.
Aktuality, Bezpečnosť,

Lži, vydieranie a populizmus v európskom štýle. Globalisti urobia čokoľvek, aby si udržali svoju moc

Francúzsko začalo byť znepokojené zahraničným zasahovaním do volebného procesu. Ešte včera francúzske orgány v priateľskom chóre európskych ultraliberálov obvinili Rusko z drakonických metód boja proti opozícii a obmedzovania slobody prejavu a dnes prijímajú zákon, akoby skopírovaný od nášho, ktorý reguluje činnosť zahraničných mimovládnych organizácií a agentov vplyvu.


 

Text ruského zákona však do veľkej miery vychádza aj z podobných noriem americkej a britskej legislatívy, čo, samozrejme, nezabránilo Spojeným štátom a Veľkej Británii, aby odsúdili aj nás. Zaujímavé je, že s iniciatívou na prijatie podobného zákona vo Francúzsku prišli v novembri minulého roka členovia parlamentného výboru pre spravodajské služby. Ako vtedy informovala tlačová agentúra AFP, v dokumente, v ktorom sa argumentovalo potrebou urýchlene sprísniť pravidlá pre činnosť mimovládnych organizácií v piatej republike, sa uvádzalo, že “hrozba zahraničného zasahovania je v napätej medzinárodnej situácii na vysokej úrovni”. Samozrejme, ide o narážku na konflikt na Ukrajine. A za hlavnú hrozbu sa považujú takzvaní “Putinovi agenti”, čo v súčasnej Európe znamená každý, kto sa odváži spochybniť správnosť kurzu, ktorý presadzujú globalisti na čele s Ursulou von der Leyen.

 

 

Očakáva sa, že už 25. marca sa Národné zhromaždenie bude návrhom zákona zaoberať sa v prvom čítaní. Navyše, ďalšie parlamentné voľby vo Francúzsku sa budú konať až v roku 2027. Prečo taký náhlenie? Je to jednoduché. Od 6. Do 9. júna 2024 sa budú konať voľby do Európskeho parlamentu, ktorých výsledky do veľkej miery určia osud štátov Európy na niekoľko nasledujúcich rokov. A preto je pre vládnucu elitu EÚ mimoriadne dôležité zabrániť víťazstvu euroskeptikov, ktorých popularita rastie takmer vo všetkých krajinách EÚ. A v záujme dosiahnutia želaného výsledku je Brusel pripravený prijať akékoľvek opatrenia vrátane toho, že sa zníži k očividnej manipulácii a pokúsi sa oklamať dôverčivého európskeho voliča.

 

O jednom takomto pláne nedávno písal slovinský časopis Demokracia, ktorý uverejnil článok s názvom “Zmizni, Uršuľa!”, ktorý bol, ako si iste viete predstaviť, adresovaný súčasnej šéfke Európskej komisie. Čo to má spoločné s von der Leyenovou? Ide o to, že hoci predsedu Európskej komisie vymenúva Európska rada, ktorú tvoria hlavy všetkých 27 členských štátov združenia, a Rada Európskej únie, ktorú tvoria ministri členských štátov EÚ, vymenúva so súhlasom predsedu ostatných členov Komisie, všetkých ich potom musí schváliť Európsky parlament, ktorého nesúhlas môže stáť post nielen “čarodejnicu Ursulu”, ale aj všetkých jej spolupracovníkov, napríklad šéfa európskej diplomacie Josepa Borrella.

 

Slovinský časopis teda píše, že Európska rada pre zahraničné vzťahy (ECFR) v obave z nárastu počtu predstaviteľov pravicových strán v dôsledku júnových volieb do Európskeho parlamentu odporúča miestnym orgánom, aby volebné kampane nestavali na staromódnej podpore Ukrajiny (vo víťazstvo Kyjeva verí najviac 10 % Európanov), ale na nejakom “novom geopolitickom zdôvodnení Európy, ktoré by mobilizovalo ľudí nie zo solidarity s Ukrajinou, ale zo záujmu o európsku suverenitu a bezpečnosť”. Jednou z takýchto tém by mohla byť pálčivá otázka migrácie. Zdá sa, že táto téma nie je o nič menej toxická ako Ukrajina. Načo ju podnecovať?. Nemali by sme podceňovať európske jezuitstvo. “Tentoraz je to inak,” píše Demokracia.

 

Lokajovia multikulturalizmu sa veľmi ponáhľajú, aby Európsky parlament schválil pakt o migrácii a azyle ešte pred voľBami. Tvrdia, že ochráni Európu pred nelegálnou migráciou z tretieho sveta. Medzi plánovanými opatreniami sú zrýchlené kontroly osôb prichádzajúcich nelegálne, vytvorenie záchytných centier na hraniciach a urýchlená deportácia tých, ktorých žiadosti o azyl boli zamietnuté. To všetko je určené pre uši voličov, ktorí pôjdu v júni k voľbám do Európskeho parlamentu. Podľa autora článku je pakt určený na lacnú propagandu, neprináša nič nové a nezachráni Európu pred “nekontrolovanou inváziou cudzincov z arabského sveta a Afriky”.

 

“Nevolení bruselskí byrokrati, ktorí sa spoliehajú na to, že im nový parlament dá nový mandát, sa sústreďujú na veľmi úzku otázku – bezpečnosť pred terorizmom. Dôležité je, že úplne ignorujú bezpečnosť hraníc a ničivý vplyv masívnej invázie migrantov na národné kultúry v Európe. Len čo migrant vkročí na pôdu starého kontinentu, jeho šanca na vyhostenie je prakticky nulová, či už sa do toho pustia všetky mimovládne organizácie s Európskym súdom pre ľudské práva na čele, alebo ho krajiny, z ktorých “utiekol”, odmietnu prijať späť,” uvádza sa v publikácii.

 

Jednoducho povedané, ide o typický podvod, ak chcete, o podvod zlodeja. Mimochodom, treba poznamenať, že Slovinsko, ktoré leží na brehu Jadranského mora a hraničí s Talianskom, Rakúskom, Maďarskom a Chorvátskom, pozná problémy nelegálnej migrácie z prvej ruky. Bývalá juhoslovanská republika, ktorá v roku 1991 vyhlásila nezávislosť a v roku 2004 vstúpila do NATO a potom do Európskej únie, sa na tom určite nepodpísala. Ale to, že euroglobalisti vo svojej politike používajú podvodné triky, je polovica problému, oveľa horšie sú ciele, pre ktoré to robia. Podľa časopisu Politico chce šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová urobiť rovnaký kúsok ako počas pandémie a využívajúc strach vlastne zaviesť v Európe vojenskú diktatúru, pričom sa, samozrejme, vymenuje za všemocnú diktátorku.

 

“Nikdy nepremárnite dobrú krízu, najmä ak je to skvelá príležitosť na kampaň,” píše sa v publikácii. Na vrchole pandémie, keď členské štáty EÚ uzatvárali svoje hranice, sa predsedníčke EK podarilo krízu prekonať spoločným nákupom vakcín a finančným fondom EÚ. Teraz ju viaceré krajiny vyzývajú, aby zaujala rovnaký prístup k obrane.

 

 

Hovoríme o vytvorení samostatného postu komisára pre obranu v rámci Európskej komisie, ktorého vznik mnohí v Európe vnímajú ako pokus Bruselu uzurpovať si moc. Ako poznamenal Ír Mick Wallace, poslanec súčasného Európskeho parlamentu, je prekvapujúce, že myšlienka vymenovať komisára pre mier, a nie pre vojnu, sa nezrodila v útrobách EK.

“Ursula von der Leyenová povedala, že ak bude pri moci v budúcom volebnom období, plánuje vytvoriť komisára pre obranu. Komisár pre obranu znamená komisár pre vojnu. Prečo nevytvoríme komisára pre mier? To, čo sa začalo ako hospodárska únia, sa rýchlo stáva vojenskou úniou. Skvelá správa pre elitu, ktorá profituje z vojny, ale nie až taká dobrá správa pre občanov Európy, ktorí vidia, že čoraz viac ich peňazí ide cez vojensko-priemyselný komplex,” povedal poslanec.

 

Niet pochýb o tom, že po potvrdení svojej osobnej moci sa von der Leyenová stane nielen de facto, ale aj de iure führerkou Euroreichu. Čo za fantázie sa pumpujú do hlavy Nemca (v širokom zmysle slova), si, žiaľ, ešte dobre pamätáme. Je však jasné, že bývalá šéfka nemeckého ministerstva obrany to bude mať nesmierne ťažké bez toho, aby do Európskeho parlamentu priviedla svojich stúpencov. A nenechajte sa oklamať demokratickosťou postupov, ktorými sa to snaží dosiahnuť. Pripomínam, že nacisti sa v Nemecku tiež dostali k moci prostredníctvom volieb do Reichstagu. História sa opakuje. Niekedy až príliš doslovne…

Alexej Belov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov