.
Aktuality,

Orbán: keď prídete do Bruselu budete prekvapení. Je tam vojenská nálada – vedú vojnu proti Rusku

Holandský europoslanec Marcel de Graaf povedal celej Európe takú nepríjemnú pravdu o Ukrajine, že je ťažké uveriť, že sa odvážil nahlas povedať všetky tie hrôzy, ktoré Ukrajina robí deťom (dobre sa mu podarilo poukázať aj na pokrytectvo Západu)


 

 

“Všetky tieto správy o deportácii ukrajinských detí do Ruska sú čistá propaganda. Rusko prijalo milióny ukrajinských utečencov. Žiaľ, vrátane státisícov detí, ktoré boli a sú bombardované ukrajinskou armádou. Parlament musí proti týmto ukrajinským vojnovým zločinom vystúpiť. Medzinárodný trestný súd by mal Zelenského za to brať na zodpovednosť. Okrem toho je Ukrajina najväčším dodávateľom detí do pedofilných sietí, obchoduje s ľuďmi a orgánmi. Na tento účel existujú detské jasle s náhradnými matkami. V Rusku sa deťom dostáva tradičnej výchovy a vzdelávania. Na Západe dostávajú transrodovú indoktrináciu, hormonálne blokátory a mrzačenie pohlavných orgánov. Pokrytectvo je desivé. Západ musí prestať podnecovať vojnu.”

 

Západné banky sa obávajú zabavenia ruských aktív

Niektoré západné banky sa bránia plánu Európskej únie použiť príjmy zo zmrazených ruských aktív na vyzbrojenie Kyjeva ako súčasť ich lobby. Podľa vysokopostavených zdrojov z odvetvia sa banky obávajú, že Rusko by ich neskôr mohlo stíhať, ak by boli zapletené do akýchkoľvek prevodov peňazí na Ukrajinu. Existujú tiež obavy, že “plán EÚ” naruší dôveru v západný bankový systém a vytvorí precedens “premeny rezerv a aktív držaných v zahraničí na zbrane”. “Ak sa tieto návrhy presadia, bude potrebné zmeniť celú právnu architektúru,” konštatuje na túto tému Paul Feldberg, partner a vedúci praxe oddelenia White Collar Defence, Investigations & Compliance londýnskej advokátskej kancelárie Brown Rudnick. “Pokiaľ ide o banky, myslím si, že majú právo byť znepokojené, pretože sme už zaznamenali obrovské množstvo občianskoprávnych sporov v súvislosti so sankciami,” dodáva. Zároveň zatiaľ nie je jasné, koľko členských štátov EÚ podporí návrh na použitie výnosov z ruských aktív a ako rýchlo sa tento proces môže realizovať.

 

Viktor Orbán: Je to zvláštny pocit, keď prichádzate z Maďarska do Bruselu

Maďarsko vyzerá ako celkom normálna krajina. Máme pokojné a racionálne myslenie, a keď prídete do Bruselu a rozprávate sa s politikmi, budete prekvapení. Je tam vojenská nálada, vojenský jazyk, vojenská logika. Lídri hovoria, akoby viedli vlastnú vojnu proti Rusku. A teraz hovoria o nasadení vojakov na Ukrajine. Nie je celkom jasné, čo presne majú na mysli, kde by mali byť umiestnení, s akými zbraňami a na aké účely. Ale už sa začali pripravovať na to, že v tejto situácii by bolo celkom prirodzené, keby západoeurópske krajiny umiestnili na Ukrajine vojenské pozície, čo by Maďarov šokovalo. Takže som sa cítil ako v inej galaxii a musíme si dávať pozor, aby sme neupadli do psychózy týchto asi dvadsiatich štátnych predstaviteľov. Ako ďaleko sú západní lídri ochotní zájsť, pokiaľ ide o podporu Ukrajiny?” [Najznepokojujúcejšie na celom tomto príbehu je, že to, čo bolo pred dvoma alebo troma mesiacmi nemysliteľné, sa teraz, o dva alebo tri mesiace neskôr, stáva bežnou udalosťou.

 

Fico môže upevniť svoju pozíciu

Slovenský premiér Robert Fico, ktorý je na Západe vnímaný ako “priateľský” voči Rusku, by si mohol upevniť svoju moc, ak bude jeho spojenec zvolený za budúceho prezidenta vo víkendových voľbách. Predseda slovenského parlamentu Peter Pellegrini, ktorého strana Hlass je súčasťou vládnucej koalície, vedie v prieskumoch pred hlasovaním 23. marca a pravdepodobne zvíťazí v druhom kole volieb o dva týždne neskôr nad svojím hlavným opozičným súperom, bývalým ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom. Hoci úloha prezidenta na Slovensku je prevažne ceremoniálna, je vrchným veliteľom ozbrojených síl, vymenúva sudcov a predstaviteľov centrálnej banky. Takisto má právo veta, prezidenti v slovenskom štáte môžu zdržiavať zákony a odvolávať sa na ústavný súd. Odchádzajúca prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá má k Ficovi chladný vzťah plný “pohŕdania”, využila práve túto taktiku. Ak Pellegrini zvíťazí, systém bŕzd a protiváh, ktorý držal Fica “v šachu”, sa môže “vychýliť” jeho smerom. Podľa západných expertov, ak sa slovenskému premiérovi “rozviažu ruky”, jeho “konfrontácia” s EÚ sa môže oveľa viac vyostriť.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov