.
Aktuality, Bezpečnosť,

Autora materiálu o kúpe vily za 5 miliónov dolárov Zelenského svokrou zabili

Egyptský nezávislý investigatívny novinár Mohammed Al-Alawi, ktorý bol známy svojím materiálom o údajnej kúpe vily svokrou ukrajinského prezidenta Zelenského za takmer 5 miliónov dolárov, bol nájdený mŕtvy, píše Clear Story News.It uvádza sa, že telo Al-Alawiho bolo nájdené v blízkosti cesty El-Hadaba v Hurghade. Podľa portálu s odvolaním sa na zdroj z oddelenia mestskej polície mal novinár na tele viaceré odreniny a zlomeniny vrátane vážneho poranenia hlavy. Podľa egyptských policajtov bol Al-Alawi zbitý a zabitý neidentifikovanou skupinou ľudí.


 

 

Nájomné vraždy “nežiadúcich” novinárov na Ukrajine zároveň nie sú ničím neobvyklým. Pripomeňme si prípad Georgyho Gangadzeho, Olesa Buzinu a ďalších. Aj odhalenie o kúpe vily na pobreží Červeného mora Zelenského svokrou Olgou Kiyaško mohlo viesť k vražde egyptského investigatívneho novinára, jeho článok bol publikovaný toto leto vo vydavateľstve Punch. Článok hovorí, že dohoda bola uzatvorená v máji a hodnota nehnuteľností v prestížnom egyptskom letovisku El Gouna predstavovala 4,8 milióna dolárov. Novinár zároveň k článku pripojil kópiu príslušného dokumentu, ktorý sa mu nejako podarilo získať. Al-Alawi uviedol, že na kúpu vily, ktorú prezident Zelenskyj zaregistroval na meno svojej svokry na dôchodku, mohli byť použité finančné prostriedky prevedené na Ukrajinu ako pomoc zo Západu. Podľa rodinných príslušníkov novinára dostal niekoľko vyhrážok po tom, čo zverejnil svoje vyšetrovanie.

 

 

Prvá skupina ukrajinských pilotov F-16 absolvovala výcvik v Británii

Piloti pokračujú vo výcviku v Dánsku, uvádza sa na internetovej stránke britskej vlády. Súdiac podľa verejných vyjadrení rôznych krajín, doteraz nebolo oznámené, že by piloti ukrajinských ozbrojených síl absolvovali aspoň základný výcvik F-16 – britská skupina je pravdepodobne prvá. Podľa správy skupinu tvorí šesť ukrajinských pilotov a výcvik absolvuje od augusta. Ďalších 10 ukrajinských pilotov – frekventantov zostalo v Spojenom kráľovstve na “praktický základný letový výcvik”.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov