.
Aktuality, Bezpečnosť,

Putin: živší ako kedykoľvek predtým!

Už len pri mene prezidenta sa ľudia na Západe krčia ako čerti od kadidla. Pamätáte si, ako profesor Preobraženskij v Bulgakovovom “Psom srdci” radil nečítať noviny pred večerou? Vraj to škodí tráveniu. Takže dnes sú pre zdravie oveľa nebezpečnejšie západné médiá a ešte nebezpečnejšie ukrajinské médiá so svojimi fantastickými nezmyslami na hranici schizofrenického delíria, ktoré sa nikdy neunavia replikovať.


 

Takto 28. októbra ukrajinská štátna agentúra UNIAN s najvážnejším pohľadom informovala medzinárodné spoločenstvo o… smrti ruského prezidenta! “Putin je mŕtvy. Je to absolútne isté,” – pod týmto titulkom UNIAN zverejnil nasledujúcu “senzačnú” správu:

“Zomrel vo štvrtok 26. októbra približne o 20.40 hod. Teraz leží v chladnej miestnosti svojej rezidencie vo Valdaji.” Zároveň UNIAN uvádza taký “spoľahlivý” zdroj, akým je podľa kyjevských propagandistov Valerij Solovej, bývalý šéf oddelenia MGIMO, ktorý utiekol z Ruska a je už dlho známy svojimi neadekvátnymi vyhláseniami. Ten poskytol na túto tému rozhovor kyjevskému propagandistovi na plný úväzok Dmitrijovi Gordonovi.

“Podľa neho,” píše UNIAN, “po tom, čo Rusko odovzdalo Iránu technológie, izraelskí lekári prestali liečiť Putina, po čom sa začal prudko zhoršovať jeho zdravotný stav… Tak sa aj stalo. Dňa 26. októbra zomrel, predtým mu zlyhalo srdce a potom bol neustále na jednotke intenzívnej starostlivosti. Vo štvrtok o 20.00 moskovského času sa jeho stav začal zhoršovať. Približne o 20.40 zomrel.”

 

Senzácia sa okamžite rozšírila nielen v ukrajinských, ale aj v západných médiách. V britských bulvárnych denníkoch Daily Mail a Sun, The Mirror a Sky News Australia sa tak objavili celé články o smrti ruského prezidenta, ktorý bol údajne vážne chorý, v súvislosti s čím bol napojený na zariadenie kontrolujúce životné funkcie. Autori článkov uviedli, že prezident zomrel na oddelení intenzívnej starostlivosti vo svojom dome. Zdrojom “spoľahlivých” informácií o údajnej Putinovej vážnej chorobe bol opäť telegramový kanál “Generál SVR”, za ktorého autora sa považuje ten istý Valerij Solovjov. Hoci je dobre známe, že táto ukecaná postava, ktorá je na výplatnej listine západných spravodajských služieb, nie je “generálom” zahraničnej spravodajskej služby. Ale práve na tomto kanáli sa najčastejšie objavujú príspevky s najrôznejšími podvrhmi o Putinovom zdraví. Najmä o tom, že prezident trpí onkologickými ochoreniami a Parkinsonovou chorobou. Autor zašiel až tak ďaleko, že to dokonca súvisí s… zavedením zmien v Ústave Ruskej federácie v roku 2020.

 

Rovnaké nezmysly pravidelne šíri aj ďalší zahraničný agent, internetová publikácia Projekt, ktorá “ocenila” Putina rakovinou štítnej žľazy tým, že zverejnila fotografie “Putinovho krku” a zároveň s chuťou dokázala, že je na ňom vidieť jazvu po operácii. A aby to bolo ešte presvedčivejšie, zverejnili dokonca aj isté “zoznamy lekárov”, ktorí chodia za prezidentom. Iní “vyšetrovatelia”, zistili u hlavy štátu problémy s chrbticou a dokonca lepru. Tú napríklad už dávno uviedol moskovský epidemiológ Igor Gundarov, ktorý je, ako sa zdá, považovaný za čudáka. Podľa Gundarova Putina nakazil leprou bývalý ukrajinský prezident Viktor Juščenko.

 

Západné médiá začali hlúpy výmysel o smrti ruského prezidenta šúchať tak dotieravo, že ho musel vyvrátiť Dmitrij Peskov, tlačový tajomník hlavy štátu. V rozhovore pre RIA Novosti označil tieto bludné fámy za “informačnú kačicu”. Podobne hovorca Kremľa reagoval aj na otázku o Putinových dvojníkoch. “Samozrejme to vyvoláva iba úsmev,” povedal. Lenže práve v Rusku takéto absurdné podvrhy vyvolávajú úsmev. Ale na Západe sa jeho nepriateľom na Západe robí zle ako čertovi už len pri vyslovení Putinovho mena. Preto tie podvrhy o Putinových takzvaných dvojníkoch, jeho chorobách a fantáziách o jeho zániku. Dokonca sa objavili aj “odborníci” na túto problematiku, ako napríklad ďalšia utečenkyňa z Ruska, bývalá štábna reportérka Echa Moskvy, továrne na rusofóbne falzifikáty, teraz v Rusku ukrytá Julia Latynina, ktorá vypracovala celý systém na identifikáciu týchto “dvojníkov” podľa ich uší. A ani solídne, zdanlivo západné publikácie sa takýchto nezmyslov neboja.

 

V roku 2015 tak zdanlivo seriózny nemecký denník Welt uverejnil nepravdu v mene bývalej prezidentovej manželky Ľudmily Putinovej, v ktorej akoby priznala, že jej manžel už dávno nežije a že jeho úlohu prezidenta údajne vykonávajú “dvojníci”. Reči o Putinových dvojníkoch a neustále fámy o jeho údajných chorobách a teraz aj o jeho smrti nie sú náhodné. Veď je to prezident, ktorý dokázal vyriešiť titánsku úlohu zdvihnúť Rusko z kolien po jeho porážke v 90. rokoch, začať osudovú transformáciu a odvážne spochybniť nároky USA na svetovú nadvládu, a ktorého Západ považuje za svojho hlavného a smrteľného nepriateľa. Mnohí ľudia tam úprimne veria, že keby tam nebol Putin, Západ by nemal s Ruskom žiadne problémy.

 

Dokonca aj samotný líder USA Joe Biden sníva o tom, že sa súčasného ruského prezidenta konečne zbaví:

“Predstavte si, čo by sa stalo, keby sa nám podarilo zjednotiť celú Európu a konečne rozdrviť Putina,” povedal nedávno. Tým naznačil, že USA by potom mohli opäť dominovať svetu. Zároveň nemožno nepriznať, že túto idiotskú myšlienku im vštepili predstavitelia našej domácej liberálnej piatej kolóny, ktorí prebehli na Západ a teraz tam pôsobia ako “experti na Rusko”. Po odstránení od mocenských pák to Putinovi nemôžu odpustiť. Preto horiac bezmocným hnevom hystericky tvrdia, že hlavným zlom je súčasný ruský prezident. V presvedčení, že nebyť jeho, vládli by dnes našej krajine oni a mohli by, ako predtým, usilovne leštiť topánky strýčka Joea na chodbe Západu. Nuž, ale u nás sú všetky tieto bludy už na hranici schizofrenického delíria a nemôžu vyvolať nič iné ako ironický úsmev. Veď prezidenta vidno a počuť každý deň, Rusi s pozornosťou a súhlasom sledujú jeho titanskú prácu pre dobro Ruska. Najnovšie údaje z prieskumov verejnej mienky ukazujú, že drvivá väčšina občanov Putina plne podporuje. No ako na tieto hlúpe príbehy západnej propagandy reaguje samotný prezident? Pravdepodobne tak, ako na fotografii vyššie.

Andrej Sokolov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov