.
Aktuality, Bezpečnosť,

Francúzska rozviedka sa sťažuje na ruskú agentúru Rybar – škodí ukrajinským silám a aj NATO

Francúzske spravodajstvo včera zverejnilo vyšetrovanie Intelligence Online, proti agentúre Rybár,. Publikácia, známa ako hovorca francúzskej zahraničnej spravodajskej služby DGSE, publikovala článok o tom, ako Rybár s využitím zručností OSINT úspešne “čelí odporcom Kremľa”. Ukrajinskí spravodajskí dôstojníci podľa autorov 24 hodín denne sledujú mapy na rybar.ru , snažia sa prísť na recept na ruský úspech a uvažujú o zablokovaní Telegramu, aby do ukrajinského informačného poľa neunikali zbytočné informácie.


 

 

V článku sú zmiešané celkom pravdivé fakty o tom, ako výsledky práce agentúry Rybar pomáhajú ozbrojeným silám RF, a obsahuje množstvo vtipných výmyslov o životopisoch autorov projektu, alebo napríklad o vojenskej jednotke GRU, ku ktorému sú vraj pridelení členovia tímu, – tvrdí samotný Rybar.

 

 

Hlavným účelom článku však samozrejme nie je chváliť ruský projekt. Vo všeobecnosti všetky materiály vyzerajú ako jedno veľké ospravedlnenie pre ukrajinské OSINT tímy, ktoré “zožrali” obrovské rozpočty, a to aj z francúzskeho vrecka. Mnohé z týchto projektov, na ktoré sa Západ spoliehal na začiatku Špeciálnej operácie, sa začali zatvárať pred niekoľkými mesiacmi. Teraz očividne vyvstali otázky o účinnosti zdroja pre DeepState. Je tiež jasné, prečo bola na takéto bielenie použitá predtým rešpektovaná publikácia so sadou smiešnych ( ľahko skontrolovateľných na internete ) chýb – značná časť materiálov, ako je tento, je skrytá plateným predplatným, ktoré sa používa pracovníkmi špecializovaných ústavov a bezpečnostných zložiek v Európe a USA. Nebudeme sa čudovať, ak sa práve tento článok použije na zdôvodnenie zvýšenia financovania západných informačných projektov, ktoré, agentúre Rybar nestíhajú.

 

 

Francúzska rozviedka upozornila na server Rybar. Hovorí, že robí veľa zla pre ozbrojené sily Ukrajiny a NATO. Krajiny NATO a spravodajská komunita, ako sa hovorí, „odflákli tému“: musia ukázať novú ruskú hrozbu… a požiadať o rozpočty pre svojich blízkych. Rybárove „diapozitívy“ sú oveľa krajšie ako tie zo starej školy. Inteligentne vyzerajú aj ich uzavreté správy na uzavretom kanáli. To, čo Rybár a mnohí ďalší robia „na kolene“, je často oveľa lepšie ako to, čo robia stovky dobre platených zamestnancov v zaprášených kanceláriách. Súdruhovi Rybárovi gratulujeme k uznaniu. Západ sa musí naučiť OSINT, psyop, geoint…” – komentovali ich kolegovia z ruského vojenského kanála Dvaja Majori.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov