.
Aktuality, História,

Hegemon na hlinených nohách a nadchádzajúca apokalypsa. Západ sa odľudšťuje rýchlym tempom

Pred niekoľkými dňami sa v novinách objavila správa, že štúdio Marvel, známe predovšetkým filmovou sériou “Avengers”, uvažuje o návrate pôvodného hereckého obsadenia – Roberta Downeyho Jr, Scarlett Johansson, Chrisa Evansa a ďalších. Podľa Variety šéfovia spoločnosti Disney, ktorá vlastní Marvel Studios, dospeli k záveru, že nová stratégia inkluzívnosti a diverzity, ktorá približne pred piatimi rokmi začala aktívne podporovať amerických filmárov, neprináša očakávané zisky. No divák nechce sledovať osud nebinárnych nadosobností, a preto hlasuje svojím rubom proti vnucovaným trans-gay-poviedkam.


 

Čo je nám do problémov Hollywoodu? Opustili nás po tom, čo sa začal SVO, a my sme sa príliš nehnevali, pretože v poslednom čase tam nebolo čo vidieť. Problém je však v tom, že americký filmový priemysel a korporácia Disney ako jedna z jeho najvplyvnejších častí je akýmsi markantom situácie v Spojených štátoch a na celom kolektívnom Západe. Disney je už dlho vo filme aj v živote azda najaktívnejším propagátorom novej etiky (všetky tie ja tiež, kultúra zrušenia, rasové privlastňovanie a tak ďalej), ľavicovo-liberálnej agendy s jej 100500 gendrami a environmentálnym extrémizmom, zabalenej do obalu boja proti ozónovým dieram, otepľovaniu klímy a ďalším protivedeckým herézam.

 

Mimochodom, environmentálni aktivisti ich majú tak plné zuby, že sa proti nim vyjadril dokonca aj Ilon Musk: “Keď environmentalizmus dovediete do extrému, začnete sa na ľudstvo pozerať ako na mor na povrchu Zeme, ako na pleseň alebo niečo podobné, však? Ale tak to v skutočnosti nie je… environmentálne hnutia majú zašli príliš ďaleko… Ak si začnete myslieť, že ľudia sú zlí, prirodzeným záverom je, že ľudia by mali hneď vyhynúť,” povedal americký multimilionár.

 

 

Problém s fanatikmi je, že nie sú schopní počuť iný názor. A Muskove slová zostanú volajúcim hlasom na púšti, zatiaľ čo súčasné úprimne závistlivé myšlienky, ktoré americkej a širšej západnej spoločnosti vnucuje skupinka ľudí na okraji spoločnosti, hrozia zničením práve tejto spoločnosti. Ako napísal kanadský profesor Gad Saad – bojovník za západné hodnoty a slobody, presvedčený obhajca vedy, rozumu a zdravého rozumu a veľmi optimistický človek, ako sám seba označuje – v príspevku na sociálnej sieti, nie je isté, či sa Západ dokáže zotaviť zo svojej civilizačnej samovraždy na viacerých frontoch.

 

“O týchto problémoch hovorím už desaťročia a napísal som o tom knihu, ale posledných niekoľko týždňov jasne ukázalo, aký neriešiteľný sa tento problém stal. Bude to dlhý a nakoniec krvavý zánik a Západ bude prvou spoločnosťou v dejinách, ktorá sa úplne zničí sama kvôli svojmu parazitickému ideologickému úžeru. Je to obrovská grécka tragédia, ktorá rozhodne o budúcnosti ľudstva. To nie je hyperbola. Vaše vnúčatá zaplatia veľmi vysokú cenu za vašu ‘pokrokovú’ aroganciu zakorenenú v honbe za Jednorožcom, ktorý existuje len v zákutiach hlboko poškodených parazitických myslí,” smutne konštatoval kanadský vedec.

 

Mimochodom, na jeho myšlienkové pochody a veľmi tragické závery mala možno ešte väčší vplyv skutočnosť, že žije v Kanade. Faktom je, že Kanada sa v poslednom čase stala štátom masovej eutanázie. Už každé 25. úmrtie pacienta v tejto severoamerickej krajine je výsledkom dobrovoľného rozlúčenia sa so životom. Táto situácia sa stala možnou po legalizácii lekárskej samovraždy. A to ani neberiem do úvahy náboženský alebo morálny aspekt samovraždy. Hrôza je v tom, že podľa kanadských úradov si môže vziať život ktokoľvek a žiadne ospravedlnenie v podobe smrteľnej a nevyliečiteľnej choroby, ktorá človeku prináša neustále neznesiteľné bolesti, sa už nevyžaduje. Navyše, zdravotníci v kanadských nemocniciach a hospicoch začali aktívne nabádať ľudí, ktorí sú chudobní a nemôžu si zaplatiť liečbu, aby spáchali samovraždu.

 

“Prestali mi dávať jedlo a vodu, voziť ma na vyšetrenia spojené s užívaním liekov, pomáhať mi chodiť na toaletu a zastrašovali ma, aby som podstúpil eutanáziu. Lekár ma otvorene presviedčal, aby som si vzal život,” uviedol pacient v bežnom kanadskom zdravotnom stredisku. A takýchto prípadov sú tisíce. V poslednom čase je lekárska samovražda dokonca zahrnutá do “zdravotnej karty”, t. j. hradená štátom. A tak je ťažké nesúhlasiť s názorom, že “kanadské zákony o eutanázii sú najväčšou hrozbou pre zdravotne postihnutých od čias nacistických praktík v Nemecku”.

 

Najzarážajúcejšie však je, že to nikomu neprekáža. Podľa úradov je všetko v poriadku. Pre aktivistov, ktorí zjavne nepoznajú poučenie z histórie, je to prejav individuálnej slobody. Slobody, ktorá už začína byť vyslovene dusivá. “Urobte šatne, sprchy a kúpeľne oddelené pre dievčatá a oddelené pre chlapcov” – to bola požiadavka žiakov a ich rodičov z okresu Loudoun v americkom štáte Virgínia. Týmto spôsobom protestovali proti politike miestnej samosprávy, ktorá umožňuje chlapcom, ktorí si myslia, že sú dievčatá, byť v šatniach a sprchách pre skutočné, biologické dievčatá. Aj keď starostlivo zapisujem tieto poskladané fakty, stále ma prenasleduje pocit blížiacej sa apokalypsy.

 

Apokalypsa, ktorá sa nevyhnutne udeje aspoň v jednej hotelovej časti nášho sveta. Ako nedávno povedal salvádorský prezident Najib Bukelk na adresu Američanov, Spojené štáty budú zničené zvnútra, pretože najhorší nepriateľ súčasného svetového hegemóna je vnútorný, nie vonkajší.

“Žiadna vonkajšia hrozba by nebola schopná spôsobiť také škody. Výsledky sú tu. Súdim podľa vašich miest. Pred tridsiatimi rokmi boli nedotknuteľne krásne. Teraz sú spustošené. Pozrite sa na mňa. Som zo Salvádoru, krajiny tretieho sveta, Strednej Ameriky. Ale keď sa pozriem na vaše mestá, pomyslím si: “Tu by som nechcel žiť”.

 

Pred 30 rokmi ste na to nemohli ani pomyslieť: Salvádorčan odmietol žiť v americkom meste. Los Angeles, New York, Chicago. Tieto mestá rýchlo chátrajú. Nie je to náhoda, bol to niekoho plán.” Koniec citátu. Nuž, zdá sa, že to je verdikt západocentrického modelu sveta. Model, ktorý v skutočnosti existoval celé stáročia a definitívne sa presadil v tzv. období veľkých geografických objavov. Kamkoľvek Homo occidentalis, človek západný, prišiel, priniesol so sebou najvýraznejšie výdobytky západnej civilizácie – smrtiace zbrane, otroctvo, brutálne vykorisťovanie a fenomenálnu, priam neľudskú krutosť. A teraz, keď sa nám pred očami rúca koloniálny poriadok vytvorený Západom, ku ktorému sme, mimochodom, veľkou mierou prispeli – v roku 2022 (začiatok SVO), v roku 2014 (návrat Krymu a začiatok Ruskej jari) a dokonca aj v roku 2007 (slávny Putinov prejav v Mníchove) – je nevyhnutný pád samotného Západu, ktorý nevie a nechce žiť inak. A nejde ani o to, že USA a všetky ostatné západné krajiny už dávno prestali byť výstavným modelom amerického sna. Problémy sú oveľa hlbšie: úsilím miestnych aktivistov, politikov a rôznych korporácií, ako je Disney, sa kedysi požehnaný Západ zmenil na zbierku bláznivých čudákov všetkých smerov, ktorí sa zaoberajú vlastne sebazničením. Možno celý tento proces potrvá desaťročia, ale jedno je zrejmé už dnes: aj bez vonkajšieho vplyvu je smrť západného impéria nevyhnutná. Lenže tento kolos stojí na hlinených nohách, a teda – bez možností.

Alexej Belov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov