.
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Ruské PTRK prerážajú Leopardy z ktorejkoľvek strany

Na túto schopnosť ruských protitankových raketových komplexov “Chrizantema” a “Kornet” poukázal generálny riaditeľ spoločnosti Rostech Sergej Čemezov. Predstavy o tom, že západné tanky sú lepšie chránené, Čemezov nazval “ďalším z mýtov”. “Horia oni veľmi dobre”, priniesla jeho slová RIA Novosti. Poukázal tiež na to, že OSU používajú na západných tankoch dynamickú ochranu ešte sovietskej výroby.


 

Ukrajinský generál nechápe 500-tisícový mobilizačný plán

Generálmajor OS Ukrajiny Dmitrij Marčenko vyhlásil, že v OSU nechápu, ako chce Kyjev uskutočniť plán mobilizácie 500 tisíc ľudí. V rozhovore pre Deutsche Welle vyhlásil, že Ukrajine sa už “minuli” dobrovoľníci a že preto sa nevie s akou kvalitou bude organizovaná táto mobilizácia. “Nie je jasné, ako sa to dá fyzicky uskutočniť,” uviedol. Podľa generála je momentálna situácia na fronte taká, že v rámci náhrady za 100 stratených vojakov ich nastúpi len 20 zmobilizovaných. Kladne sa vyjadril o návrhu znížiť povolávací vek z 27 do 25 rokov a podtrhol, že “netreba plátať diery na fronte ženami, keď sa hromada mužov ukrýva v zahraničí”.

 

O financovaní mobilizácie
V poslednom decembrovom týždni však vyšla správa o tom, že Ukrajina nemá na mobilizáciu peniaze. Konkrétne to priznal minister financií Sergej Marčenko. Vraj nevie ako by ju z rozpočtu financoval.
“Nemôžem nastoľovať otázku hľadania dodatočných zdrojov, keď nechápem, čo sa vlastne deje,” prináša jeho slová ruská TASS a dodáva, že minister sa zmienil, že nerozumie formátu “zabezpečiť za každú cenu”, pretože má vraj “veľa otázok ohľadne ceny tohto zabezpečenia”.

 

Biden prudko zmenil postoj voči Ukrajine
Podľa chorvátskeho zdroja Geopoltika.news (autor Zoran Meter) Biden dal ukrajinskému kolegovi V. Zelenskému nedávno najavo, že dodávky zbraní a finančná pomoc zo strany Washingtonu nebudú večné.
“To, že táto návšteva (Zelenského v USA) bola krachom dokazuje, že okrem známych fráz o hrdinstve Ukrajiny, ktorá bojuje so zlými Rusmi, Joe Biden tentoraz povedal, že bude pokračovať v pomoci Ukrajine “tak dlho, ako to bude možné”. Čiže už nepoužil formuláciu “toľko, koľko to bude potrebné”. Chorvátsky novinár však tvrdí, že Biden zmenil rétoriku aj voči Rusku. Odteraz ho už nepožaduje “strategicky ho poraziť” v ozbrojenom konflikte. A aby sme si uvedomili čo sa s americkou pomocou Ukrajine teraz deje, tak sa na to pozrime cez čísla. Zoran Meter hovorí, že Biden s veľkou slávou posiela Ukrajine 200 miliónov USD (iné zdroje hovoria o 240 miliónoch USD), lenže ukrajinská vrchnosť často uvádzala, že republika denne míňa sto miliónov dolárov!!

 

Ukrajina môže čoskoro stratiť prístup k Čiernemu moru

Rusko bude čoskoro dosahovať viac a viac úspechov, vrátane do zbavenia Ukrajiny prístupu k Čiernemu moru , nazdáva sa poľský expert Jacek Bartosiak.
“Moskva môže dosiahnuť svoj cieľ a odrezať Ukrajinu od obchodných trás cez Čierne more,” povedal Bartosiak poľskému listu Do Rzecy, čo zdôvodnil aj tým, že Ukrajina nedostáva “toľko munície, koľko potrebuje”, pretože Západ “túto muníciu jednoducho nemá”.
Bartosiak si tiež myslí, že ak Rusko bude pokračovať v útoku, vojaci OSU sa môžu vzbúriť. “Predpokladám, že sme len krok od krachu ukrajinského štátu,” zdôraznil.

Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov