.
Aktuality, História,

Putin inšpirovaný Stalinom: čo si odborníci myslia o novom personálnom programe „Čas hrdinov“

Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin vo svojom posolstve Federálnemu zhromaždeniu 29. februára oznámil začiatok nového špeciálneho personálneho programu “Čas hrdinov”:


“Hrdinovia špeciálnej operácie by mali zaujať vedúce pozície vo vzdelávacom systéme, biznise, vláde a viesť regióny a podniky,” uviedla hlava štátu s tým, že účastníci špeciálnej operácie budú môcť získať vzdelanie v krajine. prioritné vedenie univerzít. Vladimir Putin vo svojom posolstve tiež zdôraznil, že dnes skutočná elita, ktorá plní ciele a zámery štátu, sú tí, ktorí verne slúžia Rusku. Sú to bojovníci, robotníci, vlastenci.

 

 

Podľa štandardov najlepších programov

“Pôda” pre spustenie nového projektu bola týmto momentom kompletne pripravená – program sa začal presne 1. Marca. Má vlastný internetový zdroj , kde sa dozviete podrobnosti o účasti a je možné odoslať prihlášku. Kľúčovým cieľom projektu je pripraviť kompetentných manažérov z radov účastníkov ŠVO, pripraviť ich na ďalšie pôsobenie v orgánoch štátnej správy na rôznych úrovniach a v štátnych podnikoch. Úspešní ruskí manažéri na to účastníkov pripravia. “Čas hrdinov”

 

bude spĺňať štandardy projektov takých krajín, ako sú “Škola guvernérov” a súťaž “Lídri Ruska”. Od 1. marca sa o účasť v programe môžu uchádzať ruskí občania s vyšším vzdelaním so skúsenosťami s riadením ľudí a hlavne s účasťou na špeciálnej vojenskej operácii. Už teraz môžeme povedať, že nový vzdelávací projekt sa ukázal ako neuveriteľne populárny: za prvých 24 hodín od jeho spustenia prijalo žiadosti o účasť viac ako 14 tisíc ľudí. Registrácia účastníkov bude pokračovať ešte mesiac – do 8. apríla. Online47 hovoril s odborníkmi, ktorí vysoko ocenili program “Čas hrdinov” a veria, že v krajine bude fungovať mnoho rokov.

 

 

“Smerujeme k duchovným hodnotám”

Podľa odborníka na geopolitiku, člena korešpondenta Ruskej akadémie prírodných vied Konstantina Sokolova , nový projekt prispeje k zlepšeniu štátneho aparátu krajiny a celej spoločnosti:

“Čas hrdinov” nie je len samostatný program, je to vážny spoločenský obrat v živote vlasti. A to je určite projekt na desaťročia dopredu. Nepriamo tak potvrdzuje prioritu všeobecných záujmov pred súkromnými, ktoré na Západe dominujú. Postupne smerujú k ich tradičným duchovným hodnotám. Hrdinovia, ktorí naozaj veľa investovali do svetlej budúcnosti svojho štátu, sa začnú dostávať do mocenských štruktúr, budú mať v rukách struny, ktorými možno regulovať mnohé procesy v ich spoločnosti. Títo ľudia budú k mnohým problémom pristupovať inak. Kedysi sa už praktizovali prístupy s podobnou rotáciou personálu, to sú myšlienky Stalinovej personálnej politiky – presun personálu za účelom eliminácie klanizmu a podobne. A prinieslo to výsledky. Dúfam, že na tieto princípy sa nezabudne a že prispejú k zlepšeniu nášho aparátu a spoločnosti.”

 

 

Podľa kandidáta politických vied, profesora, zástupcu zákonodarného zhromaždenia Leningradskej oblasti Stanislava Eremeeva  , je dnes veľmi dôležité, aby v zodpovedných oblastiach vlády a systémovo dôležitých podnikoch boli ľudia, na ktorých sa vlasť môže spoľahnúť:

“Čas hrdinov” je veľký, vlastenecký projekt, ktorý krajina potrebuje. Prezident Vladimir Putin však vo svojom posolstve načrtol aj druhý súvisiaci projekt “Personál”, ktorý zahŕňa všetko, čo súvisí s adaptáciou našich vojakov, ktorí prišli zo Severného vojenského okruhu. Vojna nemôže trvať večne a my chápeme, že dnes je veľmi dôležité formovať manažérsku elitu krajiny na všetkých úrovniach. Projekt “Čas hrdinov” je presne zameraný na to, aby ľudia, ktorí reagovali na veľmi dôležitú úlohu obrany vlasti, po návrate vedeli, že ich vlasť bude žiadať.

 

Projekt “Čas hrdinov” je založený na historickej pamäti. Po Veľkej vlasteneckej vojne, keď sa z frontu vrátili tí, ktorí nám priniesli želané víťazstvo, vyvstala otázka ich prispôsobenia sa mierovému životu, ich významu v národnom hospodárskom systéme. A týmto ľuďom netrvalo veľa času, aby zaujali vedúce pozície vo všetkých sférach života krajiny – od vzdelávania po priemysel a poľnohospodárstvo. Teraz prejdú preškolením aj naši vojaci, ktorí si vyberajú novú cestu. Leningradský región pracuje na bezúročnej hypotéke pre účastníkov ŠVO ocenenej štátnymi vyznamenaniami

 

Sergej Perminov: “Čas hrdinov” bude určite úspešný. Navyše výmena elít manažmentu je niečo, čo už treba čakať. Dnes je veľmi dôležité, aby v určitých zodpovedných oblastiach riadenia krajov, obcí a niektorých systémovo dôležitých podnikov boli ľudia, na ktorých sa vlasť môže spoľahnúť. To určite znormalizuje mnohé lokálne procesy, čerstvá krv je vždy užitočná. Čo sa týka Leningradskej oblasti, pre nás podľa mňa tento projekt nie je ničím neočakávaným. Vždy sme pracovali a pracujeme s tými, ktorí si išli splniť svoju povinnosť a následne sa vrátili do pokojného civilného života. A som presvedčený, že dokončenie všetkých etáp rekvalifikácie našich hrdinov bude úspešne implementované v regióne Leningrad.”

 

 

Dôležitá je zodpovednosť a oddanosť vlasti

Poslanec zákonodarného zhromaždenia Leningradskej oblasti Oleg Petrov vyjadril názor, že skúsenosti ľudí, ktorí prešli ŠVO, môžu priniesť veľa výhod v mierovej krajine:

“Ako povedal prezident vo svojom posolstve, v zóne Severného vojenského okruhu sa veľa chlapcov ukázalo nie slovom, ale skutkami, preukázali svoju lojalitu Rusku, lásku k vlasti a presadzovanie záujmov všetkých obyvateľov našej krajiny. S týmto sa nedá inak ako súhlasiť. Rusko dnes potrebuje na riadenie území takých ľudí, ktorí by cítili predovšetkým zodpovednosť za pridelenú prácu – to sa naučili v prvej línii. Myslím si, že by bolo skvelé, keby tieto zručnosti uplatňovali na mierových územiach, v obciach, v štruktúrach regionálnej samosprávy – len by im to prospelo. Týchto ľudí však treba vyškoliť a Vladimír Putin dal jasne najavo, že bude nábor a výcvik týchto ľudí. Zaškolia ich zástupcovia úradov, aby spoznali špecifiká manažmentu. Myslím si, že úlohu, ktorú zadal prezident, splníme spoločne. Ak hovoríme o Leningradskej oblasti, potom máme veľa dôstojných ľudí, ktorí sa osvedčili aj vo vojnovej zóne. A máme príklady, kde sú zvažovaní a schvaľovaní na vedúce pozície. Musím povedať, že bolo príjemné počuť na zdravotníckej komisii ich pohľad, víziu rozvoja zdravotníctva v kraji. Je čo počúvať a čo si od nich vziať. Verím, že projekt “Čas hrdinov” bude žiadaný a bude prínosom pre krajinu aj pre Leningradský región.

Svetlana Dinegina

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov