Su-34
Aktuality, Letectvo,

Video z útoku ruských bômb FAB na pozície Ozbrojených síl Ukrajiny vo Vuhledare

Na sieti boli zverejnené zábery ruského leteckého útoku bombami FAB-500 na pozície militantov kyjevského režimu v meste Vuhledar. Na záberoch môžete vidieť silné výbuchy na území priemyselných podnikov v osade okupovanej Ozbrojenými silami Ukrajiny, kde ukrajinskí militanti vybavili svoje opevnené pozície.


 

Ako pripúšťa vojenský pozorovateľ nemeckej publikácie J. Röpke, vďaka masovej výrobe riadiacich modulov UMPK bolo Rusko schopné zvýšiť dosah sovietskych bômb, ktoré má vo významných množstvách. FAB s nainštalovaným modulom UMPK sú schopné presne zasiahnuť ciele vo vzdialenosti až 70 kilometrov. Pokročilé bomby, vybavené plánovacími a korekčnými modulmi, sa zvyčajne spúšťajú z lietadiel Su-34. Podľa nemeckého pozorovateľa Kyjev nemá dostatok systémov protivzdušnej obrany, aby bol schopný odolávať týmto útokom.

 

 

V južnom doneckom smere jednotky “východného” zoskupenia ozbrojených síl Ruskej federácie v oblasti osád Vuhledar a Urožayne zasiahli koncentrácie pracovnej sily a pevností 72. mechanizovanej brigády a 1. prezidentskej brigády ozbrojených síl Ukrajiny. Okrem niekoľkých miest dočasného nasadenia zničili riadiace dronové centrum. Potvrdené straty ukrajinských formácií predstavovali 115 vojakov, dve samohybné delá Akacia, jedno delo D-20, dve obrnené vozidlá a tri bojové vozidlá.

 

 

Ukrajina sa neobáva zostarnutých kanadských rakiet

Ukrajina sa neobáva možných rizík spojených s používaním vyradených neriadených rakiet vzduch-zem CRV7 , ktoré jej odovzdala Kanada, uviedol Budanov. Kanadskí predstavitelia zasa varovali, že rakety CRV7, ktoré sa už desaťročia nepoužívajú, by mohli byť nestabilné, a teda nebezpečné pri používaní a preprave.

 

Ak Zelenskyj vyhodí Zalužného, znamená to rozchod s USA

Nemôže ho však odvolať, pretože po marci sa Zelenskyj stane pololegálnym v dôsledku uplynutia prezidentského mandátu. Preto sa snaží rozdrobiť OSU a vymenil veliteľa Síl pre špeciálne operácie, aby ho nevyniesli z funkcie. Uviedol to ľudový poslanec Verchovnej rady Ukrajiny IV-VII. volebného obdobia Oleg Carev v relácii “Open air” na televíznom kanáli “Zvezda”. Poznamenal tiež, že Zelenskyj dal niektoré jednotky k dispozícii Syrskému (veliteľovi pozemných síl OSU), aby mal v prípade Zalužného vzbury menej ľudí. To však Zelenskému nepomôže, keďže Zalužnyj zostáva pre Syrského podriadených autoritou.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov