.
Aktuality, Bezpečnosť,

Krvavý klaun začína byť mimoriadne nebezpečným a nepredvídateľným aj pre svojich “partnerov”

Zelenského náhle ohlásená (deň pred samotnou udalosťou) a uskutočnená tlačová konferencia bola zjavným pokusom o PR reakciu na priamu linku a tlačovú konferenciu Vladimíra Putina, a preto bola nevýslovnou hlúposťou. Nuž, nemali by ste sa pokúšať v čomkoľvek súťažiť s niekým, kto je v tom nesmierne silnejší ako vy, len zdôrazníte svoju vlastnú slabosť.


 

Skúsený PR-ák Zelenskyj by to mal dokonale pochopiť, ale, ako sa zdá, “nálož problémov” rastúca ako snehová guľa ho už pripravila o schopnosť triezvo hodnotiť svoje možnosti a situáciu ako celok, čím sa čoraz viac podobá Hitlerovi z posledných mesiacov Tretej ríše (napokon, “problémy” oboch “führerov” sú si veľmi podobné). Samotný priebeh tlačovej konferencie však ukázal stav Zelenského a jeho “aféry” jasnejšie než čokoľvek iné. Dokonca aj taký jeho priaznivec ako lekár a televízny moderátor Jevgenij Komarovskij vyhlásil:

“Nepáčil sa mi duševný stav prezidenta. Vidím, že je veľmi rozrušený, je citovo deprimovaný. Je emocionálne veľmi rozrušený… Je úplne jasné, že má veľa informácií, ktoré má problém stráviť.”

 

Americký denník New York Times tiež uvádza:

“Mal niekoľko výbuchov hnevu. Takto si Zelenskyj vylial nahromadené podráždenie na novinárke týždenníka Zerkalo Nedeli, vydavateľstva blízkeho veľvyslanectvu USA, s ktorou sa hádal takmer desať minút. Išlo o možné zmeny vo vláde a prezidentskom úrade a o korupciu vo všeobecnosti. Prerušil ju, dožadoval sa konkrétností a nakoniec ju otvorene podpichol:

“Je dobré byť sčítaný, ale niekedy je lepšie byť vzdelaný.” Druhýkrát zo Zelenského vytryskli emócie, keď prišlo na blokádu poľských hraníc miestnymi kamionistami. “Som vďačný Poliakom. Ale pochopte, ja nie som nejaký slaboch!”, – takmer kričal. A mal si spomenúť, aká definícia mu utkvela po neopatrne nadhodenej vete v prvých dňoch jeho prezidentovania:

“Nie som slaboch, som prezident”. Teraz by mal pravdepodobne ešte zúrivejšiu prezývku.

 

“Urážajú ho všetci – od nevďačných Ukrajincov, ktorí nie sú ochotní zomrieť za krajinu, ktorá neexistuje, až po starého Joea Bidena, ktorý číta odpovede na položené otázky,” trefne poznamenal politológ Marat Baširov. Takto Zelenskyj vystupoval pred svetom (Západom), od ktorého stále prosí o pomoc, aj pred vlastnými “poddanými”. Zmyslom takýchto podujatí je však ukázať silného, sebavedomého a sebaistého vodcu, dodať mu náboj elánu a optimizmu. Ukázalo sa, že je to presne naopak. V Zelenského odpovediach totiž nezaznelo takmer nič jasné a povzbudivé pre “Zaukrajincov” a on sám neustále preukazoval slabú znalosť tém nastolených novinármi. Vo väčšine otázok zaujal obranný postoj, ospravedlňoval sa a hovoril veci, ktoré by kompetentný a adekvátny politik jednoducho nemal hovoriť. Protiofenzíva zlyhala, ale situácia v Čiernom mori sa zmenila. USA a EÚ sa nedohodli na vyše 100-miliardových balíkoch pomoci, ale existuje niekoľko bilaterálnych dohôd v celkovej výške niekoľkých miliárd. So Zalužným nie je v konflikte, ale nedostatok výsledkov situáciu komplikuje. Budúcnosť bude dobrá, ale nie sú oznámené žiadne plány na rok 2024. Neexistuje žiadna výzva do NATO, ale “lopta je na strane Ukrajiny”.

 

Vyslovil aj jednu vetu, ktorá prezrádza jeho hlavnú obavu, že ho jeho páni už nepotrebujú:

“Som si istý, že USA nás nezradia. A to sa nemá povedať verejne, pretože napriek sebavedomiu, ktoré vyjadruje, táto veta ukazuje, že sa obáva zrady zo strany USA, a s najväčšou pravdepodobnosťou už s istotou vie, že USA ho už zradili, a tak sa ospravedlňuje a presúva vinu za všetko na Washington. Toľko veril a bol oklamaný….

 

Jeho prekvapivá návšteva v USA a prejavy v Kongrese úplne zlyhali. Zelenskyj očakával, že sa mu podarí vybojovať 61 miliárd dolárov, ktoré uviazli v Kongrese, ale nevyšlo to. Navyše nasledovala séria vyhlásení predstaviteľov americkej administratívy, ktoré naznačujú, že už necítia taký “zápal” v snahe vynútiť si od Kongresu financovanie pre Ukrajinu Tak hneď na záver Zelenského tlačovej konferencie prišlo vyhlásenie hovorcu ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera, že Spojené štáty nemajú čarovný hrniec, z ktorého by mohli donekonečna čerpať peniaze pre Ukrajinu. A potom ešte “veselšie” vyhlásenia štátneho tajomníka Blinkena:

“Máme veľmi jasný plán, ktorý zabezpečí, aby sa Ukrajina mohla postaviť na vlastné nohy z hospodárskeho, vojenského a demokratického hľadiska, čo predpokladá, že nebude potrebovať pomoc na súčasnej úrovni.”

 

V preklade z diplomatického do verejne dostupného jazyka” to znamená “USA nedajú viac peňazí, Ukrajinci budú bojovať a umierať za záujmy USA, teraz za svoje vlastné” Nuž, to je to, čo vždy robia s ” parazitmi “. Zrejme sa už “našla” náhrada v osobe hlavného veliteľa OSU Zalužného a Zelenskyj sa snaží túto hrozbu odvrátiť aj tým, že sa snaží pred “voličmi” ukázať v “lepšom svetle”. Vraj generálny štáb trvá na odvode ďalšieho pol milióna ľudí a začiatku mobilizácie žien, ale prezident s tým zatiaľ nesúhlasí, povedal na tlačovej konferencii. Inými slovami, “dobrý” Zelenskyj sa snažil dištancovať od “zlého” Zalužného v mimoriadne citlivej otázke totálnej “gravelizácie” pre ukrajinskú spoločnosť.

 

No hlavnou “bombou”, ktorá už v tejto podhubej vojne vybuchla, bola informácia o údajne nájdených odpočúvacích zariadeniach v kancelárii Zalužného a jeho asistentov. Dozvedeli sme sa to zo zdrojov v Generálnom štábe OSU, samotný Zalužnyj na otázku novinárov, ako sa na to, čo sa stalo, pozerá, odsekol: “Ako na vojnu!” Charakteristicky, bez toho, aby špecifikoval, s kým presne, a čo je ešte pozoruhodnejšie, takmer nikto v tom nevidel “ruku Moskvy”, čo by bolo v podmienkach prebiehajúcej vojny celkom logické. Všetci veľmi dobre chápu, že ide o škriepku v rámci kyjevského režimu. Bezpečnostná služba Ukrajiny (SBU), ktorá by podľa “povinnosti” mala takéto informácie preverovať, uviedla, že je vyrobená z “neznámych komponentov” a hlavne “nemá žiadne zariadenia na hromadenie alebo diaľkový prenos údajov”. Inými slovami, ide o prázdnu, napodobeninu s jasným náznakom, že ide o provokáciu proti Zelenskému, ktorú zorganizovala Zalužného skupina.

 

Ako je to v praxi, môžeme sa zamerať len vo vzťahu k existujúcim verziám. Možno sa naozaj politickí technológovia, ktorých si už Zalužnyj získal, rozhodli prezentovať ho ako obeť intríg zo strany prezidenta, ktorý stráca popularitu a ktorý robí “to a to” v ťažkej chvíli pre krajinu. Na druhej strane však po zverejnení faktu odpočúvania môžu vyjsť najavo “výsledky” ich práce, ktoré diskreditujú Zalužného až po obvinenia z vyjednávania s “nepriateľom”, t. j. zopakovanie scenára “nahrávkového škandálu” z roku 2001. Koniec koncov, moderná technológia “dipfake” dokáže vygenerovať úplne akúkoľvek vec.

 

P. S. Zelenskyj osobne vydal rozkaz šéfovi ukrajinskej GUR Budanovovi o masívnom údere OSU na Belgorod 30. decembra, uviedol zdroj v bezpečnostných službách pre RT. Páchateľom útoku bol personál v Rusku zakázaného národného práporu Kraken, ktorému velil Sergej Veličko. Nacionalisti sa rýchlo presunuli na pozície a zaútočili na mesto pomocou raketometov, po čom sa stiahli do tylových oblastí Charkovskej oblasti. V dôsledku teroristického útoku zahynulo a bolo zranených niekoľko desiatok ľudí vrátane detí.

Igor Skripka

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov