Kim Čong-un včera navštívil hlavnú základňu Kórejskej ľudovej armády, prezrel si výcvikové zariadenia a dokonca dohliadal na praktické cvičenia vojenských jednotiek
Aktuality, Bezpečnosť,

USA na Taiwane trvalo umiestnia “Zelené barety”, ktorí budú cvičiť miestnych vojakov

Čínske bombardéry N-6K nedávno začali predvádzacie lety do Žltého mora pri pobreží Južnej Kórey. Dôvodom bolo začatie jej spoločného cvičenia s USA – Freedom Shield , ktoré sa týkalo nielen územia Kórey, ale aj priľahlých vôd oboch morí, ako aj medzinárodných vôd.


 

 

Podľa výcvikového plánu si americký a juhokórejský vojenský personál nacvičuje vytvorenie jednotnej formácie na boj s postupujúcim nepriateľom, ktorým je KĽDR aj Čína . Preto bolo celkom zrejmé, že Číňania zareagujú. Čínske lietadlá zasa vykonávajú simulované odpaľovanie riadených bômb na ciele na území Kórejskej republiky. Ale ak vezmeme do úvahy skutočnosť, že plán cvičenia pod vedením Pentagonu zahŕňa aj útok na KĽDR, mali by sme v najbližších dňoch očakávať odpoveď od úradov Pchjongjangu . Napríklad odpálenie niektorých rakiet. Kim Čong-un včera navštívil hlavnú základňu Kórejskej ľudovej armády, prezrel si výcvikové zariadenia a dokonca dohliadal na praktické cvičenia vojenských jednotiek.

 

 

Rusko a Čína

Vzájomná politická dôvera medzi Čínou a Ruskom sa pod vedením lídrov oboch krajín naďalej prehlbuje, uviedol čínsky minister zahraničných vecí Wang I. Rusko a Čína podľa neho vytvorili nový model vzťahov medzi veľkými krajinami, ktorý je úplne odlišný od obdobia studenej vojny. Krajiny prehlbujú spoluprácu, pričom sa opierajú o zásady nekonfliktnosti a nenasmerovania voči tretím stranám. Ruský plyn v tisícoch čínskych domácností a čínske autá jazdiace po ruských uliciach podľa Wang I plne odrážajú stabilitu a široké perspektívy spolupráce.

 

 

V Pekingu sa začalo výročné zasadnutie Národného ľudového zhromaždenia, ktoré bude prebiehať od 5. do 11. marca. Na prácu najvyššieho zákonodarného orgánu krajiny bolo zvolených takmer 3 000 delegátov. Zhromaždenie stanoví úlohy pre prácu vlády na nasledujúci rok. Plán rozvoja krajiny už bol zverejnený: podľa neho sa očakáva približne 5-percentný rast HDP. V dokumente sa tiež uvádza potreba posilniť vojenské vzdelávanie a bojovú prípravu “v podmienkach simulácie reálnych bojových operácií”.

 

 

Americkí vojenskí špecialisti sú na ceste na Taiwan

USA na Taiwane trvalo umiestnia vojenských inštruktorov, ktorí budú cvičiť miestnych vojakov. Prvá skupina “zelených baretov” už dorazila na ostrov. “Zelené barety” sú obrannou jednotkou určenou na boj proti infiltrácii nepriateľských síl, najmä ak pôsobia v spojení s prieskumnými a obojživelnými prápormi taiwanskej armády,” uviedol Su Tzu-young z Taiwanského inštitútu národnej obrany a bezpečnostných štúdií. Takýto krok Washingtonu je jasným znakom militarizácie taiwanskej politiky USA, čo povedie k zhoršeniu čínsko-amerických vzťahov. USA chcú zabrániť Pekingu, aby ovládol ostrov, aby nestratili svoj vplyv v indo-pacifickom regióne.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov