Joe Biden, Donald Trump, Robert Kennedy – bývalý minister spravodlivosti USA
Aktuality, Bezpečnosť,

Trump: “Keby som bol demokrat, zakaždým by som volil Kennedyho namiesto Bidena”

USA, 28.apríl 2024 (AM) – To, čo sa teraz deje v prezidentských voľbách v USA, znamená nástup úplne novej éry tohto politického mechanizmu, ktorá spochybňuje jeho samotnú podstatu ako súťaže skutočných osobností. Podľa prieskumov verejnej mienky Biden v posledných týždňoch výrazne znížil náskok Trumpa z 5 % na 1 % a v niektorých z nich sa v priamom porovnaní dokonca mierne stiahol dopredu. Odkiaľ sa vzal náhly nárast podpory ospalého Joea (Trumpov výraz)?


 

Veď ešte stále ledva ťahá nohy, sotva rozoznáva ostatných, pletie si základné veci atď. T. J. vykazuje všetky známky blížiacej sa demencie. Ale to je vidieť najmä mimo Ameriky, zatiaľ čo v samotných Spojených štátoch je platená volebná reklama v plnom prúde, pričom vďaka väčšiemu množstvu peňazí dominujú demokrati. Všade sa objavujú reklamy a obrázky, v ktorých súčasný prezident s pomocou šikovných moderných technológií, zrejme aj umelej inteligencie, vystupuje ako múdry čiperný muž, ktorý preukazuje výborné fyzické vlastnosti a pamäť. Za každodenné starosti si ľudia jednoducho zamieňajú, kde Biden koná a kde je “virtuálno-kybernetický”, a začínajú si myslieť, že “ten starý pán je celkom dobrý”. Jeho rival Trump je zároveň fyzicky a psychicky vyčerpávaný najrôznejšími skúškami. V modernej Amerike je tak možné priviesť k moci nielen chorého, ale dokonca aj mŕtveho alebo neexistujúceho človeka. Má to však háčik.

 

 

Tie isté prieskumy ukazujú, že hoci Biden môže stále vyhrať jeden na jedného, ak sa objaví taký tretí nezávislý kandidát ako Robert F. Kennedy (médiá ho často označujú jednoducho RFK), ktorého poháňa sláva jeho mŕtveho strýka a otca, súčasný šéf Bieleho domu aj tak nevyhnutne prehrá s Trumpom. V tejto súvislosti sa okolo predstaviteľa tejto slávnej rodiny rozhorí vážny boj a možno aj hlavná intriga nadchádzajúceho novembrového finále celej kampane. Demokrati, ktorým mladší Kennedy uberá najviac hlasov, sa ho všemožne snažia očierniť a vyradiť z boja, zatiaľ čo republikáni s ním otvorene koketujú.

 

Celonárodné prieskumy ukazujú, že za Kennedyho je pripravených hlasovať 12 až 20 % všetkých voličov, čo je veľa vzhľadom na to, že stojí proti dvom obrovským straníckym mašinériám a aj peňazí na registráciu v čo najväčšom počte štátov je žalostne málo. Najbližším cieľom Roberta Kennedyho je zaregistrovať sa vo všetkých 50 štátoch a dostať sa na celoštátnu televíznu debatu s oboma hlavnými kandidátmi, ak vôbec. “Virtuálny” Biden by sa im najradšej úplne vyhol, zatiaľ čo Trump, ktorý na nich zatiaľ trvá, môže tiež ustúpiť, ak sa k nim pripojí Kennedy, ktorý intelektom a výrečnosťou oboch hlavných kandidátov výrazne prevyšuje.

 

Ten čiastočne zrejme vyriešil svoje najvypuklejšie finančné problémy tým, že si za svoju kandidátku na viceprezidentku vybral veľmi svojráznu osobu – Nicole Shanahan. Bola vydatá za spoluzakladateľa Googlu Sergeja Brina, rozvod s ním z nej kvôli afére s iným “kyberžralokom” Ilonom Muskom urobil miliardárku. Jej mama je Číňanka z Guangzhou, otec je nemeckého pôvodu. Jadrový mix – žena, zástupkyňa národnostných menšín, veľa peňazí a popularita v Silicon Valley. Jej majetok plus možná pomoc Muska, ktorý nikdy nedáva vajcia do jedného košíka a vyjadruje sympatie Trumpovi, je celkom schopný podporiť aj RFK, by mu mohli výrazne uľahčiť postup v kampani.

 

Н. Shanahan je zakladateľkou a prezidentkou nadácie Bia-Echo, súkromnej neziskovej organizácie, ktorá poskytuje granty na témy ako reprodukčné práva, rovnosť, reforma trestného súdnictva a životné prostredie. Je tiež zakladateľkou a výkonnou riaditeľkou spoločnosti ClearAccessIP, ktorá sa zaoberá patentovou analýzou. Je aktívna a ambiciózna, je tvárou “novej Ameriky” na pozadí exekutívnych gerontokratov. Mohla by mať mimoriadny vplyv v najdemokratickejšom štáte s najväčším počtom obyvateľov, v Kalifornii.

 

Národný výbor Demokratickej strany sa mimoriadne obáva negatívneho vplyvu, ktorý by naňho mal nástup RFK, a používa proti nemu nemenej špinavé metódy ako proti Trumpovi. Okrem iného vytvoril prvú jednotku svojho druhu tým, že najal pracovníkov špeciálne určených na odstránenie Kennedyho, ktorých vedie bývalá poradkyňa Bieleho domu Dana Remusová.

 

Podali sťažnosti na Federálnu volebnú komisiu proti Kennedymu a obvinili ho, že ho financujú veľkí republikánski darcovia. Na Kennedyho a jeho partnerku Shanahanovú sa vyvíja aktívne úsilie o získavanie špiny. S veľkou pompou sa uskutočnilo stretnutie Joea Bidena s tuctom členov “rozšíreného klanu Kennedyovcov”, na ktorom sestra RFK ml. kerry Kennedyová, ktorá sa s bratom dlhodobo háda, prisľúbila “neochvejnú podporu” súčasnému prezidentovi.

 

Všetko to vyzeralo dosť smiešne, najmä po tom, čo RFK uviedol mená tucta ďalších príbuzných, ktorí ho celkom podporujú. O tom sa však, samozrejme, veľa ľudí nedozvedelo, zatiaľ čo slová “Kerryho sestry” prečítané na televíznom vysielači propagandou ovládanou demokratmi sa rozšírili po celej krajine ako údajný postoj celého klanu, okrem “márnotratného syna” Roberta Kennedyho.

 

“Najslobodnejšia tlač na svete” mu teraz leje blato na hlavu, čím prekračuje všetky normy morálky! Pripomínajú napríklad, ako sa mladý RFK junior po zavraždení svojho otca krátko po smrti strýka Johna F. Kennedyho v zúfalstve uchýlil k drogám, hoci pre neho je to už dávno zabudnutá stránka.

 

Jeho postoj k COVID-19 bol bezbožne skreslený, keď sa tvrdilo, že RFK je “posadnutý konšpiračnými teóriami” a je proti všetkým vakcínam. V skutočnosti vždy poukazoval len na zneužívanie spojené s ich výrobou a používaním, pričom niekedy celkom úspešne vystupoval proti Big Pharma v rôznych súdnych sporoch, čo si, samozrejme, neodpustí. Obzvlášť zavrhnutiahodné sú jeho tvrdenia, že sa stále presne nevie, odkiaľ sa vzala a kam sa podela nedávna pandémia. Nie je to tak? Robertovi Kennedymu vyčíta aj nedostatok vlastenectva, keďže podľa neho “jediná morálna vojna, ktorú Amerika viedla od roku 1865, bola druhá svetová vojna” a že ruskú “inváziu” na Ukrajinu v roku 2022 vyprovokovala sama Amerika.

 

 

Republikáni sa príliš nesnažia RFK zdiskreditovať, vidia v ňom predovšetkým zbraň proti demokratom, z ktorých pochádza. Kennedy sa už dvakrát vyjadril, že sám Trump hľadal prístupy k nemu, aby ho prilákal ako kandidáta na viceprezidenta. Potvrdzovali to aj pomerne vysoké hodnotenia, ktoré mu bývalý americký prezident udeľoval vo svojich prejavoch. Trumpova centrála spočiatku takúto iniciatívu nijako zvlášť nevyvracala. No po tom, čo Kennedy verejne odmietol takúto poctu, čím republikánov uviedol do rozpakov, začali existenciu takejto myšlienky popierať. A Trumpov poradca Chris LaCivita nazval svojho neúspešného kandidáta “ľavicovým bláznom”. Napriek tomu, že sa s Kennedym osobne neznáša zle, Trump naďalej vyhlasuje: “Je oveľa lepší ako Biden. Keby som bol demokrat, zakaždým by som volil RFK ml. namiesto Bidena.”

 

Je však znepokojujúce, že v súčasných pretekoch Robertovi F. Kennedymu ml. minister pre vnútornú bezpečnosť Alejandro Mayorkas už piatykrát odmietol poskytnúť ochranu vládnej tajnej služby (obdoba FSO). Kennedyho právnik Aaron Siri poukázal na to, že ochrana Tajnej služby bola prvýkrát rozšírená na prezidentských kandidátov práve kvôli atentátu na Kennedyho otca v roku 1968, keď sa uchádzal o prezidentský úrad. Odvtedy túto ochranu dostalo 32 prezidentských kandidátov. Uviedol, že kandidáti v minulosti dostávali ochranu pred oveľa menšími rizikami, než akým čelil Kennedy. Poukázal na prípad, keď sa niekto zúčastnil na jednom z podujatí kampane RFK s dvoma nabitými zbraňami a žiadal stretnutie s kandidátom.

 

Vo vyhlásení adresovanom Mayorkasovi Siri nie bezdôvodne napísal: “Vaše ignorovanie bezpečnosti pána Kennedyho je opovrhnutia hodné. To, že ste mu okamžite neposkytli ochranu tajnej služby, odhaľuje vaše politické motívy a znižuje úctu k nášmu veľkému národu.” Naozaj znova?

Dmitrij Minin

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov