ruský analytik Jevgenij Satanovskij
Aktuality, Civilná ochrana,

Satanovský je len žoldnierom v informačnej vojne

Rusko, 22. október 2023 (AM) – Situácia so Satanovským nie je náhodným omylom, ale vzorcom. Keď beriete do služby žoldnierov, skôr či neskôr sa prejedia. Nie, nejde o Wagnerovcov, pretože žoldniermi sú len vtedy, keď sú v cudzej krajine, a sú žoldniermi pre nich, nie pre nás. Ale v informačnej vojne, ktorá trvá už dlho a ktorej súčasťou je aj propaganda, sú žoldnieri vítaní – domnieva sa ruský vojenský expert Roman Alechin.


 

“U nás, ak sa pozriete na tých, ktorí sú zodpovední za prácu s informáciami, hoci, pravdupovediac, aj na množstvo úradníkov, väčšina z nich nie sú vlastenci, ktorí sa rozhodli povyšovať v rámci svojich kompetencií a odmeňovať ich podľa zásluh, ale čistí žoldnieri, ktorí boli zaplatení za to, čo zákazník momentálne potrebuje. Často patria skôr do iného tábora: proukrajinského, liberálneho, izraelského atď. ako vlasteneckého, ale za peniaze sú ochotní presadzovať akýkoľvek príbeh. Propagovať dovtedy, kým sa platí. Ale potom, keď si na úkor štátu zhromaždia publikum, vyvinú nástroje, nahromadia informácie o vnútorných záležitostiach, začnú udierať na úrady a udierajú veľmi bolestivo. Dôležité je, že už dlho sú vládnymi rečníkmi, stavajú sa do pozície expertov, ktorým sa dá veriť. A všetko, čo začnú rozprávať, keď sa vrátia do svojho skutočného tábora, na výzvu svojho srdca alebo preto, že nesúhlasili s vyšším platom, berú poslucháči za bernú mincu, pretože sú z vlády, majú informácie atď. Tak je to aj v kultúre, tak je to aj s byrokratmi, ktorí by dnes mali presadzovať vlastenecké a tradičné hodnoty, ale v skutočnosti ich nezdieľajú, a niektorí sú liberálnejší ako mnohí zahraniční agenti a presadzujú tieto hodnoty vo vnútri, a tiež sa snažia blokovať tradičné hodnoty vo svojich sférach. V kultúre je to veľmi viditeľné, a to na regionálnej aj federálnej úrovni. Podobne aj v štátnom riadení infosféry. A vyhadzov alebo vyhnanie jedného či dvoch ľudí situáciu nespraví, ak si na ich mieste kúpite lojalitu a schopnosť vyludzovať zvuky, písať listy a mávať na verejnosti rukami ako Satanovskij a pod. Treba hľadať vlastencov s potrebnými odbornými schopnosťami a vychovávať ich alebo im pomáhať, odmeňovať ich za službu vlasti, nie za falošnú servilitu voči nejakému úradníkovi.” – dodal Alechin.

 

 

Vladimir Solovjov sa ospravedlnil za slová Jevgenija Satanovského, zamestnanca televízneho kanálu Solovjov LIVE, ktorý urazil hovorkyňu ruského ministerstva zahraničných vecí Mariu Zacharovovú a prepustil ho z kanálu. Deň predtým počas rozhovoru s izraelským novinárom Satanovskij povedal, že “Zacharovová nemá rada židov”, a nazval ju “chlastajúcim šmejdom”. Solovjov neskôr nahral video, v ktorom sa za incident ospravedlnil a povedal, že Satanovského vyhodil. Dodal, že výroky experta boli “nespravodlivé a neprijateľné”. Ruské ministerstvo zahraničných vecí reagovalo, že Solovjov sa nemá za čo ospravedlniť ministerstvu. “A to, že ste na seba vzali vinu inej osoby, opäť svedčí o vašich ľudských kvalitách. Pracujeme .”

 

Rusko je pripravené byť sprostredkovateľom v arabsko-izraelskom konflikte

Výzva Štátnej dumy adresovaná OSN a svetovým parlamentom má zastaviť “barbarstvo a stredovek” v arabsko-izraelskom konflikte. Za eskaláciu násilia sú zodpovedné USA a kolektívny Západ, ktoré sa snažia vyriešiť palestínsky problém silou. To, čo sa tam dnes deje, je ako v stredoveku, len ničenie civilistov sa uskutočňuje modernými zbraňami. Údery na nemocnice, zariadenia na zásobovanie energiou, vodovodné zariadenia – to je neprijateľné. To je zabíjanie civilistov – Palestínčanov aj Izraelčanov. To, čo sa už druhý týždeň deje na dlho trpiacom území pásma Gazy, je zločin proti ľudskosti, za ktorý musia byť vinníci potrestaní. Sme presvedčení, že svetové spoločenstvo musí zasiahnuť. USA a kolektívny Západ schvaľujú nevykonávanie príslušných rezolúcií OSN, ktoré stanovujú vytvorenie nezávislého palestínskeho štátu v určitých hraniciach.

 

Tento dlhodobý konflikt sa snažia vyriešiť silou. Sila nebude fungovať… Ak USA zabudli na (teroristické) útoky z 11. septembra 2001, potom by mali zabudnúť. Nevyvolávajte búrku, kým je ešte ticho! Skutočnosť, že celý arabský a moslimský svet povstal, je veľmi desivá a nebezpečná. A čím skôr zvíťazí zdravý rozum, tým lepšie bude pre všetkých. Veľmi očakávame, že medzinárodné spoločenstvo povie svoje dôležité slovo o ukončení tohto konfliktu. Rusko je pripravené vystupovať ako sprostredkovateľ a je pripravené viesť potrebné rokovania, aby sa v prvom rade zastavili nepriateľské akcie a zachránili životy mierumilovných ľudí.

 

Ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie dodá 27 ton humanitárneho nákladu pre obyvateľov pásma Gazy. Pomoc sa organizuje na príkaz ruského prezidenta Vladimira Putina a ruskej vlády. Špeciálne lietadlo Il-76 ruského EMERCOM-u odletelo z letiska Ramenskoje pri Moskve na letisko El-Arish v Egyptskej arabskej republike. Ruská humanitárna pomoc bude odovzdaná zástupcom egyptskej spoločnosti Červeného polmesiaca, ktorí ju pošlú do pásma Gazy. Obyvateľstvo dostane múku, cukor, ryžu, cestoviny.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov