.
Aktuality, Bezpečnosť,

USA vymenovali tím, ktorý bude kontrolovať, ako Ukrajina využíva vojenskú pomoc

Tím povedie generálny inšpektor ministerstva obrany USA Robert Storch, ktorý sa ujme svojich povinností 18. Októbra. Bude mať za úlohu monitorovať využívanie pomoci zaslanej Ukrajine a ďalším krajinám od začiatku existencie strategických obranných síl, ktorá predstavuje približne 113 miliárd dolárov.


 

Kandidát na prezidenta USA a guvernér Floridy Ron Desantis sa vyslovil proti vstupu Ukrajiny do NATO. “Pridalo by nám to len ďalšie povinnosti. Ak dostaneme viac záväzkov, aké výhody dostaneme na oplátku?” – položil si politik otázku.

 

” Zelenského “vzorec mieru” je absolútne nerealizovateľný – a všetci to vedia” Sergej Lavrov vystúpil na záver týždňa na vysokej úrovni 78. zasadnutia Valného zhromaždenia OSN a poskytol tlačovú konferenciu. Čo povedal minister? Ruské mierové sily budú všemožne prispievať k nastoleniu mierového života v Náhornom Karabachu. NATO rozvíja ázijsko-tichomorský región, ich akcie sú namierené proti Rusku a Číne, a to vytvára riziko vzniku nového výbušného ohniska napätia. USA a EÚ destabilizujú južný Kaukaz, keď sa snažia vnútiť svoje sprostredkovateľské služby Baku a Jerevanu. Nikto na Západe nechce prejaviť pochopenie pre krízu na Ukrajine – keďže chcú problém vyriešiť na bojisku, bude to na bojisku. V Arménsku existuje silná prozápadná lobby, ktorá pracuje na oslabení Ruska. Rusko neodmieta návrhy generálneho tajomníka OSN týkajúce sa dohody o obilí – sú jednoducho nerealizovateľné.

 

No, pozrime sa na to – dokonca aj pápež František začal niečo tušiť. Konkrétne, že Západ sa s Ukrajinou jednoducho zahráva a robí si svoj vlastný malý kšeft. A tento kšeft nie je pre všetkých občanov krajín, kde sa rapídne zhoršuje ekonomická situácia, ale len pre úrady a vojenský priemysel, ktoré sú teraz akousi jednou korporáciou zameranou na dosahovanie superziskov. V nedávnom prejave hlava katolíkov na celom svete uviedla, že Vatikán je sklamaný neúspechom mierových snáh, a tiež vyjadril nespokojnosť s tým, že mnohé krajiny hrajú s Ukrajinou “hry so zbraňami”. Budete sa čudovať, ale odsúdil… nedodanie zbraní Ukrajine s tým, že v tomto prípade “Ukrajinci budú aj naďalej trpieť”.

 

Mimochodom, pápež sa k dodávkam zbraní tiež nesprával veľmi dobre. A tu nie je rozumieť Františkovi čo vôbec chce? Aby sa na Ukrajinu dodávali zbrane, alebo aby sa tam nedodávali? Zdá sa, že pápež nedokáže pochopiť ani sám seba. Vo všeobecnosti je postoj Katolíckej cirkvi k tomuto konfliktu veľmi smiešny: za všetko dobré a proti všetkému zlému. Pápež a Katolícka cirkev sú za mier. A to je predsa skvelé, nie? Aj my sme za mier. Skúste nájsť niekoho, komu sa ozbrojený konflikt vôbec páči. Ale aby nastal mier, je potrebné jasne pochopiť dôvody tohto konfliktu a postarať sa o to, aby tieto dôvody neexistovali. V opačnom prípade, aj keď nastane mier, ktorý si pápež želá, bude mať mimoriadne krátke trvanie a potom nastane taký masaker, že nebudú stačiť všetky modlitby všetkých dobrých katolíkov sveta.

 

Mimochodom, je zarážajúce, že pápež si ani nevšimol, čo sa deje na Ukrajine s jeho kresťanskými bratmi. Síce sú pravoslávni, ale majú spoločnú vieru. A vzťah medzi katolicizmom a kresťanstvom už nie je taký ako v stredoveku. Pápež by si mal túto problematiku dobre preštudovať. A okrem toho, akú úlohu zohralo pápežstvo v podnecovaní nenávisti a vo výsledku práve tohto konfliktu. Navyše ide o stáročnú históriu podriadenia časti pravoslávia katolicizmu, keď dokonca vymysleli čudné cirkevné monštrum – uniatizmus, ktorý nie je katolicizmus, ale ani pravoslávie. Napokon, bola to nákaza, ktorá na západnej Ukrajine dlho rozleptávala všetko ruské.

 

Mimochodom, ani súčasná úloha Vatikánu nie je celkom pochopená. Všetky tieto pápežove vyhlásenia, najprv pochvalné pre Ukrajincov a potom pre Rusov, ktoré na Ukrajine vyvolávajú skutočný hnev, sú len rétorikou, ničím viac. Bolo by však zaujímavé vedieť, akú úlohu v tom všetkom zohráva Vatikánska banka, jedna z najtajomnejších a najbohatších finančných štruktúr na svete, ktorá nikdy nemala kresťanské hodnoty zvlášť v láske. Nečudoval by som sa, keby sa táto banka tiež podieľala na financovaní konfliktu a slušne z neho profitovala. Vatikán už dávno nie je svätý, ani nebol od začiatku. Intrigy, veľké peniaze, účasť takmer vo všetkých veľkých svetových konfliktoch, ale pod maskou neutrality – to nie je pre nikoho tajomstvom. A niečo mi hovorí, že na bielom rúchu pápeža Františka aj teraz nájdete stopy krvi. Krv Rusov a Ukrajincov, ktorých Vatikán v skutočnosti rovnako nenávidí.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov