.
Aktuality, Bezpečnosť,

Veľká Británia formuje tajný plán na vstup vojakov NATO na Ukrajinu: Ako odpovie Rusko?

“Správy v západných médiách o tom, že ruské úrady majú plán vyhlásiť vo februári mobilizáciu, aby Ruská armáda mohla atakovať po útoku proti Ukrajine aj NATO, sú provokáciou. Úplne otvorene hovorím, že je to nezmysel. Nemáme taký dôvod. Na Západe je teraz strašná agónia. Hovorím, že je to provokácia,” vyhlásil pre RTVI člen výboru Dumy pre obranu Viktor Zavarzin.


 

Britskí stratégovia navrhujú presunúť na Ukrajinu značné vysoko pohyblivé sily NATO z pohraničných oblastí Rumunska a Poľska, tvrdí v novinách Komsomoľská pravda plukovník Viktor Baranec.

Winston Churchill svojho času nazval Poľsko hyenou Európy (dôkaz je v jeho knihe Druhá svetová vojna a aj v Korešpondencii predsedu Rady ministrov ZSSR s prezidentom USA a ministerskými predsedami Veľkej Británie za Veľkej vlasteneckej vojny 1941-1945).

“Dnes sa však táto štipľavá prezývka hodí skôr na samotnú Veľkú Britániu,” tvrdí Viktor Baranec.

“A to preto, lebo jej politika voči Rusku sa podobá na dravé zviera, ktoré cvaká zubami smerom k nemu a ešte ťahá za sebou “súkmeňovcov” zo stajne NATO.”

“Prečo to takto hovorím? Preto, lebo naša informačná agentúra RIA Novosti pomocou svojich zdrojov získala údaje o istom pláne, v ktorom Británia navrhuje spojencom z NATO “posúdiť otázku o vyslaní na Ukrajinu expedičného zboru”.”

 

 

Čo tak priprelo Londýn? V pláne je odpoveď aj na túto otázku – “Nepriaznivý vývoj situácie na bojovom poli pre Kyjev”.
“Britskí stratégovia navrhujú utajene (!) presunúť na Ukrajinu značné vysoko pohyblivé sily NATO z prihraničných oblastí Rumunska a Poľska na zaujatie obranných čiar na pravom brehu Dnepra. Lenže to už je, bez akéhokoľvek vykrúcania sa, priama výzva na zásah celého NATO do konfliktu proti Rusku na strane Ukrajiny. Vychádza z toho, že Londýn kašle na mnohonásobné vyhlásenia vedenia NATO a USA, že ich hlavnou úlohou je nedopustiť priamej zrážky Aliancie s Ruskom, a preto nemajú záujem posielať svoje vojská na Ukrajinu a ani priamo atakovať Rusko. Aj keď to tu môže vypáliť inak – NATO (teda aj Washington) úmyselne dovolili Londýnu provokovať s týmto plánom sťa by otestovanie reakcie naň spojencov i Ruska. Moskva už má s takýmito ťahmi svoje skúsenosti.

 

Podstata plánu
Jeho autori navrhujú rozmiestniť veľký kontingent aliancie k hranici s Bieloruskom, aby Kyjev mohol uvoľniť stojace tam 15-tisícové zoskupenie OSU a presunúť ho do prvej línie. V britskom pláne sa tiež “nevylučuje útok ozbrojených síl Moldavska a Rumunska proti Pridnestersku”, kde stoja ruskí mierotvorcovia v počte okolo 2000 vojakov. No a o tom, že tí vstúpia okamžite do boja, sa vôbec netreba pýtať nejakej veštici. Rovnako sa aliančným silám postaví pridnestrovská armáda (15 tisíc ľudí plus 80 tisíc vycvičených záloh). No a to už je vojna! (Tradičná britská – cudzími rukami – pozn. – vmi -.)

 

Úmysel Britov je tu úplne jasný. Prinútiť Rusko stiahnuť časť síl z Ukrajiny na nový front a tým oslabiť tlak na OSU.
Ak si niekto v Londýne myslí, že velenie Špeciálnej vojenskej operácie okamžite skočí na túto udicu, že stiahne zopár divízií z prvej línie a urýchlene ich presunie na obranu Pridnestrovska, tak sa mýli. “Na začiatok ochladíme snahu agresora Kalibrami, Kinžalmi a Iskandermi (dosah rakiet 2500 km),” tvrdí plk. Baranec. Mimochodom, práve na roztiahnutie síl a prostriedkov Ruskej armády Londýn navrhol rozmiestniť vo Fínsku a Nórsku kontingent síl NATO a armády iných účastníkov aliancie.

 

Pozrime sa ďalej na zákerný britský plán
Severoatlantickej aliancii sa v ňom navrhuje zaviesť bezletové zóny nad územiami, ktoré kontroluje Ukrajina. Znamená to, že NATO svojimi prostriedkami PVO musí uzavrieť nebo pre ruské lietadlá, helikoptéry a drony tam, kde sa dnes aktívne bojuje.
Na jednej strane je to výzva na hlbšie ponorenie sa NATO do konfliktu proti Rusku a na druhej je to naivná kalkulácia, že ruská armáda zruší svoje plány na získanie úplnej kontroly nad “dočasne okupovanými územiami OSU”.

 

Ešte jeden zaujímavý detail
V Británii predpokladajú dokončiť prípravu tohto scenára k máju 2024. Práve k tomuto termínu chce Kyjev a NATO spustiť protiútok 2.0. Predpokladá sa, že útočné možnosti OS RF budú tým podkopané a že Moskva bude nútená pristúpiť k rozhovorom. “Tak teda, čakajte,” zdôrazňuje plk. Baranec a dodáva.

 

“Nech sa na tieto záležitosti pozeráme z ktorejkoľvek strany, vyzerá to tak, že britskí plánovači tu zjavne stratili orientáciu. Veď plánujú aj údery na strategické infraštruktúrne objekty Ruska.”

 

 

Zmysel tejto provokácie je očividný – umožniť, aby sa Rusko ešte raz zahryzlo a potom kričať na celý svet o jeho krvilačnosti. Z Moskvy už raz zazneli varovania pre NATO, aby nezasahovalo. “Pretože ak si to situácia vyžiada, tak budeme biť protivníkov už nielen obyčajnou, ale aj jadrovou muníciou,” zdôraznil Viktor Baranec.

 

“Áno, áno, my sme to do svojej obnovenej jadrovej doktríny takto napísali. Ak nám a naším spojencom bude hroziť strata suverenity a územnej celistvosti, ponechávame si právo vytiahnuť z pošvy jadrový meč,” dodáva vojenský expert Komsomoľskej pravdy plukovník vo výslužbe Viktor Baranec.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov