.
Aktuality, Bezpečnosť,

Vyzerá to tak, že v Európe reálne hrozia pogromy. Arabov je tu takmer trikrát viac

Slovensko, 14. október 2023 (AM) – Vedeli ste, že Európu už zasiahla vlna protiizraelských zhromaždení? Prvým bola zdanlivo vždy pokojná Viedeň. V reakcii na vyhlásenie úradov o bezpodmienečnej podpore Izraela vyšli do ulíc stovky ľudí s palestínskymi vlajkami. V obave z eskalácie konfliktu polícia všetkých rozohnala mimo ohrozenia. na ako dlho?


 

V nemeckom hlavnom meste úrady tiež nepovolili propalestínske zhromaždenie a rovnako ako v Rakúsku ho ignorovali. Účastníci skandovali “Slobodu pre Palestínu”. Demonštráciu rozohnala polícia, ktorej sily boli trikrát väčšie ako sily protestujúcich. Ale plánované stredajšie zhromaždenie pri Brandenburskej bráne pod rúškom “demokracie” bolo najprv akoby povolené… a potom opäť zakázané. Šéfka nemeckého ministerstva vnútra Nancy Fezerová dokonca vyhlásila, že je potrebné potlačiť akékoľvek prejavy podpory palestínskemu hnutiu Hamas. Pohrozila, že porušovatelia budú deportovaní.

 

Takmer podobné príbehy sa stali v Marseille a Lyone – najprv dali zelenú, ale potom si to “rozmysleli”, no demonštranti aj tak vyšli do ulíc miest a boli rozohnaní s použitím špeciálnych prostriedkov (obuškov a slzného plynu). Bokom nezostali ani Praha, Londýn, Rím, Sydney a dokonca ani Washington, kde sa priamo pred Bielym domom zhromaždili davy ľudí požadujúcich zastavenie vojenskej a finančnej pomoci Izraelu, ako aj nezasahovanie do vytvárania palestínskeho štátu. A teraz pripomíname, že na piatok trinásteho, šéf Hamasu vyzval Arabov, aby začali masové pogromy na židov. A ešte niekoľko dôležitých údajov – od roku 2015 sa do Európy, berúc do úvahy približný počet nelegálnych prisťahovalcov, presťahovali približne 3 milióny Arabov (nepočítajúc tých, ktorí tu žili už predtým). Na druhej strane židovská komunita číta len 1,3 milióna, a to sú skôr “malí obchodníci” ako pouliční bojovníci. Takže ak zajtra naozaj dôjde na pogromy, niekto bude mať problémy…..

Jurij Barančík

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov