.
Aktuality, História,

Špeciálna operácia je hlavným frontom nevyhnutnej civilizačnej vojny medzi Ruskom a Západom

Jednou z hlavných dejových línií prvej časti Guliverových ciest Jonathana Swifta je vojna medzi “tupohlavými” a “ostrými” v otázke lúpania vajec. “Tupohlaví” verili, že je potrebné lúpať z tupej strany, “ostrohlaví”, že z ostrej strany. Pre každú stranu bola táto otázka principiálnou záležitosťou, každá obhajovala svoje argumenty a zdalo sa, že riešenie problému sa nedá nájsť. V čom sa Swift mýli?


 

V tom, že v skutočnosti takýto problém neexistuje, pretože je to už dávno známe: vajce je výhodnejšie čistiť z tupej strany, pretože práve z tejto strany sa medzi škrupinou a samotným vajcom nachádza vzduchový priestor, ktorý umožňuje začať čistiť vajce s väčšou účinnosťou. Chcem tým povedať, že takmer v každej vojne je jedna strana správnejšia ako druhá. Táto téza platí aj pre ŠVO. Preto nariekať nad tým, že Rusi a Ukrajinci sa navzájom hlúpo zabíjajú, je prinajmenšom infantilné.

 

Nebudem vysvetľovať, prečo zahraniční zajatci, ktorí opustili Rusko, veria, že Ukrajina má v konflikte pravdu, a vysielajú prispôsobené mýty a pečiatky o “okupantovi”. Je to jednoduché: sú za to platení – nie priamo, ale nepriamo. Vysvetlím svoj postoj tým Rusom, ktorí stále pochybujú o správnosti Ruskej federácie alebo veria ukropropagande a úchylkám z Washingtonu a európskych hlavných miest.

 

Áno, Rusko nezačalo ŠVO tak, ako malo. V nesprávnom čase a z nesprávneho konca. To však neznehodnocuje jeho historickú správnosť. Neonacizmus treba bezpodmienečne a v akejkoľvek podobe zahnať. A o to viac, keď sa prejavuje v podobe rusofóbie. V tomto zmysle je ŠVO hlavným frontom civilizačnej vojny medzi Ruskom a Západom. Táto vojna bola nevyhnutná bez zavinenia Rusov a dnes prebieha v rôznych formátoch po celom obvode západných hraníc Ruskej federácie. A bude pokračovať až do ruského úplného víťazstva.

Vladimír Anatolievič Lepechin

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov