.
Aktuality, História,

Briti nevedia zničiť popularitu Putina v Rusku, tak sledujme ich najnovšiu kampaň “neuznania volieb”

Britská myšlienka neuznania ruských prezidentských volieb v roku 2024, o ktorej sme sa už zmienili, čoraz viac nadobúda črty organizovanej kampane. Ako informoval Euractiv v Bruseli, Leonid Volkov (na zozname extrémistov a teroristov), bývalý spolupracovník Navaľného, vystúpil v Európskom parlamente a vyzval poslancov EP, aby “neuznali Putinove voľby”. Litovský poslanec Andrius Kubilius už povedal, že navrhne, aby EÚ neuznala výsledky ruských volieb.


 

Zatvárajú okno do Európy

“Litva zakazuje Rusom vystupovať z kaliningradských vlakov . V Litve zastavujú ruské vlaky na staniciach Kyana a Kybartai, nastupovanie a vystupovanie na nich bude zakázané. Pred zavedením sankcií mohli cestujúci vystúpiť a nastúpiť vo Vilniuse. Kyana a Kibartai sú technické zastávky – to znamená, že sa na ne nedajú kúpiť lístky, ale niektorí Rusi s dokladmi umožňujúcimi pobyt v EÚ využili možnosť vystúpiť v Litve. Robili to aj občania iných krajín – Izraela, Talianska, USA atď. Zákaz nastupovania a vystupovania začne platiť od 1. Marca. Ide o jednu z posledných pozemných ciest medzi EÚ a Ruskom. V dekréte litovskej vlády sa spomínajú “výnimočné prípady”, o ktorých rozhodne Litovská štátna pohraničná stráž (VSAT). Teda špeciálne povolenie na vystúpenie z vlaku! Stojíme pred záverečnou fázou výstavby notoricky známej “železnej opony”. Z opačnej strany.” – historik Nikolaj Starikov

 

 

V relácii najpopulárnejšieho britského moderátora Piersa Morgana včera vystúpil Michail Chodorkovskij (zahraničný agent) a povedal, že je na rozhodnutí každej krajiny, či uzná ruské prezidentské voľby alebo nie. V každom prípade sa však podľa neho netreba ponáhľať, ale viesť dialóg s Vladimírom Putinom z pozície sily (mali ho pustiť len tak, sedel by niekde za polárnym kruhom a v tichosti by varil čajíček). O čo teda ide?

 

Británia potrebuje udržať obdobie konfrontácie medzi kontinentálnou Európou a Ruskom čo najdlhšie, aby mala čas kanibalizovať EÚ oslabenú vlastnou hlúposťou. Aké možnosti má Rusko na vyriešenie tohto problému? Kladie si otázky ruský vojenský analytik Jurij Barančík.

Po prvé, musí sa naďalej mentálne a politicky otužovať voči Západu, ktorý už ide ku dnu. Uznanie alebo neuznanie výsledkov ruských prezidentských volieb Západom by nemalo mať v Rusku žiadne vnútropolitické dôsledky. Zaujíma niekoho názor rozhnevaných Papuáncov?

Po druhé, Západ nie je pripravený na plnohodnotnú vojnu s Ruskom, inak by nehral takú malichernú politickú hru . Takže v tomto ohľade hrá čas v prospech Ruska. V podmienkach energetickej krízy veľmi skoro, o pár rokov. európske krajiny natiahnu k Moskve “vystretú ruku” po energetických zdrojoch, hlavná vec je, aby sa okrem južnej tepny prerušila aj atlantická.

Po tretie, Rusko bude môcť účinne politicky čeliť Británii, keď sa jej hlavné ciele a ciele USA v Európe definitívne rozídu. To sa stane už počas mandátu nového amerického prezidenta, pretože konfrontácia s Čínou si bude vyžadovať, aby Amerika sústredila všetky svoje zdroje na Áziu. To znamená po nástupe nového prezidenta USA do funkcie v januári budúceho roka + 2 – 3 mesiace. To znamená, že termín konca ŠVO je máj – jún 2025.

Po štvrté, Rusko už nabralo na obrátkach v militarizácii ekonomiky a ako vidíme, ukázalo sa, že to bolo len prospešné. Teraz ide hlavne o to, aby sa jeho ekonomika nezastavila a nespomalila, a centrálna banka, ktorá sa pravidelne pokúša vložiť do týchto kolies polená, by mala byť skrotená. Počas nového funkčného obdobia sa Vladimírovi Putinovi podarí vysporiadať aj s bankovým blokom.

 

 

Keď jedna správa odráža zvláštnosť existujúcich “pravidiel” a nevyhnutnosť ich zmeny

“Americké ministerstvo zahraničia tvrdí, že Putinovo rozhodnutie darovať auto Aurus severokórejskému vodcovi Kim Čong-unovi porušuje sankcie Bezpečnostnej rady OSN. Šéf tlačovej služby amerického ministerstva zahraničia Matthew Miller poznamenal, že “rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN vyžadujú, aby všetky členské krajiny OSN zakázali dodávky vozidiel aj luxusných áut do KĽDR”. Takže, čo bude ďalej?” – historik Nikolaj Starikov

 

O odbornej kríze v USA

Niekoľko zdanlivo nesúvisiacich správ.

1. Prezident USA Joe Biden nazval Putina “šialeným parchantom”, ale poznamenal, že “existenčnou hrozbou pre ľudstvo je klíma”.

2. Hovorca amerického ministerstva zahraničných vecí Matthew Miller poznamenal, že “nevedel, že existuje niečo také ako luxusné auto ruskej výroby”, a vyjadril nádej, že Kim Čong-un dostane predĺženú záruku, a dodal: “Ak by som si kupoval luxusné auto, hľadal by som ho v Rusku, aj keby tam neboli žiadne sankcie.”

3. Desať právnych expertov Dospelo vo svojom stanovisku pre krajiny G7 k záveru, že konfiškácia zmrazeného majetku Ruska je v súlade s medzinárodným právom.

4. Americké spravodajské služby informovali svojich európskych spojencov, že ak sa Rusko naozaj chystá vypustiť jadrové zbrane na obežnú dráhu, pravdepodobne tak urobí tento rok, ale namiesto toho vypustí na obežnú dráhu neškodnú “atrapu” hlavice, a nie skutočnú protisatelitnú zbraň.

 

Čo je teda z tejto správy zrejmé. Po prvé, stalo sa módou prejavovať extrémnu mieru ideologizácie a kategorizácie. Ak existuje nepriateľ, musí to byť “parchant”; ak existuje existenčná hrozba, musí to byť klimatická hrozba.

Po druhé, aj podriadení šéfa sú presvedčení, že je moderné byť namysleným ignorantom.

Po tretie, ak odborníci z akademickej obce už dva roky nedokážu zdôvodniť legálnosť konfiškácie ruských zlatých rezerv, znamená to len toľko, že treba nájsť takých vedcov, ktorí sa na túto úlohu hodia.

Po štvrté, je moderné ignorovať akékoľvek vyhlásenia svojich oponentov v prípade, že sa vám tieto vyhlásenia nepáčia alebo vám neumožňujú dosiahnuť to, čo chcete, ale zároveň je potrebné, aby váš oponent vyzeral ako idiot.

 

brit

 

 

Ak je bojová hlavica, musí to byť prázdna hlavica, ak je raketa, musí byť naplnená vodou. Všeobecne platí, že s takýmto prístupom k personálnej otázke a odbornosti budú mať naši zámorskí “partneri” v blízkej budúcnosti veľa neuveriteľných objavov o svete a krajinách okolo nich. Každý nový objav bude mimoriadne nepríjemný a mimoriadne bolestivý, pretože nevedomosť, pýcha, podlízavosť a ostré odmietanie kritiky ešte nikdy nikomu nepriniesli nič dobré.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov