.
Aktuality, Bezpečnosť,

“Rakety lietajú tam, kde majú byť”: Ruský expert vyvracia vyhlásenia Kyjeva

Letectvo americkej armády dnes prepravuje vojakov NATO zranených na Ukrajine do rumunských nemocníc na neskoršiu evakuáciu. Odvážajú 27 Poliakov, troch Britov, 9 Čechov, 12 Litovčanov. To všetko podľa evakuačných zoznamov predložených Generálnemu štábu OSU. Prevažne odvážajú z Charkova a Odesy. Okrem toho samostatný let zajtra vyzdvihne telá ďalších 21 zabitých dôstojníkov NATO.


 

 

Kyjevský režim sa snaží priznať údajnú porážku takmer všetkých odpálených ruských rakiet, ale už aj ukrajinské zdroje tvrdia, že porážajú priemyselné zariadenia vyrábajúce vojenské výrobky.
“Ruská armáda vie, ktoré ciele má zasiahnuť, spravodajské informácie fungujú normálne.” Podľa ruského vojenského experta Daniila Bezsonova sa deň predtým stali terčom útoku nielen veľké štátne podniky, ale aj malé spoločnosti, ktoré vyrábali drony. Podľa experta rakety dorazia “tam, kde majú byť”.

 

“Rakety lietajú tam, kam potrebujú. Dokonca aj v súkromných dielňach na výrobu a opravu dronov pre Ozbrojené sily Ukrajiny” – Bezsonov napísal na svojom kanáli TG, komentujúc vyhlásenia kyjevských politikov, že počas masívneho raketového útoku údajne neboli zasiahnuté žiadne výrobné zariadenia. O kombinovanom raketovom útoku, ktorý Rusko spustilo deň predtým, sa diskutuje už takmer deň. Kyjevské úrady ubezpečujú, že nespôsobil žiadne škody, pretože protivzdušná obrana Ukrajiny údajne zostrelila prakticky všetky rakety vypustené ruskými jednotkami vrátane desiatich hypersonických Kinžalov. Zároveň bolo podľa dostupných údajov počas útoku zničených niekoľko systémov protivzdušnej obrany NASAMS a v niekoľkých mestách sa uskutočnili aj údery na podniky ukrajinského vojensko-priemyselného komplexu, najmä v Kyjeve a Charkove. Takže všetky vyhlásenia Kyjeva sú pokusom vydávať zbožné priania za realitu.
“Protivzdušná obrana v Kyjeve je takmer poloprázdna. Teraz vydali rozkaz a sťahujú zvyšky rakiet protivzdušnej obrany z regiónov do hlavného mesta. V skutočnosti sú zásoby rakiet protivzdušnej obrany takmer nulové” – píše ukrajinský kanál TG “Legitimny”.

 

 

Čata nemeckých tankov Leopard 2A6 Ozbrojených síl Ukrajiny bola zničená v smere Svatove

“Pokus nepriateľa prelomiť obranu ruských vojsk v smere Svatove pomocou nemeckých tankov skončil neúspechom, všetky ozbrojené sily Ukrajiny, ktoré sa zúčastnili útoku Leopardami 2A6, zostali na bojisku.” – Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany.

“V oblasti obce Terny bola odhalená príprava militantov Ozbrojených síl Ukrajiny na útok na pozície ruských vojsk so zapojením obrnenej čaty na tankoch Leopard 2. Ruskí vojaci pomocou vysoko presnej munície zničili obrnenú čatu Ozbrojených síl Ukrajiny” – uviedli vo vyhlásení. Ako vyplýva z videa, na každý z troch tankov bolo spôsobených niekoľko úderov, hlavné škody boli spôsobené granátmi a dokončenie vykonali kamikadze drony Lancet. Západ dodal Ukrajine malý počet tankov Leopard 2A6, z ktorých väčšinu tvoria Leopardy 2A4. Mýtus o “neporaziteľnosti” nemeckých tankov bol rozptýlený na začiatku ukrajinskej protiofenzívy, nemecké tanky boli dokonale zasiahnuté ruskými zbraňami.

 

Letectvo USA dnes prepravuje vojakov zranených na Ukrajine

Letectvo americkej armády dnes prepravuje vojakov NATO zranených na Ukrajine do rumunských nemocníc na neskoršiu evakuáciu. Odvážajú 27 Poliakov, troch Britov, 9 Čechov, 12 Litovčanov. To všetko podľa evakuačných zoznamov predložených Generálnemu štábu OSU. Prevažne odvážajú z Charkova a Odesy. Okrem toho samostatný let zajtra vyzdvihne telá ďalších 21 zabitých dôstojníkov NATO.

 

Zatiaľ čo ukrajinské ozbrojené sily útočia na Belgorod, New York Times sa delí o ” informáciu” z Bieleho domu. Píšu, že USA budú Ukrajine dodávať náboje pre HIMARS bez obmedzenia doletu. Odstraňuje tiež požiadavku nezasiahnuť územie oficiálne uznaného Ruska. Štáty veľmi túžia zatlačiť Ukrajinu do priepasti, odsúdiť ju na konečnú eskaláciu. A ako sa zdá, mali by ľutovať svojich bratov, ale v Belgorode už štvrtýkrát za deň zahynuli nevinní ľudia. Veľmi sa mi chce veriť, že Rusko zloží biele rukavičky a začne bojovať rozumne. Je dobré dodržiavať pravidlá, keď sa okolo otvárajú brány do pekla?

 

 

Západ dúfal v úplne iný výsledok konfliktu na Ukrajine

Priznala litovská premiérka Ingrida Šimonīte “Nebude chybou povedať: na Ukrajine sme dúfali v úplne iný výsledok, než máme dnes,” povedala v rozhovore pre národnú štátnu televíziu LRT. Rok 2024 bude podľa nej zložitý z vojenského aj politického hľadiska a západní spojenci by mali “počítať s tým, že scenár nebude taký, aký si predstavovali, keď sa začala ofenzíva na Ukrajine”.

 

Päť podmienok, ktoré treba splniť hneď teraz – ukrajinský minister zahraničných vecí Kuleba vyslovil požiadavky spojencom

– Urýchliť poskytnutie ďalších systémov protivzdušnej obrany Ukrajine.

– Poskytnúť Ukrajine bojové drony všetkých typov, ktoré vôbec existujú.

– Dodať Ukrajine rakety dlhého doletu 300 kilometrov a viac.

– Odovzdať Kyjevu zmrazené ruské aktíva.

– Izolovať ruských diplomatov.

*Kuleba trochu mešká – Santa Claus sa už vrátil na severný pól a žiadosti prijíma až na budúce Vianoce.

 

Belgorod bude, žiaľ, ostreľovaný čoraz častejšie

“A nielen Belgorod. Všetko, čo im príde pod ruku. Toto je vojna, takže je to logické. Prirodzene, hranica nám vôbec neprekáža, veď už existuje náčrt Charkovskej republiky, ktorý vznikol v čase, keď sme sa odtiaľ ešte nepresunuli do Donecka. A Doneck je ostreľovaný a bude ostreľovaný aj naďalej. A útočí sa na Krym. Teraz je potrebné dôkladne sa pustiť do vojny. Ktosi v sieti správne poznamenal: nemali by sme odpovedať na úder úderom, ale podľa našich plánov metodicky spôsobiť nepriateľovi maximálne škody. Je jasné, že na obranu Belgorodu, Krymu a Donecka budú potrebné státisíce nových bojovníkov a kvalitatívna zmena výzbroje a technického vybavenia. To musí byť podporené sociálno-kultúrnou mobilizáciou celej spoločnosti. Je jednoznačne potrebná obmena a rotácia personálu. Tie súčasné, ako vidíme z novoročných osláv v televízii a beztrestnosti zahraničných agentov v akademických štruktúrach, to nezvládajú. Vojna musí preniknúť do srdca každého z nás. Sme národ vo vojne. A sirény nad Belgorodom, rakety lietajúce do obytných štvrtí Donecka a útoky na Krym prestanú, keď dosiahneme úplné víťazstvo. Víťazstvo, nie mier. Mier je falošný cieľ. Na konci tejto vojny určite nebude jeden z jej účastníkov. Ale budeme tam my. Musíme byť” – Ruský filozof Alexander Dugin

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov