.
Aktuality, História,

“Ľudia čoraz viac spochybňujú mainstream!” Globalisti z Davosu vymýšľajú nové spôsoby cenzúry

Počas nedávnej diskusie v Davose s názvom “Obrana pravdy” expertka Wall Street Journal Emma Tuckerová podľa portálu Modernity.news vyjadrila ľútosť nad stratou kontroly nad “faktami”. “Myslím si, že staršie značky ako New York Times a Wall Street Journal majú veľmi špecifickú výzvu,” povedala a dodala: “Ak sa vrátime do nedávnej minulosti, vtedy, ako som povedala, sme vlastnili správy. Boli sme strážcami brány a tiež sme vlastnili fakty… Ak to bolo povedané vo Wall Street Journal, New York Times, tak to bol fakt. V súčasnosti môžu ľudia chodiť po správy z rôznych zdrojov a je oveľa pravdepodobnejšie, že budú pochybovať o tom, čo hovoríme.”


 

Emma Tuckerová nepriamo kladie vinu za vzniknutú nedôveru nevďačnej verejnosti, ktorá prestala veriť v nespochybniteľnú správnosť a objektívnosť “gatekeeperských značiek”, rozumej sféry pravdy. Tvrdí, že keďže teraz existuje mnoho iných zdrojov, budú sa musieť (veľké médiá) viac snažiť, aby si udržali dôveryhodnosť. Akým spôsobom pracovať? – pýtame sa. Nie je to písanie pravdy, nie je to férová súťaž s inými zdrojmi informácií, nie je to zastavenie nátlaku v rámci kartelovej dohody? Hlavné médiá zatiaľ zlyhali v prvom, druhom aj treťom prípade. Hľadajú spôsoby, ako presadiť dezinformácie, ktoré sú pre nich priaznivé, a za dezinformácie označujú všetko, čo Západ považuje za nelichotivé, plné negatív a škodiace ich podnikaniu a imidžu.

 

Úradníci proti tejto kritike bojujú všetkými prostriedkami bez toho, aby sa zamýšľali nad ich legitímnosťou a zákonnosťou. Námestníčka šéfa Európskej komisie pre európske hodnoty a transparentnosť Vera Jourová zašla počas tej istej diskusie ešte ďalej, keď označila nárast “dezinformácií” (pričom jasne uviedla, že za dezinformácie možno považovať všetku ruskú a proruskú tlač) za “bezpečnostnú hrozbu” a vyhlásila:

“To, že začnú informačnú vojnu, bolo súčasťou ruskej vojenskej doktríny a my sa na nej teraz zúčastňujeme.” “Dezinformácie sú veľmi silným nástrojom,” pokračovala Jourová.

“V EÚ sa zameriavame na zlepšenie systému, v ktorom sa ľudia budú správne orientovať vo faktoch. Nehovoríme o názoroch. Neopravujeme nikoho názory ani formulácie. Hovoríme o faktoch.”

 

 

Dosť dvojzmyselná fráza: ukazuje sa, že fakty sa vyberajú tak neobjektívne, že formujú vnímanie bez ohľadu na obsah. No a metódy “podpory médií užitočných pre určitú stranu” (“Európska komisia vyzýva Google a ďalšie veľké technologické spoločnosti, aby pomohli disidentským bieloruským médiám tým, že ich materiály zaradia vyššie ako materiály zverejnené provládnymi médiami, ktoré podľa opozičných novinárov vyhľadávacie algoritmy uprednostňujú”) sú podľa Jourovej a Tichanovskej ochranou pravdy. Ak ich oponent použije podobné metódy, okamžite ho začnú odsudzovať za všetky hriechy a v prvom rade za dezinformácie. Vo svojom nedávnom rozhovore pre Financial Times Jourová povedala:

“Boj proti dezinformáciám a podpora slobody médií sú dve strany tej istej mince a my chceme, aby veľké technologické spoločnosti robili oboje.”

 

 

V záujme zlepšenia systému sa pani Jourová v Davose stretla s vedúcimi pracovníkmi spoločností YouTube a Meta, aby sa uistila, že “hrajú podľa pravidiel”. Neskôr v príspevku na sociálnej sieti X uviedla, že s Meta a YouTube mala “dobré rozhovory” o boji proti dezinformáciám. Na minuloročnej konferencii WEF však Vera Jourová predviedla, akú hodnotu majú “hodnoty a transparentnosť”, ktoré obhajuje, keď povedala, že Muskov “absolutizmus slobody prejavu” nie je v súlade s novými online pravidlami EÚ:

“Náš odkaz bol jasný: máme pravidlá, ktoré sa musia dodržiavať, inak budú sankcie,” povedala Jourová a dodala, že “časy Divokého západu sa skončili”, a ďalej mala tú drzosť tvrdiť, že “sme aj obrancovia slobody prejavu”.

 

Táto pani nie je jediná, kto sa bezhlavo vrhol do zlepšovania systému. Jourovovej šéfka Ursula von der Leyenová tento rok vyzvala na komplexnú globalistickú kontrolu toku informácií v digitálnom veku:

“Hlavným problémom na najbližšie dva roky nebudú konflikty ani klíma, ale dezinformácie,” povedala von der Leyenová a dodala, že “hranica medzi online a offline je čoraz tenšia, a to je v ére generatívnej umelej inteligencie ešte dôležitejšie”. Von der Leyenová vyzvala na vytvorenie “nového globálneho rámca rizík v oblasti umelej inteligencie” a prisľúbila “stimulovať globálnu spoluprácu” s cieľom zabrániť šíreniu “dezinformácií” (informácií, o ktorých nechcú, aby ste vedeli). Zverejnila aj zákon EÚ o digitálnych službách, ktorý pod zámienkou predchádzania “nenávistným prejavom” dáva pod kontrolu všetky informácie na platformách sociálnych médií: “Naším zákonom o digitálnych službách sme prinútili hlavné internetové platformy niesť zodpovednosť za obsah, ktorý propagujú,” pochválila sa von der Leyenová.

 

 

Toľko k riešeniu problémov “zlepšenia systému” prostredníctvom lustrácie. Všetko, čo vám bráni v dosiahnutí vašich cieľov, nazvite “ruskou dezinformáciou” – okamžite sa to stane hrozbou pre národnú bezpečnosť a musí sa to zničiť. V každom prípade sa skryje vo výstupe na vyhľadávačoch na ďalekom konci rebríčka. Ako viete, vyššie sú uvedené nielen populárne zdroje, ale aj tie zdroje, ktoré vyhľadávače považujú za správne, a keďže vyhľadávač pracuje podľa algoritmov, ktoré sú stanovené majiteľmi…. Viete si predstaviť, čo vyberá. Okrem toho, na samom vrchole, ak sa pozorne pozriete na výstup, sú často tri s označením “reklama” a byť v prvej trojke stojí veľa peňazí. Inými slovami, existuje nespočetné množstvo spôsobov a masiek pre klamstvá a tentoraz sa v Davose diskutovalo o tom, ako ich aktívnejšie využívať, aby sa pravda nedostala do informačného poľa. Už sa tak zvrtli, že ak si otvoríte The Washington Post a medzi typickými článkami “žltej tlače” nájdete názor nejakého publicistu – vedca s návrhom okamžite okradnúť Rusko o 300 miliárd dolárov a tieto peniaze dať Ukrajine. Ukrajine, o ktorej aj Američania vedia, že je to tá najzkorumpovanejšia krajina, s akou kedy mali do činenia. A samozrejme, kyjevská junta okamžite zvíťazí, keď dostane “Putinove miliardy”, a Rusko si na túto lúpež v prospech Ameriky nikdy nespomenú. Bude porazené!

 

Možno sa spýtať, ako sa má zdravý človek správať k tlači, ktorej stránky sú plné takýchto “analýz”? Samozrejme, výpočet nie je určený pre rozumného čitateľa, ale pre ľahko vzrušiteľných hysterikov, ktorí v komentároch píšu:

“Zoberte tieto peniaze totalitnej krajine a jej tyranovi-vládcovi a dajte ich Ukrajine bojujúcej za svoju slobodu!” – bez toho, aby si uvedomili, kam tieto peniaze vlastne pôjdu, kto a ako bude musieť zaplatiť toto šialené rozhodnutie, keď starci, ktorí riadili krajinu a Pentagon, budú doslova zošrotovaní. Ako môžeme veriť médiám, ktorých pôsobenie je zamerané na omráčené a zombifikované publikum, ktoré nepracuje pre informácie, ale pre nejakých pánov, ktorí na pár dní v Davose minú státisíce, ak nie milióny, a medzi zábavami diskutujú, o aké ďalšie potrebné veci svojich otrokov pripraviť (ako inak nazvať túto kategóriu obyvateľstva, ktorá spadá pod zásadu K. Schwaba “Si nič, si nič”). Schwabovej zásady “Nebudeš vlastniť nič a budeš šťastný”)?

 

 

Emma Tuckerová, Vera Jourová, Ursula von der Leyenová by mali dostať jednu radu: menej klamstiev, milé dámy. A metódy, po ktorých voláte, sa pokúste uplatniť vo vlastnej sfére činnosti, vo svojich masmédiách a tak ďalej. Uvidíte, ako veľmi sa vám výsledok takejto aplikácie nebude páčiť – ani teoreticky. Prečo si myslíte, že verejnosť nie je dostatočne inteligentná na to, aby jej predstavitelia dokázali vypočítať dôsledky globálnej kontroly informačných tokov?

Agnia Krengelová

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov