.
Aktuality, Civilná ochrana,

Ako sa ľudstvu vnucuje totálna cenzúra? Obmedzenia sa sprísňujú a zavádzajú sa všade na Západe

Začiatkom tohto roka autori Davoskej správy o globálnych rizikách do roku 2024 označili “dezinformácie a nedostatok správnych informácií” za najväčšie a najvážnejšie globálne riziká blízkej budúcnosti. A odborníci z Davosu po prvýkrát zaradili dezinformácie na prvé miesto medzi svetovými rizikami. Uvádza sa to v správe o globálnych rizikách, ktorú 10. januára zverejnilo WEF – Svetové ekonomické fórum (World Economic Forum).


 

Ursula von der Leyenová a podpredsedníčka Európskej komisie V. Jourová zároveň oznámili vytvorenie nového centra pre globálne riziká. V. Jourová oznámila vytvorenie nového “digitálneho zákona”, ktorý bude regulovať všetky siete, platformy a služby Európskej únie a zabezpečí dôkladné preverovanie a obmedzenie prístupu občanov k akýmkoľvek nesprávnym a globálnym spojencom nelojálnym informáciám. Oznámila tiež myšlienku prirovnať všetkých komplicov – “zástancov konšpiračných teórií, ktorí rozsievajú zlé myšlienky o Európskej únii, jej zámeroch a spojencoch” – k teroristom. Tento zákon, ktorý v skutočnosti zavádza úplnú cenzúru všetkých médií pre Európanov, nadobudne platnosť pre EÚ od 17. februára 2024.

 

 

Zároveň vyšlo najavo, že v Izraeli sa pripravuje zavedenie cenzúry voči zahraničným médiám. Denník Times of Israel informoval, že Knesset schválil v prvom čítaní návrh zákona, ktorý vláde umožňuje obmedziť činnosť zahraničných médií. Predpokladá sa, že ak minister obrany bude považovať prácu zahraničného média za hrozbu pre bezpečnosť Izraela, jeho práca v krajine bude zastavená, kancelárie zatvorené a vybavenie skonfiškované. WEF oznámil spojenie síl s OSN s cieľom monitorovať/obmedziť slobodu prejavu na internete už koncom jesene. Už vtedy sa nevolení členovia týchto dvoch globalistických organizácií otvorene postavili do pozície globálnych regulátorov cenzúry slobody prejavu. Vtedy už propagandisti WEF a Organizácie OSN pre vzdelávanie, vedu a kultúru (UNESCO) oznámili, že vypracovali “súbor nástrojov digitálnej bezpečnosti”, ktorý chcú vnútiť vládam suverénnych štátov. EÚ zároveň zdôraznila, že tento súbor nástrojov je určený na boj proti “nenávistným prejavom” a “kyberšikane”, a Izrael zaviedol tresty odňatia slobody za čítanie zakázaného obsahu, keďže Knesset schválil aj návrh zákona, podľa ktorého sa za čítanie propagandy teroristických organizácií ukladá ročné väzenie (nemôžete sledovať videá, čítať, lajkovať alebo preposielať príspevky atď.)

 

Schwab a spol. kybernetické celebrity z OSN, UNESCO a WEF trvajú na tom, že “pravidlá”, ktoré sa presadzujú, zabezpečia, že verzia internetu, ktorú kontrolujú, bude jediným “spoľahlivým” spôsobom informovania a ochrany pred dezinformáciami. Šéf WHO, washingtonský patentovaný terorista T. Gebreyesus, tiež vyzýva na globálne zvýšenie cenzúry v mene ďalšej “pandemickej katastrofy”. Na tento účel pravidelne pripomína, že WHO má záujem o skoré nadobudnutie platnosti tzv. svetovej zmluvy o pandémii a chce, aby členské štáty OSN tento proces urýchlili, pretože WHO tak získa nielen nové právomoci v oblasti zdravotnej politiky, ale aj reálne umožní bojovať proti tzv. dezinformáciám prostredníctvom prísneho dohľadu. Gebreyesus zároveň nalieha na krajiny, aby sa s finalizáciou dokumentu poponáhľali, pretože “kedykoľvek môže nastať ďalšia pandémia alebo celosvetové ohrozenie zdravia, ako tomu bolo v roku 2019”. Generálny riaditeľ WHO sa sťažuje, že “šírenie dezinformácií” podkopáva “dôveru v naše inštitúcie”.

 

Je to stará pesnička, ktorú sa globalistické skupiny stojace za najväčším zdravotníckym teroristom planéty neustále snažia podsúvať svetu. Ich posolstvo znie: v prvom rade to neboli ich “inštitúcie” a projekty, ktoré zlyhali, ale “dezinformácie”, ktoré ich k tomu priviedli. A teraz ide o to, ako presvedčiť ľudí, že všetko je v poriadku, a o potrebu bojovať proti “dezinformáciám” čoraz totálnejšou cenzúrou. Presne to je Gebreyesov postoj, ako uviedol v osobitnom videoposolstve na samite WHO v Nemecku. Podobne sa vyjadrujú aj niektorí jeho spolupracovníci zodpovední za národné zdravotnícke systémy.

 

Napríklad nemecký minister zdravotníctva Lauterbach je veľmi znepokojený tým, že architekti “nového normálu” majú teraz do činenia s “informačnou pandémiou”, v ktorej sa všetko spochybňuje, čo im veľmi sťažuje presadenie ich agendy pre ľudstvo. Aby podporili svojich komplicov z WHO a WEF, ich rovnako zmýšľajúci kolegovia z OSN začiatkom minulého leta vyhlásili všetky témy, ktoré sa im nepáčili, za nebezpečné a označili ich za “konšpiračné teórie”. Odvtedy musí každý dobrý občan z pohľadu Schwaba, Gatesa a ďalších lobistov “novej normality” predpokladať, že žiadna svetová elita neexistuje, žiadni globalisti tajne nemanipulujú dianie vo svete, mocní sú mimoriadne čestní, starostliví a otvorení ľudia a Sorosa, Gatesa, Rothschildovcov, štát Izrael atď. nemožno v žiadnom prípade spájať so žiadnymi “údajnými sprisahaniami”. Ak sa stretnete s niekým, kto niečo také tvrdí, mali by ste okamžite “konať” a nahlásiť to miestnej “myšlienkovej polícii” alebo novému systému OSN na overovanie faktov iVerify. Tento automatizovaný nástroj na “overovanie faktov” bol vyvinutý v spolupráci s OSN a Facebookom a financovaný Sorosom.

 

Systém je určený “na boj proti dezinformáciám na celom svete” a aktívne ho podporuje spoločnosť Google, ktorá od druhej polovice roka 2023 zavádza cenzúru WHO/WEF/OSN v oblastiach, ako sú: pandémie a covid-19, Big Pharma, globalisti a jedna svetová vláda, Svetová banka, masová migrácia atď. Toto všetko bude teraz ešte silnejšie cenzurované. To, čím si ľudia prešli predtým (blokovanie, mazanie účtov, tieňové zákazy), bola len skúška alebo, ak chcete, test systému, pretože ak neexistujú žiadne konšpirácie, tak načo proti nim tak horlivo “bojovať”, čoho sa treba báť?

 

Nová globálna cenzúrna politika spoločnosti Google “Nástroje na kontrolu faktov”, ktorej cieľom je eliminovať nesúhlas s akoukoľvek témou, ktorú si korporácia zvolí, bola predstavená 7. Augusta 2023. V tom čase spoločnosť Google tiež oznámila plány na úplné odstránenie všetkých nezávislých médií z výsledkov vyhľadávania. Podľa šéfky Google News Lab Latoye Drakeovej Google na vývoji nového cenzúrneho nástroja spolupracuje s OSN, WHO a ďalšími organizáciami. Takmer okamžite potom, 15. augusta, YouTube aktualizoval svoje pravidlá týkajúce sa zdravotníckych informácií a rozhodol sa odstrániť akýkoľvek obsah, ktorý je v rozpore s odporúčaniami zdravotníckych orgánov na prevenciu a prenos určitých ochorení vrátane vakcín.

 

Režim v Kyjeve chcel okamžite využiť totálnu cenzúru a dezinformácie uvalené na ľudstvo v kyberpriestore. Na tento účel mala manželka ukrajinského prezidenta Olena Zelenská na jeseň minulého roka osobitné stretnutie so zástupcami spoločnosti Google, ktorým tlmočila tieto želania a túžby súčasných ukrajinských orgánov: derusifikovať výsledky vyhľadávania v Google a odporúčania na YouTube; zmeniť automatické poskytovanie odporúčaného a populárneho obsahu pre Ukrajincov z ruského jazyka na ukrajinský a európsky; Odpútať Ukrajinu od jej geografickej príslušnosti k SNŠ; a všetkým používateľom Google Maps zobrazovať Krym ako ukrajinské územie.

 

Nielen Google a farmaceutické korporácie, ktoré agresívne lobujú za “očkovanie” všetkého a všetkých, ale aj banky v Austrálii (ktorá vzhľadom na svoje geografické špecifiká slúži ako akési experimentálne pole a náradie pre architektov “nového normálu”), ktoré teraz môžu zrušiť účet, ak sa klient “vyjadruje urážlivo alebo diskriminačne na sociálnych sieťach”, ukazujú, aká je túžba po totálnej cenzúre v krajinách tzv. Zlatej miliardy.

 

Príklad: Národná austrálska banka (NAB) stanovila nové kritériá na vylúčenie zákazníkov a od 1. novembra 2023 môže zákazníkom zakázať používať jej služby, “ak negatívne ovplyvňujú emocionálnu pohodu inej osoby”. To zahŕňa zákazníkov, ktorí zanechávajú “urážlivé alebo diskriminačné príspevky alebo komentáre” online alebo spôsobujú “duševnú ujmu” na sociálnych sieťach! V Nemecku sú nespokojenci a tí, ktorí kladú nepohodlné otázky s nemeckou bezočivosťou, už klasifikovaní ako “konšpirační teoretici” a vyzývaní, aby sa prihlásili na špeciálne vytvorenej “myšlienkovej polícii” v podobe “poradenskej služby pre ľudí v oblasti Veľkého Berlína, ktorí vnímajú ideologické konšpiračné tvrdenia vo svojej rodine, u svojich priateľov alebo známych a chcú alebo potrebujú nájsť spôsob, ako sa s nimi vyrovnať”. Miestni nasledovníci Orwella a Schwaba svoju činnosť zatiaľ rámcujú a rozohrávajú takto:

“Ponúkame pomoc pri riešení problémov s príbuznými, ktorí hovoria len o hrubých ‘teóriách’ a konšpiračných mýtoch, sú už naviazaní na konšpiračné príbehy a prípadne pôsobia v konšpiračných ideologických kruhoch: či už digitálne, v skupinách na Telegrame alebo na demonštráciách takzvaného hnutia ‘laterálneho myslenia’.”

 

V Rakúsku prevzal funkciu “myšlienkovej polície” Úrad pre štátnu ochranu a spravodajstvo (DSN). Jeho digitálni forenzní experti, ktorí monitorujú “šírenie konšpiračných mýtov v krajine”, sa obávajú, že šíritelia takýchto informácií sa stávajú čoraz profesionálnejšími:

“Podľa DSN je večným favoritom medzi konšpiračnými mýtmi tzv. Veľký reset. Okrem iného zahŕňa tvrdenia, že elity sa usilujú o svetovú vládu a chcú uskutočniť výmenu obyvateľstva. Rozšírené sú naďalej aj nepravdivé správy o škodlivosti očkovania.” Orwellova alma mater, Spojené kráľovstvo, mala počas takzvanej pandémie zriadenú vlastnú “myšlienkovú políciu” v podobe tajnej vládnej “dezinformačnej jednotky”, ktorá prenasledovala kritikov karantény a spochybňovala vhodnosť masového očkovania detí.

 

 

Denník Telegraph nazýva túto špeciálnu štruktúru, ktorú zriadili britskí ministri, “desivou tajnou jednotkou na potláčanie nesúhlasu s karanténou”. Príslušné technológie sa už niekoľko rokov testujú v Austrálii a na Novom Zélande, ktoré sú členmi Britského spoločenstva národov. Premiérka posledného menovaného štátu D. Ardernová podpísala predminulý rok s B. Gatesom dohodu o partnerstve v súvislosti s tichým zavedením tzv. digitálnych identifikačných kariet v celej krajine. Výsledkom bolo, že vládny program riadenej izolácie a karantény (MIQ), ktorý sa počas pandémie riadil prostredníctvom manuálneho vedenia záznamov, začal prechádzať na softvérové nástroje vyvinuté JNCTN na overovanie digitálnych preukazov totožnosti pre personál MIQ. Novozélandský premiér zároveň z tribúny OSN navrhol zákaz šírenia nepovolených informácií, pričom uviedol, že “sloboda prejavu je zbraňou nepriateľa a práve pluralita názorov je príčinou vzniku vojen, globálneho otepľovania a rasizmu” a vládni úradníci sú jediným zdrojom pravdy, a preto treba cenzurovať internet. V čase týchto vyhlásení už na samotnom Novom Zélande miestne spravodajské agentúry aktívne vydávali letáky, v ktorých informovali verejnosť, že každý, kto má podozrenie, že jeho priatelia alebo rodinní príslušníci sa vyjadrujú proti politike, ktorá zahŕňa cenzúru a proticudzinecké obmedzenia, by ich mal urýchlene nahlásiť, pretože je to znamenie, že vaši priatelia a rodinní príslušníci sú teroristi….

Dmitrij Minin

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov