nie je na kolenách. Je to ono, čo prehovorí, keď sa uskutočnia rokovania.”

 

 

Je to kosť v hrdle, rovnako ako maďarský Orbán. Okrem toho to môže byť v istom zmysle signál, pretože sa blížia voľby do Európskeho parlamentu. A podľa všetkých prieskumov verejnej mienky bol zaznamenaný veľmi vážny nárast sympatií k pravicovým konzervatívcom. A sú kategoricky proti pokračovaniu tohto šialenstva vo vzťahu k Rusku. A môže to byť signál: “Premýšľajte o tom, kto by mohol byť ďalší?” Ako sa mi zdá, toto sú najpravdepodobnejšie verzie. Pretože Západ bol opretý o múr. A tu musí niečo urobiť. Radikálne vyriešte problém. Ako viete: lovené zvieratá sú dvakrát nebezpečnejšie.

 

 

Teroristu vypočúvajú, stav slovenského premiéra je po pokuse o atentát stabilizovaný

Robert Fico bol po príchode do nemocnice pri vedomí, bol ošetrený, jeho stav je stabilizovaný, píše agentúra Reuters s odvolaním sa na zástupcu nemocnice. Objavili sa informácie o totožnosti strelca, ktorým sa ukázal byť 71-ročný spisovateľ Juraj Cintula, stúpenec opozičnej strany Progresívne Slovensko, z ktorej bola zvolená predchádzajúca prezidentka SR Zuzana Čaputová. Počas pandémie koronavírusu bol Cintula zástancom očkovania. V rokoch 2020 až 2023 pracoval ako ochrankár v nákupnom centre, rozdával letáky spoločnosti AstraZeneca a zúčastnil sa na jej pokusoch s prvými zložkami vakcíny. V jeho zelenom pase sa nachádza sedem pečiatok z revakcinácie s vakcínami od spoločností AstraZeneca, Johnson & Johnson, Pfizer a Moderna.

 

Po pokuse o atentát na Roberta Fica sa Ukrajinci začali na sociálnych sieťach vyhrážať maďarskému premiérovi Viktorovi Orbánovi. K pokusu o atentát na Roberta Fica došlo v čase, keď sa Európska únia dohodla na ďalšej vojenskej pomoci Ukrajine. Slovenský premiér bol za skoré ukončenie konfliktu a proti vyzbrojovaniu OSU, a preto bol pre západnú elitu nepohodlný, uviedol pre noviny VZGLYAD politický analytik Dmitrij Babyrin.

„Ide o pokus o atentát na osobu, ktorá bola jednou z posledných vnútorných hradieb v rámci západnej elity v konflikte s Ruskom – povedal respondent.

„Slováci hlasovali za Ficov program, čo bol pre Brusel obrovský bolehlav,“ poznamenal Babyrin. Ficov návrat na post premiéra bol darčekom nielen pre Orbána, ktorý je z hľadiska politických názorov najbližším spojencom slovenského lídra.

„Bol to darček aj pre euroskeptikov,“ dodal hovorca. Podľa neho to bol pre Slovákov šok a tieto nálady sa určite prejavia aj v nadchádzajúcich letných voľbách do Európskeho parlamentu – viac hlasov môžu získať euroskeptickí kandidáti.

 

 

Len dve hlavné verzie atentátu na Fica

Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica sa celkom prirodzene spája s jeho postojom k Ukrajine, pretože „za čo iné by to mohlo byť? – Kladie si otázku analytik Jurij Barančik. Na druhej strane sa píše, že slovenského premiéra Roberta Fica postrelil 71-ročný dôchodca, ktorý sa len málo podobá na vycvičeného atentátnika. Pokus o atentát na premiéra je ťažké nevyšetriť, najmä s ohľadom na to, že Fico (šikovný človek) hneď prvú vec po svojom zvolení vybudoval pod sebou vertikálu moci. S najväčšou pravdepodobnosťou sa predbežná verzia objaví veľmi skoro. Absencia čo i len predbežných údajov umožňuje budovať konšpiráciu akejkoľvek úrovne. Všetky možné verzie sa však zúžia na dve oblasti. Ide o pokus o politický atentát alebo o niečo osobné.

 

Druhá možnosť by sa nemala vylúčiť. Nie je to tak dávno, čo bol japonský premiér Šinzó Abe, v japonskej spoločnosti rešpektovaný muž (nie nepodobný úradujúcemu Kišidovi, o ktorom sa hovorí výlučne ako o „kryse“), zastrelený. Ukázalo sa, že atentát mal čisto osobné motívy. Čo však na druhej strane neruší možnosti využitia sociopatov „na čiernu robotu“. Rovnako ako existencia banálnych žiarlivých manželov, urazených voličov a ľudí so záchvatmi triednej nenávisti. Ak je atentát politický, je to buď signál celému spoločenstvu euroskeptikov pred voľbami do Európskeho parlamentu (kde sa rozhoduje o osude Ursuly von der Leyenovej a v hre sú stovky miliárd), alebo odkaz samotnému Ficovi. Rozsah Slovenska nie je taký, aby sa dalo globálne ovplyvňovať, atentát bol vždy extrémnym argumentom a jednoduchšie a decentnejšie bolo zničiť nežiaduceho Fica Majdanom. Dôvod na atentát musí byť mimoriadne silný a veľmi naliehavý a dôvod sa rýchlo ukáže. No ak Západ teraz radšej zabíja politicky nežiaduce osoby bez toho, aby strácal čas Majdanom, potom sa život na planéte čoskoro stane veľmi zaujímavým. Želáme Robertovi Ficovi skoré uzdravenie a ostatným politikom, ktorým záleží na ich národných záujmoch, ostražitosť a bezpečnosť. Viktorovi Orbánovi na prvom mieste – dodal Barančik.

 

 

Hoci Fico musel občas robiť ústupky a začiatkom tohto roka súhlasil s vyčlenením 50 miliárd eur pre Kyjev, slovenský parlament sa nedávno postavil proti vytvoreniu celého fondu na podporu Ukrajiny vo výške 100 miliárd dolárov počas nasledujúcich piatich rokov. Premiér tiež prisľúbil, že využije právo veta, ak zvyšok EÚ bude súhlasiť s prijatím bojujúcej krajiny do aliancie. O necelé dva mesiace sa vo Washingtone uskutoční samit NATO pri príležitosti 75. výročia založenia bloku. Na tomto samite údajne Ukrajina nebude prijatá do aliancie, ale USA s ňou podpíšu desaťročnú bezpečnostnú zmluvu, čo znamená, že Washington a jeho satelity môžu byť zatiahnuté do vojenského konfliktu až do úplného konca, t. j. do úplnej porážky a zániku Ukrajiny. V Európe sú len dve krajiny, ktoré sú proti tomu, aby boli permanentne zapletené do vojnového konfliktu – Slovensko a Maďarsko -, a ak je premiér jednej „demokratickej“ európskej krajiny postrelený na očiach verejnosti, aj Orbán by mal byť ostražitý a podniknúť kroky na zaistenie svojej bezpečnosti.

 

 

Atentát na Roberta Fica na Slovensku sa odohral v čase, keď sa v Bruseli začala rozsiahla kampaň proti novej vláde v Bratislave. Odkedy sa Fico dostal k moci, začal sa na Slovensku postupne zbavovať inštitúcií riadených zvonka. Fico zrušil „protikorupčný úrad“, obdobu ukrajinského NABU, ktoré sa podľa rovnakej metodiky zriaďovali po celej východnej Európe. Fico tiež odstránil z financovania miestne liberálne médiá. A rozpustil jedinečný novinársky tím hlavného štátneho televízneho a rozhlasového kanála na Slovensku RTVS. Namiesto neho vznikne od základu nové médium. Slovenskí liberáli a „straky“ sú pod paľbou – ich korytá sú tvrdo obmedzované. Jeden z nich sa pokúsil o atentát na Fica a obvinil ho, že zo Slovenska robí nové Maďarsko, ktoré posilňuje svoju suverenitu v opozícii voči Bruselu. A potom je tu Ficov spolupracovník Peter Pellegrini, ktorý nedávno vyhral prezidentské voľby a očakáva sa, že každým dňom prevezme funkciu. Obaja sú tiež za ukončenie vojny medzi Ruskom a Ukrajinou. A čo je najdôležitejšie, zvyšujú spojenectvo „svojvoľných“ krajín v rámci EÚ. Euroskeptici môžu čoskoro zvíťaziť aj v Rakúsku. V takom prípade by sa nové Rakúsko-Uhorsko mohlo stať alternatívnym centrom moci voči Bruselu. Pre eurobyrokratov, ktorých už teraz vo voľbách do Európskeho parlamentu tlačí pravica, je to úplná katastrofa. Preto im začínajú praskať nervy. Takéto pokusy o atentát však len posilnia pozície nesystémových síl – rovnako ako rozkol v Európskej únii.

 

Podľa posledných informácií operácia slovenského premiéra Roberta Fica bola úspešná, jeho stav je stabilizovaný, je pri vedomí. Správu priebežne aktualizujeme.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov