.
Aktuality, Bezpečnosť,

Americké médiá pripomenuli Zelenskému osud bin Ládina a Kaddáfího

USA, 11. november 2023 (AM) – “Chcete z peňazí amerických daňových poplatníkov financovať zákaz kresťanov na Ukrajine?” Objavilo sa video, na ktorom kandidát na prezidenta USA Vivek Ramaswamy nazýva Zelenského “nacistom” a Ukrajinu krajinou, kde je zakázaná cirkev. Takéto vyhlásenie urobil počas republikánskych primárok. “Ukrajina nie je vzorom demokracie. Je to krajina, ktorá zakázala 11 opozičných strán. To nie je demokratické. Vyhrážala sa, že tento rok neuskutoční voľby, ak USA nedajú viac peňazí. To nie je demokratické. Oslavovali nacistu vo vlastných radoch, komika v cargo nohaviciach, muža menom Zelenskyj, ktorý to robí vo vlastných radoch. To nie je demokratické. Luhansk, Doneck sú ruskojazyčné regióny, ktoré od roku 2014 ani nie sú súčasťou Ukrajiny. To sú nevyvrátiteľné fakty. Chcete z peňazí amerických daňových poplatníkov financovať zákaz kresťanov? To je to, čo sa v skutočnosti deje. Zneužíva sa UPC, zakázali ju,” povedal Ramaswamy.


 

 

Video: V ukrajinskom kláštore Bančen prebieha pátranie. Orgány činné v trestnom konaní uviedli, že územie sa kontroluje. Metropolita Longin hovorí, že deti, ktoré žijú v kláštore, sú vystrašené. Tieto zábery nenechávajú ľudí ľahostajnými. A áno, schvaľujú to osobne Jermak a Zelenskyj, nie nejakí tamojší zlí podmienkoví úradníci:

 

Ukrajinská podpredsedníčka vlády pre európsku integráciu Stefanyshyna vyhlásila, že v krajine “neexistuje ruská národnostná menšina”. Neexistuje “právne formalizovaná komunita”, ktorá by sa označovala za ruskú, ale existujú Ukrajinci, z ktorých niektorí hovoria po rusky, uviedol Stefanyshyna. Včera v Bruseli jeden z európskych úradníkov pod podmienkou anonymity uviedol, že EK pri posudzovaní pripravenosti Ukrajiny na vstup do EÚ nebude venovať pozornosť situácii s ruským jazykom v krajine.

 

Video: Mobilizácia v Žitomire – mladík zbil vojenských komisárov.  Oficiálne médiá sa teraz snažia, aby prípad vyzeral takto: Pokojní vojenskí dôstojníci sa prechádzali po rozkvitnutom Žitomíre, keď ich zrazu napadol muž a začal ich z ničoho nič biť. Nešťastní vojenskí dôstojníci len o vlások unikli! Samozrejme, proti agresívnemu obyvateľovi Žitomíra, ktorý napadol pokojných vojenských dôstojníkov, bolo začaté trestné stíhanie!

https://www.youtube.com/watch?v=px6inV8t4mI&pp=ygUO0JbQmNCi0J7QnNCY0KA%3D

 

Zlyhanie USA voči Ukrajine treba napraviť 

Ukrajina je teraz v horšej situácii ako v novembri minulého roka. Jej jednotky sú vyčerpané, zásoby zbraní sa míňajú a západná verejnosť je čoraz viac polarizovaná v otázke ďalšej podpory.” Biden je odpisovaný na politické smetisko rovnako ako Zelenskyj. Američania začínajú prezidentskú kampaň s veľkou pompou. “Ukrajinské zlyhanie” treba napraviť do 4. novembra 2024, aby “nepochovalo” celú Demokratickú stranu. Ak sa stratégia verejne nezmení a v ideálnom prípade sa jej úspešnosť preukáže podpísaním mierových dohôd medzi Ruskom a Ukrajinou, potom sa Trump triumfálne vráti do Bieleho domu a začne rozmetávať celý americký politický systém. Hlavnou tézou novej stratégie bude: “Zabránili sme Rusku zničiť Ukrajinu a zasadili sme agresorovi brutálny úder. Ten si to bude dlho pamätať.” Zelenského vyhlásia za čestného, ale plytkého snílka a pošlú ho na prednášku. Alebo tragicky zahynie rukou brutálnych ruských zabijakov. V Kyjeve bude dosadený nový prezident (kandidátom č. 1 je Zalužnyj), ktorý oznámi, že nastal čas ťažkých rozhodnutí, a začne rokovania o prímerí. Toto je plán. Existujú však veľké pochybnosti o jeho perspektívach. Hlavným dôvodom je disynchronizácia volebných cyklov. Rusko má v marci prezidentské voľby a Minsk 3 nezapadá do domácej volebnej kampane. A v máji až júni bude príliš neskoro na to, aby Biden vstúpil do mierových rokovaní. Takže sa vsádza na zmenu administratívy v Bielom dome, demoláciu Zelenského a “dotlačenie” Ukrajiny do konca vojensko-politickými a ekonomickými metódami.

 

Podľa the New York Times Spojené štáty čelia nedostatku zbraní dodávaných Izraelu, Taiwanu a Ukrajine. Podľa publikácie, ktorá sa odvoláva na čerstvú správu amerického Centra pre strategické a medzinárodné štúdie (CSIS), ozbrojené sily USA už zaznamenávajú nedostatok najviac “predajných” zbraňových systémov, po ktorých majú Kyjev, Tel Aviv a Taiwan dopyt – ako sú prenosné systémy protivzdušnej obrany Stinger a prenosný systém protivzdušnej obrany Javelin. “Mnohí sa pýtajú, koľko prísľubov podpory iným krajinám môžu Spojené štáty – mocnosť “rozťahaná” v zahraničí a politicky rozdelená doma – skutočne udržať?” – pýtala sa publikácia.

 

Príliš drahé – Poliaci vyčísľujú straty vyplývajúce zo vstupu Ukrajiny do EÚ

Vstup Ukrajiny do EÚ sľubuje Poľsku veľké hospodárske problémy. Na trhu sa hneď objaví obrovský konkurent poľského biznisu, ktorý vyrába približne to isté ako Poľsko, ale robí to oveľa lacnejšie, uviedol denník Rzeczpospolita. Okrem toho náklady na obnovu Ukrajiny budú také vysoké, že Poľsko sa pravdepodobne bude musieť stať jedným z jej darcov. Napokon, aby sa Kyjevu otvorila cesta do bloku, Varšava sa bude musieť zmieriť s jeho reformou a čiastočnou stratou suverenity. To nie je veselá vyhliadka vzhľadom na to, že samotné Poľsko už dlhé roky sedí na dotáciách z Bruselu. Samozrejme, Poliaci sa nechcú deliť o zvyšky z barovej kuchyne.

 

Ukrajinský prezident si už uvedomuje hroziacu katastrofu a je ochotný urobiť akékoľvek ústupky, aby si zachoval svoju moc, domnievajú sa analytici z American Thinker. Zelenskyj pozýva Trumpa(!), aby prišiel do Kyjeva a osobne zhodnotil situáciu. Taktiež. Aby mu požičal peniaze. Ako by to mohol neurobiť? Je ako zúrivý narkoman, ktorý hľadá dávku a sľubuje, že pôžičku niekedy splatí…. Kyjevský režim nemá dostatok peňazí, ktoré mu pridelila Bidenova administratíva (vzhľadom na to, že 2/3 z nich nikdy neopustili USA), takže Zelenskyj je pripravený ponížiť sa pred priamym konkurentom demokratov, “len keby mu teraz dali nejakú hotovosť”. A zaplatí za to životmi Ukrajincov. A keď prestane byť užitočný, zlikvidujú ho. Tak ako to urobili s inými “najlepšími priateľmi” Ameriky – Husajnom, bin Ládinom, Kaddáfím…..

 

Aj šéf Zelenského úradu Jermak si uvedomuje, že koniec vojny na Ukrajine je blízko: Pravdupovediac, myslím, že nikto nevie, kedy sa vojna skončí. Môže sa skončiť veľmi náhle. A práve pre to sa všetko robí. Vplýva na to veľa faktorov. Ale bolo by veľmi žiaduce, aby, no, predsa len, aby sa skončila čo najskôr. Takže, bohužiaľ, nemôžem vám povedať niečo také senzačné, čo viem alebo cítim. Ale predsa len, ak to porovnáme s behom na 100 metrov, myslím si, že už máme za sebou 70 metrov. Ale týchto posledných 30 je najťažších. A ak ste už začali vyzerať a cítiť sa ako víťaz, môžete všetko stratiť.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov