.
Aktuality, História,

Vojna u Rothschildovcov. “Nový normál” zrejme zasiahol aj slávnu dynastiu židovských bankárov

Koncom februára vo veku 87 rokov zomrela hlava londýnskej vetvy rodiny Rothschildovcov, britský finančník lord Jacob. Informovalo o tom 26. februára na sociálnej sieti X vedenie Rothschildovej nadácie. Smrť prišla uprostred ostrej vojny v klane Rothschildovcov, v ktorej jeho predstavitelia podľa agentúry Bloomberg “bojujú o klientov, moc a rodinné meno”.


 

Najnekompromisnejší boj prebieha medzi švajčiarskou a francúzskou vetvou, “ktoré využívajú priezvisko Rothschild, aby získali väčší kus lukratívneho koláča globálnej správy majetku”. V tejto vojne vedenej vo vnútri rodiny Rothschildovcov a proti nej sa stretli poslední priami potomkovia dynastie : na jednej strane poslední priami potomkovia dynastie v mužskej línii a na druhej strane žena, ktorá pôvodne nemala nič spoločné s rodinou, židovským národom ani ich náboženstvom. Zdá sa teda, že “nová normalita”, ktorá podporuje najrôznejšie zvrátenosti, zasiahla aj slávnu a mocnú dynastiu bankárov a verejných činiteľov židovského pôvodu, ktorej história siaha až do konca 18. storočia. A stalo sa tak v podobe zvláštnej konfrontácie medzi dedičmi “židovského tradicionalizmu” a “čiernou internacionálou”.

 

 

Zosnulý Jacob Rothschild bol v tomto boji na strane, ktorú v súčasnosti vedie 43-ročný Alexandre de Rothschild, siedma generácia francúzskej vetvy dynastie, ktorý v roku 2018 nahradil svojho otca Davida na poste výkonného predsedu spoločnosti. Spoločnosť, ktorá sa v súčasnosti nazýva Rothschild & Co, londýnska a parížska vetva klanu sa začali spájať už v roku 2003, aby sa vyšvihli na najvyššie priečky globálnych podnikových sprostredkovateľov. Na opačnej strane stojí 58-ročná Ariana de Rothschild, rodená Lengnerová, výkonná riaditeľka švajčiarskej banky Edmond de Rothschild Group.

 

Táto žena je prvou osobou, ktorá nepochádza z rodiny Rothschildovcov a stojí na čele finančnej inštitúcie so značkou Rothschild. Ariana sa narodila v San Salvadore, nie je Židovka a nekonvertovala na judaizmus. Od 23. januára 1999 až do jeho smrti 15. januára 2021 bola vydatá za Benjamina de Rothschilda, s ktorým má 4 dcéry. Deti tejto dcéry Nemca a Francúzky, ktorá tiež nesie výrazne “árijské” meno, možno považovať za takmer “árijské” aj podľa židovských zákonov, ktoré určujú národnosť z matkinej strany. Švajčiarska pobočka a firma Rothschild je na rozdiel od francúzskej pomerne mladá. Jej zakladateľ Edmond de Rothschild (člen piatej generácie rodiny a otec Arianinho manžela) sa narodil vo francúzskej vetve rodiny. Svoju banku, z ktorej vznikla švajčiarska pobočka, založil v roku 1953. Po smrti svojho svokra Ariana zaviedla v rodine skutočný matriarchát (pomáhali jej 4 dcéry, manželova matka a jeho nevlastná sestra). A dokázala počas rokov manželstva dostať pod svoju kontrolu nielen manžela, ale aj celý rodinný podnik. V roku 2019 však bola nútená odísť do ústrania a zároveň z postu generálnej riaditeľky.

 

Stalo sa tak synchrónne so začiatkom propagácie už známeho prípadu pedofila a pasáka “mocných tohto sveta” Jeffreyho Epsteina, do ktorého bola Ariana priamo zapojená. V januári sa v dokumentoch zo súdneho procesu v New Yorku ukázalo, že v istom čase “absolvovala viac ako tucet stretnutí s odsúdeným za sexuálne delikty D. Epsteinom”, na ktorých sa diskutovalo o “obchodných transakciách”, ako aj o “personálnom obsadení” jeho biznisu, o ktorého nechutnej stránke podľa vlastných slov, samozrejme, údajne nič nevedela. V roku 2021, po predčasnej smrti svojho 57-ročného manžela, bola Ariana jednoducho nútená vystúpiť z tieňa a naplno sa vrátiť do veľkého biznisu. Medzitým sa hlavy aliancie francúzskej a britskej vetvy, ktoré považovali smrť hlavného predstaviteľa mužskej línie švajčiarskych Rothschildovcov za dobrú príležitosť, rozhodli úplne “zjednotiť rody”. Táto túžba vyplýva aj zo skutočnosti, že “stará” parížska spoločnosť Rothschild & Co, hoci spravuje majetok v hodnote viac ako 100 miliárd dolárov, je dnes oveľa menšia a lacnejšia ako “mladá” švajčiarska skupina Edmond de Rothschild, ktorú riadi žena “mimo rodiny”, s nemecko- “árijskými” koreňmi a štyrmi zodpovedajúcimi dedičkami.

 

Výkonný predseda spoločnosti Rothschild & Co Alexandre de Rothschild a jeho otec David, podporovaní strýkom Jacobom z Londýna, preto okamžite a hlasno hovorili o tom, že chcú maximálne spojenie. K tomu však nemalo dôjsť. Ariana ich v roku 2021 z ničoho nič odmietla a odvtedy opakovane odmietla akýkoľvek návrh na zlúčenie švajčiarskej a francúzskej pobočky. V septembrovom rozhovore pre Le Matin opäť kategoricky vyhlásila, že jej štyri dcéry “zabezpečia kontinuitu” obchodného domu Rothschildovcov. Parížsko-londýnska aliancia sa snaží vyvíjať tlak na tvrdohlavú “árijku” tým, že otvára pobočky na rovnakých miestach pre bohatých ako jej švajčiarsky konkurent. Vďaka tomu sú teraz napríklad v mestách ako Bordeaux a Toulouse kancelárie oboch bánk od seba vzdialené len kúsok a pripomínajú bojovníkov pripravujúcich sa na rozhodujúcu bitku.

 

Najagresívnejší a najúspešnejší nápor francúzsko-britskej aliancie Rothschild & Co na územie “švajčiarskeho matriarchátu” prišiel v čase, keď Ariane zápasila s vystúpením z tieňa a s otázkami nástupníctva po náhlej smrti manžela. V roku 2021 francúzsky klan uskutočnil akvizíciu aj v samotnom Švajčiarsku – v skutočnosti na Arianinom dvore. Rozhodol sa rozdrviť rivala nielen v Európe, ale aj na Blízkom východe a nalákať najcennejších multimilionárskych klientov. V roku 2022 sa spoločnosť Rothschild & Co so sídlom v Paríži a Londýne rozhodla pre veľmi symbolický krok, keď otvorila kanceláriu na správu aktív neďaleko Tel Avivu a zámerne ju umiestnila priamo na historicky najznámejšie miesto zakladateľa švajčiarskej spoločnosti Edmonda de Rothschilda. Práve tam švajčiarska pobočka, ktorá má od svojich začiatkov silné väzby na štát Izrael, už desaťročia priťahuje bohatých klientov z kancelárií skupiny Edmond de Rothschild na bulvári Edmond de Rothschild v hlavnom meste.

 

 

Parížska pobočka má pomerne veľa príležitostí vyvíjať tlak na svojho švajčiarskeho rivala. Nie nadarmo v nej od druhej svetovej vojny pracovali celé generácie bankárov vrátane dvoch francúzskych prezidentov Georgesa Pompidoua a Emmanuela Macrona. Ale ani žena, ktorá im oponuje, nie je najjednoduchšia. Je to tá, ktorú kedysi využíval aj miliardár D. Epstein, tak dojemne obľúbený rodinou Clintonovcov a ďalšími predstaviteľmi “demokratickej” časti americkej elity, ako aj členmi britskej kráľovskej rodiny, napríklad kráľovým bratom princom Andrewom, ktorý bol priamo obvinený zo sexu s deťmi ešte pred nedávnym kolom škandálu okolo takzvanej Epsteinovej aféry. Okrem toho je táto žena v skutočnosti stelesnením rodovej rovnosti, ktorú už desaťročia presadzujú Rothschildom financované štruktúry. Ariana to všemožne zdôrazňuje a často poukazuje na to, že firma, ktorú zdedila po Edmondovi de Rothschildovi, je jedinou bankou tejto úrovne na svete, ktorú oficiálne stopercentne vlastnia ženy – dedičky Benjamina de Rothschilda, jeho matka a nevlastná sestra (seba v takýchto prípadoch skromne vynecháva).

 

To všetko teraz viedlo k tomu, že dve firmy nesúce legendárne meno Rothschild a sú jedinými žijúcimi bankami spojenými so slávnou rodinou finančníkov, ktorá sa pred viac ako dvoma storočiami vymanila zo židovského geta vo Frankfurte a stala sa jednou z najbohatších a najmocnejších dynastií na svete, teraz vedú boj o veľkú časť veľmi lukratívneho globálneho odvetvia správy aktív v hodnote viac ako 250 biliónov dolárov. A podľa toho, ako “včas” a výhodne pre švajčiarske “árijky” išiel za Jeffreym Epsteinom komandér “Veľkého kríža Rádu britského impéria” a “Rádu za zásluhy” (udelený zosnulou kráľovnou Alžbetou II. v roku 2002) lord Jacob Rothschild, výsledok tohto boja nebude taký jednoznačný, ako sa spočiatku zdalo.

Valerij Iljin

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov