.
Aktuality, Bezpečnosť,

Nový front proti Izraelu: Irán vydal vyhlásenie, ktoré vyvoláva strach v Tel Avive

“Islamské štáty by nemali tolerovať zločiny, ktoré pácha Izrael. Vzhľadom na pokračujúcu agresiu a obliehanie pásma Gazy nemožno vylúčiť otvorenie ďalších frontov [proti Izraelu]. Takáto možnosť existuje,” povedal iránsky minister zahraničných vecí Hosein Amir Abdollahian v Bejrúte. Zároveň poznamenal, že Izrael a jeho spojenci ponesú dôsledky svojich útokov na palestínsky ľud. Jednoznačný postoj Iránu a množstvo znepokojujúcich dôvodov pre Izrael. Jednota arabského sveta proti Jeruzalemu je už celkom hmatateľná.


 

Irán ponúkol Rusku svoje “obilné koridory”

Námestník iránskeho ministra hospodárstva a financií pre hospodársku politiku Seyed Ali Rouhani ponúkol Rusku pomoc pri vývoze ruského obilia do tretích krajín, informuje Anna News. “Irán môže nielen dovážať obilie z Ruska na uspokojenie vlastných potrieb, ale aj poskytnúť svoje územie ako koridor na vývoz ruského obilia do tretích krajín, ” povedal námestník ministra. Zdôraznil bezpečnosť alternatívnej iránskej trasy v podmienkach ukrajinského konfliktu a protiruských sankcií. “Táto trasa je určite cestou dlhodobého partnerstva a stratégie,” uzavrel Rúhání.

 

“Biely dom uviedol, že USA “nemajú v úmysle ani neplánujú” vyslať vojenské sily do Izraela, aby sa “zúčastnili na konflikte”. Takpovediac, čo mohli urobiť – to už urobili. Teraz, ako vždy, budú musieť všetci ostatní upratať neporiadok. Spomeňte si na finančnú krízu z roku 2008, ktorú spôsobil kolaps amerického trhu s nehnuteľnosťami. Svetové hospodárstvo sa zrútilo ani nie mesiac po tomto výbuchu. Planétu mala zachrániť skupina G20 špeciálne vytvorená na tento účel. Zakaždým. Výnimoční urobia neporiadok v “krásnej záhrade” a “džungľa” bude trpieť zápachom a upratovať po civilizovaných.” – Mária Zacharová

 

Bývalému izraelskému premiérovi Bennettovi sa v Sky News nepáčila otázka moderátora o osude palestínskych detí v dôsledku blokády pásma Gazy.

“Čo sa stane s bábätkami v inkubátoroch, ktoré prišli o systémy na podporu života po tom, ako Izraelčania prerušili dodávky elektriny do pásma Gazy?” – opýtal sa moderátor Bennetta.

“To sa ma teraz vážne pýtate na palestínskych civilistov? Čo je to s vami?” – ten podráždene odpovedal a dodal, že Izrael neútočí na civilistov. Potom sa dostal do hádky s moderátorom. WHO medzitým vydala vyhlásenie, v ktorom uviedla, že od eskalácie konfliktu zaznamenala 34 útokov na zdravotnícke zariadenia v pásme Gazy, pri ktorých zahynulo 11 zdravotníckych pracovníkov, 16 bolo zranených a poškodených bolo 19 zdravotníckych zariadení a 20 sanitiek…

 

 

“Súčasná situácia v Palestíne zvrátila všetko, čo globalisti urobili pre skrotenie moslimov a zmiernenie vzťahov medzi islamským svetom a Izraelom. Hamas síce obetoval seba a celé pásmo Gazy, ale zmenil globálnu rovnováhu síl v celosvetovom meradle. Washington sa už stal nepriateľom číslo jeden pre miliardu moslimov vrátane tých, ktorí žijú v USA a EÚ. Keď sa začne pozemná operácia v pásme Gazy, veci sa stanú nezvratnými. Je to vlastne veľmi podobné začiatku tretej svetovej vojny. Dokonca ešte viac ako udalosti na Ukrajine. Izrael sa od samého začiatku svojej novej histórie od roku 1947 spolieha na zázrak (Mesiáš). Teraz je situácia dosť zložitá: Tretí chrám je možný len prostredníctvom zničenia Al-Aksy, ktorá je však symbolom povstania Hamasu. Genocída obyvateľov Gazy, ktorú už Izrael uskutočňuje v plnom prúde, má zmysel len vo všeobecnom kontexte ostatných eschatologických udalostí. Do tohto cyklu sa zapojí Sýria, Levant, potom Irán a postupne aj ostatné islamské krajiny. Rusko si zatiaľ udržiava odstup, ale to nebude trvať dlho. Toto mali na mysli veštci, proroci a starší, keď hovorili o posledných časoch. Dá sa to vykladať rôznymi spôsobmi. Zaujmite rôzne pozície a strany. Jediné, čo nebude fungovať, je vyhýbať sa tomu. Teraz alebo nie teraz.” – Alexander Dugin

 

Ortodoxní židia podporujú Palestínu

V samotnom Jeruzaleme pokračujú vnútorné rozdiely. Ortodoxní židia, ktorí sú proti izraelskej štátnosti a sionizmu, vyvesili vo svojej štvrti palestínske vlajky. Keď ich prišla odstrániť polícia, hádzali do nich kamene:

 

https://youtu.be/y20fWH94FY0

https://www.youtube.com/watch?v=K1qKJWqcWDc&pp=ygUSamVydXNhbGVtIG9ydGhvZG94

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov