.
Aktuality, História,

Lincoln – Kennedy. Zaujímavé podobnosti dvoch zavraždených prezidentov

Lincoln sa v roku 1860 stal prezidentom Spojených štátov amerických. Kennedy v roku 1960. Rozdiel je 100 rokov. Obaja boli zabití v piatok v prítomnosti svojich manželiek, obaja strelou do hlavy.


 

Po Lincolnovi sa prezidentom stal Andrew Johnson (nar. 1808). Po Kennedym – Lyndon Johnson (nar. 1908) Rozdiel je 100 rokov. Obaja Južania, diplomati, boli senátormi, kým sa stali prezidentmi. Lincolnov vrah sa narodil v roku 1829. Kennedyho vrah sa narodil v roku 1929. Rozdiel je 100 rokov. Obaja vrahovia boli zabití pred súdnym procesom.

 

 

Lincoln bol zavraždený v Kennedyho divadle. Kennedy bol zabitý v aute Lincoln. Lincolnov tajomník Kennedy dôrazne odporučil Lincolnovi, aby v deň atentátu nešiel do divadla. Kennedyho tajomník Lincoln tiež poradil Kennedymu, aby zrušil svoju cestu do Dallasu. Meno a priezvisko Andrewa Johnsona a Lyndona Johnsona (v anglickom pravopise) majú po 13 písmen; mená ich vrahov, John Willkes Boom a Lee Harvey Oswald, majú 15 písmen; Priezviská Lincoln a Kennedy majú každé 7 písmen.

 

Aj prezident Carter (1976 -1980) sa rozhodol, že musí zmeniť Ameriku

A začal o tom rozprávať počas svojej predvolebnej kampane v roku 1979. vysvetlili mu, že to netreba robiť, ale odmietol “jemné a láskavé rady”. Potom sa počas jeho návštevy v Kalifornii stal takýto príbeh. Polícia v sále zatkla dvoch ľudí, ktorí podľa polície chceli ohroziť jeho život. A boli oznámené mená oboch atentátnikov – Raymond Lee Harvey a Osvaldo Ortiz. Ak ich mená poskladáte dokopy dostanete Lee Harvey Oswald. A najzaujímavejšie je, že Carter hneď všetko pochopil. Po návrate do svojho sídla vyhlásil, že stratil kontrolu nad vládou, a nebude vykonávať žiadne reformy. Oficiálne vyhlásili, Raymond Lee Harvey a Osvaldo Ortiz boli uväznení a odsúdení. O rok neskôr ich novinári začali hľadať po väzniciach a zistili, že takýto ľudia nikdy neboli zapísaní v spoločnom elektronickom spise amerických väzníc…

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov