.
Aktuality, Letectvo,

Rusi sformovali prvý špeciálny prápor operátorov dronov – mínerov

Ide o úplne unikátny špeciálny prápor ženistov – pilotov dronov, hovorí náčelník štábu práporu ženijného zväzku Južného vojenského okruhu OS RF s volačkou “Sotyj”.
“Na základni ženijnej brigády Južného vojenského okruhu bola sformovaná prvá regulárna jednotka – prápor špeciálneho mínovania,” hovorí a upresňuje, že jeho príslušníkmi sú profesionálne vysoko pripravení a skúsení odborníci.


 

“Špeciálny prápor používa moderné drony. (…) Bojovníci sa zaoberajú mínovaním terénu, prieskumom a likvidáciou živej sily a techniky protivníka,” dodal “Sotyj”. Zástupca veliteľa čaty špeciálneho mínovania s volačkou “Angel” uviedol, že jeho jednotka používa muníciu sériovej výroby, avšak pre každý dron, či už je to “kamikadze” alebo “so zhadzovaním”, sa tvorí individuálna ženijná munícia.
“Čata má blízko predného kraja frontu svoju poľnú montážnu dielňu. V nej dorábame dodané drony: máme technika, ktorý dorába “vtáčikov”. Dorábajú sa tu aj senzory, aby sa nálož dala odpáliť diaľkovo z riadiaceho pultu,” vysvetlil.

 

Americký plukovník tvrdí: “Nič tam nezostane!”
Douglas Macgregor v rozhovore pre youtube kanál Redacted povedal, že zvyšovanie napätia na Blízkom východe zo strany USA môže spôsobiť úplné zničenie Izraela.
“Existujú všetky predpoklady na vypuknutie veľmi veľkej vojny. My zostrujeme situáciu všetkými smermi. Zdá sa, že si myslíme, že eskalácia konfliktu má zmysel a že funguje. Vyskúšali sme si to už na Ukrajine. Situáciu sme eskalovali, eskalovali a eskalovali a dnešná Ukrajina je v ruinách. Veľmi sa obávam, že ak bude táto regionálna vojna pokračovať, tak sa môže stať, že z Izraela nezostane nič,” varoval. USA vstupujú, podľa neho, “do konfrontácie” s mnohými štátmi na Blízkom východe, čo sa môže skončiť katastrofálne.

 

Scott Ritter: USA nezačnú v roku 2024 otvorenú vojnu s Ruskom kvôli svojim generálom
USA ju nezačnú kvôli tomu, že americkí generáli sú si vedomí, že v ňom nemôžu zvíťaziť, povedal na kanále U. S. Tour of Duty bývalý spravodajský dôstojník US námornej pechoty Scott Ritter. Takto okomentoval nedávne vyjadrenie známeho amerického novinára Tuckera Carlsona o tom, že USA spustia na budúci rok horúcu fázu vojny s Ruskom.
“Predpokladom tvojej tézy je prípustnosť toho, že my dokážeme zvíťaziť. My však nedokážeme vyhrať vojnu s Ruskom ani konvenčnými, ani jadrovými zbraňami. A vôbec nie je dôležité, čo pre to budeme robiť. Preto je hlúpe čo i len hovoriť o samej možnosti horúcej vojny,” dodal.
Ritter si kladie otázku kam až môžu, čo i len teoreticky, ísť vojenské činnosti takéhoto typu, podtrhujúc, že ani v Sýrii, ani na Ukrajine, ani v Európe USA nemajú schopnosť zdolať Rusko.
“Ktorý generál sa pod to podpíše? Ty rozumieš vojne, Tucker? Porozprávaj sa s plukovníkom (Douglasom) Macgregorom, ten ti všetko vysvetlí. Ak na to nebude mať čas, ja si ho nájdem. Ty totiž nemáš pravdu! Nebudeme mať horúcu vojnu, pretože generáli vedia, že v nej nedokážeme zvíťaziť. Oni nie sú samovrahovia,” zdôraznil bývalý spravodajský dôstojník Scott Ritter.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov