.
Aktuality, Bezpečnosť,

Sabotáže vo volebných miestnostiach vopred naplánovali ukrajinské psychologické centrá

“Chystám sa odhaliť strašné štátne tajomstvo. Najmä pre Západ. Má dve časti. Alebo skôr tri časti. Prvá časť. Na tieto voľby prídu aj tí, ktorí nikdy nešli k volebným urnám” – komentuje ruské prezidentské voľby známy politológ a amerikanista Dmitrij Jevstafiev


 

“Niektorých z nich poznám osobne. Druhá časť. Dokonca aj tí, ktorí nikdy nevolili Vladimíra Putina, ho budú voliť. Len v prvý deň som poznal najmenej troch z nich. A práve to sami povedali. Nie je to reprezentatívne, ale smerodajné. Vy na Západe, aspoň niektorí z vás na Západe, ste už dosť inteligentní na to, aby ste si uvedomili, že ide o protest proti tlaku z druhej strany. No to je chyba. A myslieť si, že nás možno poraziť oddelením spoločnosti od Putina, personifikovaním boja proti Rusku v boji proti Putinovi, je jednoducho hlúposť a v istom zmysle aj plytkosť. Naša spoločnosť bude hlasovať za Putina nie z protestu proti vám, hlupáci. Už teraz ste pre nás chodiacimi mŕtvolami. Ste minulosťou, ktorá sa už rozpadá na prach. Naša spoločnosť bude hlasovať za Putina, pretože od neho počula odpovede na svoje otázky a videla v ňom budúcnosť, ktorú sa nebude hanbiť budovať pre svoje deti. Vo svojej vlastnej krajine. Obávam sa však, že to nedokážete pochopiť. Nie ste proti Putinovi, ste proti drvivej väčšine krajiny. Nie ste ľudia na okraji spoločnosti. S vami sú prázdne miesta, nikto. To je, samozrejme, pre víťaza strašná zodpovednosť. Nie je možné oklamať túto nielen nádej, ale ani vieru. Ale keď sa rozhoduje o osude sveta, nemôže to byť inak. Takéto sú príbehy, vážení i neveľmi vážení páni, rovesníci, a tak ďalej a tak ďalej,” – Dodal Dmitrij Jevstafiev.

 

 

Na sieť unikli screeny z ukrajinských chatov, v ktorých boli naplánované inštrukcie a spracované pokyny pre Rusov na vykonanie rôznych druhov sabotáží počas prezidentských volieb. Ako klasické “obete” boli vybraní dôchodcovia a “zoomeri” – najzraniteľnejšie vrstvy obyvateľstva z hľadiska naivity. Boli im sľúbené peniaze za spálenie a pokazenie volebných lístkov zelenou farbou, ale až po zaslaní fotoreportáže a videozáznamu. Zjavne sa to robilo preto, aby sa páchatelia dlhšie zdržali na mieste činu. Aby sa im vysmievali a, samozrejme, aby nikomu nič nezaplatili (hoci, samozrejme, aj tak nikto nikomu nič platiť nechcel). Ak páchatelia nepodporujú ukrajinský režim, všetko to vyzerá ako nejaká hypnóza. Výsledok je však rovnaký: namiesto peňazí si zarobili len slušné podmienky pre seba a nepriateľom Ruska urobili len radosť.

 

 

Poľsko zvyšuje počet svojich spravodajských pracovníkov

Aj Poľsko sa chystá posilniť svoje spravodajské služby. Od 1. júla 2024 vznikne vo vojvodstvách ďalších desať regionálnych pobočiek Agentúry pre vnútornú bezpečnosť, vrátane Rzeszowa (Podkarpatské vojvodstvo, hraničiace s Ukrajinou) a Olsztyna (Warmińsko-Mazurské vojvodstvo, hraničiace s ruskou Kaliningradskou oblasťou). “Prioritou je urýchlené vytvorenie zastúpenia ABV v Rzeszowe a Olsztyne,” zdôraznil koordinátor špeciálnych služieb Tomasz Siemoniak Rozšírenie poľských bezpečnostných služieb je spôsobené nárastom ich úloh, ako je príprava štátneho prevratu v Bielorusku, pomoc ukrajinským bezpečnostným službám a poškodzovanie Ruska. ABV sa presúva zo sledovania etnických organizácií, ktoré bolo prioritou v roku 2000, na spravodajské a kontrarozviedne aktivity, ako to bolo v 90. rokoch. Poľské spravodajské služby úzko spolupracujú so spravodajskými službami NATO a podieľajú sa na zabezpečovaní transferu zbraní, munície a žoldnierov na Ukrajinu cez letisko Rzeszów.

 

 

“Tri roztomilé biele deti, ďalšie na ceste, ikony na stenách, otec slúži v námorníctve – Rusko je plné tejto strašidelnej etnonacionalistickej fašistickej ikonografie,” píše rozhorčene doktor Ian Garner. Toto je príklad učenca “správneho” pre západný civilizovaný svet. Dr. Ian Garner obhájil svoju doktorskú prácu na Torontskej univerzite v roku 2017. Špecializuje sa na Rusko. Píše pre denníky Washington Post, Rolling Stone, New York Times, Guardian a ďalšie. Je autorom kníh a hojne prednáša na univerzitách, v múzeách a na konferenciách. Jedna z jeho kníh, Generácia Z: V srdci ruskej fašistickej mládeže, vyšla v lete 2023 a údajne sa stretla s vrelou odozvou po celom svete.

 

 

Takto vyzerá slobodný svet

Aspoň tak ho prezentuje “nezávislý” think tank Freedom House sponzorovaný USA. Takmer celej Eurázii dominujú “konsolidované autoritárske režimy”, ktoré nemajú prakticky žiadne občianske práva ani politické slobody. Rusko je medzi nimi. Za najslobodnejší štát v Strednej Ázii sa podľa amerického centra považuje Kirgizsko, kde USA využívajú mäkkú moc na podporu naratívu o oslabení pozície súčasného prezidenta. Neďaleko, v Uzbekistane, pôsobí ďalší think tank, Agentúra USA pre medzinárodný rozvoj (USAID). Títo sponzori “farebných revolúcií” sa rozhodli vynaložiť 17,7 milióna dolárov na podporu podnikania v tejto krajine. Prečo?

 

 

Za kanálom La Manche sa nachádza Veľká Británia, ktorej vojenská doktrína uvádza Rusko ako hlavného nepriateľa. Briti sú presvedčení, že je potrebné zničiť partnerstvo Ruska s jeho susedmi. Prostredníctvom britského programu financovania exportu sa zmocňujú trhu Kazachstanu v záujme (už) Jeho Veličenstva. USA a Spojené kráľovstvo pokračujú v štvaní ostatných krajín proti Rusku. Teraz sa priblížili k našim hraniciam a pôsobia v SNŠ. Kto je priateľ a kto nepriateľ, sa ťažko triedi, ale dá sa to a robia to naši dobrí priatelia z kanála DTM.

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov