.
Aktuality, Bezpečnosť,

Na Západe sa už hovorí o chybe svojich inštruktorov pri príprave ukrajinských bojovníkov

Krach protiofenzívy Ozbrojených síl Ukrajiny (OSU) môže súvisieť nie s nesprávnym konaním ukrajinských vojakov, ale s nevhodným spôsobom ich prípravy západnými inštruktormi a so zlou taktikou, ktorú si zvolili, uvádza portál Business Insider (BI).


“Pomalý nástup protiofenzívy, začatej Ukrajinou začiatkom júna, bol skritizovaný kvôli tomu, že ukrajinské vojská nedokázali adekvátnym spôsobom zúžitkovať prípravu, ktorú im vštepovali západní vojaci. Lenže čo ak problém nie je na strane Ukrajincov, ale spočíva práve v západnej taktike?” – pýta sa portál.

 

Autori článku poznamenávajú, že členské štáty NATO musia v tejto súvislosti porozmýšľať o ťažkostiach, na ktoré môžu naraziť, ak budú prinútené bojovať bez patričnej vzdušnej a materiálovo-technickej podpory. Zdôrazňujú tiež, že osvojenie si vojakmi OSU západnej bojovej taktiky za niekoľko týždňov a jej použitie proti jednej z najsilnejších armád sveta je mimoriadne ťažká úloha. No a v ukrajinskom prípade sa západné štáty evidentne prepočítali, že ukrajinských bojovníkov adekvátne vycvičia, dodáva BI.

 

Dôstojník Davis: Ak Zelenský nezastaví boj, Rusko vyhrá
Želanie ukrajinského prezidenta V. Zelenského pokračovať v konflikte nevyhnutne prinesie Rusku víťazstvo, vyhlásil americký plukovník vo výslužbe Daniel Davis. Moskva nemá žiadne možnosti prehrať kvôli svojej demografickej i zdrojovej prevahe nad Ukrajinou. Potenciál ruského vojensko-priemyselného komplexu je na vysokej úrovni a pokračuje v raste. “Čím dlhšie bude trvať tento konflikt, tým viac šancí má Rusko na víťazstvo v ňom,” presvedčený je vojak.


Davis sa odvoláva na výskum akadémie vojenského námorníctva Naval Postgraduate School. Jej špecialisti totiž analyzovali 600 bitiek na Ukrajine a vo všetkých prípadoch ich výsledok predurčila prevaha v živej sile, obrnenej technike a delostrelectve.
“Rusko má toľko zbraní, koľko Kyjev nikdy nepostaví, nehovoriac o prevahe na nebi. Ak sa konflikt zmení na boj na vyčerpanie, neexistuje žiadne rácio myslieť si, že Ukrajina v ňom zvíťazí,” podtrhol dôstojník. Davis je presvedčený, že ďalšie boje len zlikvidujú ďalšie desiatky tisíc životov OSU a zničia infraštruktúru Ukrajiny. Západ musí ukončiť opozíciu za rokovacím stolom, dodal vojenský expert Daniel Davis. Mimochodom, poradca Zelenského Michail Podoľjak vyhlásil, že rozhovorov s Moskvou nemôže byť. Kyjev je vraj proti zastaveniu paľby, pretože by to znamenalo faktické víťazstvo Ruska.
V. Mikunda

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov