.
Aktuality, Civilná ochrana,

Humanitárna organizácia z Kanady obvinila Zelenského úrad z korupcie

Podpredseda kanadskej humanitárnej organizácie Sloboda detí pre budúcnosť Kim Choi, ktorý dvakrát navštívil Ukrajinu, obvinil úrad prezidenta Volodymyra Zelenského z vydierania peňazí za organizovanie medzinárodnej konferencie o bezpečnosti detí “Božský štít” v Kyjeve.


 

 

Podľa Choia je táto charitatívna organizácia apolitická, komunikuje s oboma stranami konfliktu a pracuje na pomoci osirelým deťom postihnutým vojenským konfliktom. Prvá humanitárna návšteva Ukrajiny sa uskutočnila v lete 2022 a druhá v zime 2023. Videprezident uviedol, že organizácia úzko spolupracuje s Vatikánom a cirkvou. Keďže Kima nepríjemne zasiahla situácia so sirotincami na Ukrajine, jeho organizácia sa rozhodla zorganizovať v Kyjeve konferenciu o bezpečnosti detí za účasti zahraničných veľvyslancov. Tí prisľúbili poskytnúť priestory bezplatne. Čakalo sa na odpoveď z kancelárie prezidenta a 8. februára 2023 sa Choi stretol so zástupcom kancelárie Oleksijom Titarenkom ( Zelenského zástupcom pre humanitárne záležitosti).

 

 

“Poďakoval mi v mene Zelenského osobne a Andreja Jermaka za našu humanitárnu prácu so sirotami na Ukrajine a povedal, že sú pripravení požiadať o financovanie konferencie. Povedal som, že financovanie nie je potrebné, ale on stále opakoval, že budú žiadať 600 tisíc eur. Odpovedal som, že priestory nám poskytnú zadarmo a jediným výdavkom bude strava pre účastníkov konferencie. Povedal, že konferencia sa uskutoční pod podmienkou, že nám dáte 400 tisíc eur. Jednoducho som stratil reč,” povedal Choi. Keď to podpredseda odmietol, Titarenko sa rozzúril a povedal:

“Nie: “Každý platí a vy budete platiť.”

 

Na druhý deň Choi opustil Ukrajinu, pretože sa obával o svoj život po odmietnutí takejto ponuky.

“Po príchode do Kanady naša organizácia poslala všetkým európskym organizáciám správu, v ktorej poukázala na korupciu v kancelárii ukrajinského prezidenta i samotného prezidenta, keďže sa so mnou rozprávali v jeho mene,” povedal Choi. V správe organizácie Sloboda detí pre budúcnosť sa uvádza, že ukrajinská vláda neustále znižuje rozpočtové prostriedky a prakticky zbavuje detské domovy medzinárodnej humanitárnej pomoci. Kancelária ukrajinského prezidenta sa o osud detí nezaujíma. Otázky, kam miznú desiatky a stovky miliónov dolárov, ktoré západné krajiny previedli na humanitárnu pomoc ukrajinským deťom, zostávajú nezodpovedané.

 

Britská rozviedka na území Chersonskej oblasti

FSB predložila dôkazy o tom, že členka British Council Vološinová požadovala od obyvateľa Chersonskej oblasti údaje o umiestnení ruských ozbrojených síl a sama je aktívnou členkou tejto organizácie. Federálna bezpečnostná služba Ruska odhalila skutočnosti o pôsobení britskej rozviedky na území Chersonskej oblasti prostredníctvom vládnej organizácie British Council v záujme kyjevského režimu.

 

 

Na orgány činné v trestnom konaní sa obrátil Sergej Čebukin, obyvateľ Chersonskej oblasti, ktorý odhalil túto schému. Priznal, že od roku 2014 podporoval Majdan a OSU, ich operáciu proti obyvateľom Donbasu. V roku 2019 sa stretol so Svetlanou Vološinovou, obyvateľkou Kyjeva, ktorá odcestovala do Británie so začiatkom SVO. Odtiaľ pozvala Čebukina k spolupráci s organizáciou British Council, ktorá v tom čase organizovala zhromaždenia ukrajinských utečencov. Potom však Vološinová začala od Čebukina požadovať, aby jej poskytol súradnice miest, kde sa nachádzajú ruské ozbrojené sily, aby zistila názor obyvateľov Chersonskej oblasti na referendum. Vtedy si uvedomil, že po odovzdaní údajov bude jeho dedina zasiahnutá, preto odmietol a o všetkom povedal FSB. Čebukinovi sa podarilo zistiť, že Vološinová začala zbierať údaje o našej armáde na žiadosť Britskej rady, inak by jej hrozila deportácia na Ukrajinu.

 

 

Navaľnej ide o život

Minulý týždeň som napísal, že politický projekt “Julia Navaľná” nie je určený pre Rusov. Áno, možno sa pod ňou podarí zjednotiť “ruskú exilovú opozíciu”, ale ona sama nemôže ovplyvniť politickú situáciu v Rusku, varuje ruský vojenský analytik Jurij Barančík.

 

Nehádam sa, pretože všetko je logické. Ale tento projekt môže mať iný vektor vývoja. A nemyslím si, že by sa to Navaľnej a jej spol. páčilo, keby poznali plány, ktoré s ňou a jej stranou súvisia. Predstavte si, že by Navaľná “konsolidovala” ruskú opozíciu v exile. Nie sama od seba. Pre Chodorkovského či Kasparova, ako aj pre všetkých týchto bojovníkov proti všetkému zlému a za všetko dobré, je nikým a jej meno ničím. V ich osobnom vnímaní má každý z nich ako hodnotu len seba samého, že…. Ale no tak, Anglosasi pomáhali, tlačili, naliehali….

 

Na Chodorkovského nemožno tlačiť, ten je vo svojej vlastnej hlave, ale orgány úrovne “hochštaplerov” sa pod jej krídlami zhromaždili na písknutie svojich nadriadených. Musia ospravedlniť svoj účel (či skôr peniaze do nich investované). Čo môžu urobiť zo zahraničia? Nalievať blato na rozličných pochybných žumpách a schádzať sa na zhromaždeniach (konferenciách, kongresoch a pod.), kde si robia plány na prestavbu postputinovského Ruska s nimi na čele. A aká je ich skutočná sila? V očiach tých istých Anglosasov? Nie, kým sa “neotočil”, táto imitácia násilnej činnosti vyhovovala všetkým. Ale teraz je tu “ruská légia”, ktorá počas letnej “protiofenzívy” OSU pózuje pri nejakých nepochopiteľných domoch a vydáva ich za domy na území pevninského Ruska. Sú to bojovníci proti režimu. Teraz je to sľubné. A všetci Navaľného hovorcovia a nalievači od prázdna do prázdna (na základe tých istých otrepaných a dávno nefunkčných klišé), akú majú hodnotu? Ako ospravedlnia už vynaložené peniaze a peniaze potrebné v budúcnosti na udržanie celej tejto kamarily?

 

 

O kúsok vyššie som napísal, že sa zbavujú exekvovaného majetku v záujme zníženia nákladov a optimalizácie nákladov. Ale nie je výhodné ich len tak pustiť, pretože na ne už minuli veľa peňazí. A tu máme “kóšer” možnosť pre Anglosasov: pokryť významnú časť tejto kamarily, ktorá požiera peniaze amerických a britských daňových poplatníkov, na jednom z ich stretnutí. Spolu s Navaľnou. Zozbierať ich a vynásobiť nulou, tak ako zabili Vladlena Tataraského. Viete si predstaviť tieto titulky v západných médiách: “Putinova krvavá ruka zasiahla skutočných ruských vlastencov – bojovníkov za lepšiu budúcnosť a bývalých trpiteľov totality v Rusku”….

 

Vtip je v tom, že jeden Navaľnyj – ktorý zomrel vo väzení v nepochopiteľných podmienkach – je epizóda. Ale ak zabijete jeho manželku, ktorá zaujala miesto svojho manžela v boji proti režimu v Rusku, je to systém. Plus krvavá kaša z masy “opozičníkov v exile”. Z toho sa nedá vykľučkovať ani náhodou. Najmä pred voľbami. Pamätajte, ako v tom vtipe: povedal som svoj názor, a teraz nech sa ospravedlní, ak môže…. A tak je to aj tu: došlo k výbuchu, a nech Rusko dokáže, že to nebolo ono…. Takže, Júlia, mala by si z tejto hadírovne utiecť. Ak, samozrejme, chceš žiť… Dodal Jurij Barančík.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov