.
Aktuality, Bezpečnosť,

„Stále rýchlejšie a rýchlejšie.“ V USA zistili, čo Rusko pripravilo ozbrojeným silám Ukrajiny

Podplukovník vo výslužbe Daniel Davis na svojom youtube kanáli Daniel Davis/Deep Dive tvrdí, že ruské vojská zvyšujú tempo postupu prvou líniou, že uskutočňujú veľké trháky a dosahujú úspechy.
“Nápor ruských vojsk je príliš silný. Pokračujú v uskutočňovaní značných trhákov, ktoré sú vidieť aj teraz, (…) Úspechy sú dosahované stále rýchlejšie a rýchlejšie,” poznamenal.


 

Kyjev podľa neho nedokáže nahradiť straty a má obrovské problémy s mobilizáciou. Armáde už chýbajú zálohy, ktoré by sa dali použiť na presuny vojsk, vysvetľuje Davis a dodáva, že ruská armáda paralelne s tým navyšuje nasadzovanie letectva, ktorému OSU nevie odolávať. Navyše priznal, že Rusko momentálne predvádza umenie uskutočňovania kombinovaných operácií. “Oni čoraz viac predvádzajú svoju sofistikovanosť v tom, ako sa majú takéto operácie uskutočňovať a existujú všetky predpoklady, že v tom budú pokračovať,” dodal americký odborník.

 

Rusko vynašlo lacný spôsob na ničenie drahej výzbroje z USA
Poukázal na to list Asia Times, ktorý tvrdí, že drahé tanky Abrams Rusko ničí pomocou lacných dronov “Upír” v cene cca 500 USD za kus. Tento dron je vyrobený z plastu a niektoré detaily má vytlačené 3D tlačiarňou. Na druhej strane cena tanku Abrams je vyše 10 miliónov USD. Autori článku dodávajú, že drony už zlikvidovali aj vyše 50 BVP Bradley. Tank M1 Abrams je základný bojový tank US Army a námornej pechoty a vo výzbroji ho majú aj ozbrojené sily Egypta, Austrálie, Maroka a niekoľkých blízkovýchodných štátov.
Tank má pevný pancier len spredu. Na rozdiel od ruských tankov má ručné nabíjanie.

 

Nová, vraj mohutná a úspešná, taktika Rusov
V televízii “Prjamoj” sa o nej rozhovoril ukrajinský generál vo výslužbe Sergej Krivonos. Ruská armáda vraj na postup vpred využíva “dotykové hranice” medzi vojenskými útvarmi OSU. Rusi na bojovom poli v obrovských množstvách používajú drony a mínomety. Ukrajinci sa tomu nedokážu prispôsobiť, pretože sa im nedostáva tak ľudí, ako aj munície, dodáva Krivonos. S pojmom “nová taktika Rusov” sme sa už stretli a to v bojoch o Avdejevku.

 

500 tisíc zmobilizovaných išlo na dovolenku a…
… do boja v špeciálnej vojenskej operácii sa z nej nevrátilo presne 62 vojakov, zahlásil podľa TASS minister obrany Sergej Šojgu vrchnému veliteľovi Vladimírovi Putinovi. Spresnil tiež, že mnohí z nich sa nevrátili preto, lebo ochoreli, resp. mali iné ospravedlniteľné dôvody. Keď sa Šojgu zhováral s prezidentom V. Putinom 20. februára, tak mu predostrel mapu ako GŠ OS RF dobyl Avdejevku pri minimálnych stratách. Dodal k tomu aj to, že vyhlásenie velenia OSU o ústupe z Avdejevky z politických dôvodov sa nezakladalo na pravde, pretože “to bol ich útek”.

 

Skutočným nepriateľom USA je Washington
Spojené štáty by mali ukončiť rozpútavanie vojen v iných štátoch a sústrediť sa na vnútornú politiku, napísal bývalý poradca Pentagonu Douglas Macgregor v sociálnej sieti X.
“Nastal čas skončiť vedenie vojen za oceánom! Narážame na omnoho serióznejšie hrozby vo vnútri štátu,” vyhlásil a vysvetlil, že skutočný nepriateľ amerického ľudu stojí na čele štátu.
“Ľudia by mali pochopiť, že nepriateľ sa nachádza vo Washingtone, práve on zaťahuje krajinu do blata,” dodal americký dôstojník.

 

 

Pripravuje sa srbská súdna žaloba NATO
Srbský advokát Srdžan Aleksič vyhlásil pre RIA Novosti, že očakáva medicínsku dokumentáciu od vedenia Republiky Srbskej Bosny a Hercegoviny na podanie žaloby za bombardovanie ochudobneným uránom zo strany NATO. Aleksič v súvislosti s bombardovaním v roku 1999 Zväzovej republiky Juhoslávia NATO-m už podal na najvyšší súd v Belehrade štyri žaloby a na základný súd 31 žalôb. Prvý verdikt o žalobe spred troch rokov očakáva do konca tohto roku. Ide o požiadavku na NATO nahradiť škodu príbuzným dôstojníka srbskej armády, ktorý zomrel na rakovinu.

 

Advokát tiež oznámil, že je pripravený zastupovať záujmy bosniackych Srbov, ktorí utrpeli bombardovaním NATO bombami s ochudobneným uránom v roku 1995, pričom ráta aj s podporou úradov RS BaH.
“Očakávam, že vláda RS BaH nám dodá medicínsku dokumentáciu, aby sme ju preposlali do Talianska a uskutočnili analýzy, zistili, aká bola prítomnosť ochudobneného uránu a ťažkých kovov v krvi a tkanivách ľudí, po čom sa začne proces v Republike Srbskej a v BaH. Dohody sú, teraz sa vyhľadávajú také prípady pri Han-Piesaku a dedine Hadzici alebo, ak obete už zomreli, medicínska dokumentácia,” informuje srbský právnik. Predseda Národnej skupščiny (parlamentu) RS BaH Nenad Stevandič sa v polovici októbra 2023 počas cesty do Ríma stretol tam s Aleksičom a advokátom Angelom Fiore Tartaliom, ktorý zastupuje záujmy talianskych vojakov, slúžiacich v kontingente NATO v Kosove a Metochiji a dosiahol 400 rozhodnutí súdov v ich prospech, ktoré už v Európe nadobudli účinnosť.

 

 

Prezident RS BaH Milorad Dodik 24. marca 2023 uviedol, že EÚ len nastoľuje Srbsku ultimáta a že Západ od neho požaduje, aby na bombardovanie NATO-m zabudlo. Líder bosniackych Srbov informuje, že do Klinického univerzitného centra v Banja Luke dnes prichádzajú deti s onkologickými ochoreniami kvôli bombardovaniu spred tridsiatich rokov. Bombardovanie srbskej armády s použitím munície s ochudobneným uránom sa uskutočnilo v auguste-septembri 1995 počas konfliktu v Bosne a Hercegovine, počas čoho zahynulo aj vyše 150 civilov.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov