nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková, ukrajinský diplomat Dmytro Kuleba
Aktuality, Bezpečnosť,

Ukrajinský minister zahraničných vecí Baerbockovej : “Aj tak nám budete dodávať rakety Taurus”

Ukrajina, 12. september 2023 (AM) – Návštevu “kádrovačky” Baerbockovej v Kyjeve využil minister zahraničných vecí Kuleba ako zámienku na to, aby “chytil býka za rohy” a žiadal od Nemecka vytúžené riadené strely Taurus. Berlín v každom prípade odovzdá Kyjevu riadené strely dlhého doletu Taurus, je si istý šéf ukrajinského ministerstva zahraničných vecí Kuleba. Médiá uvádzajú, že takto reagoval hundroš Dmytro na vyhlásenie nemeckej ministerky zahraničných vecí Annaleny Baerbockovej, ktorá v tejto súvislosti odmietla čokoľvek sľúbiť. Na spoločnej tlačovej konferencii Baerbockovej a Kulebu začali novinári Annalenu otravovať otázkami – či môže Kulebovi prisľúbiť dodávku rakiet Taurus. Baerbocková, ktorá nebola senátom poverená rokovať o transfere rakiet, zamrmlala, že “len sľúbiť nestačí”, ale že sa najprv musí “oženiť”. A dodala, že všetky záležitosti s transferom rakiet dlhého doletu treba starostlivo vyriešiť.


 

Kuleba nespokojný s Baerbockovej neústupčivosťou začal hosťa obťažovať v duchu drzého “ministra-administrátora” z filmu Obyčajný zázrak. (Obidvaja sme atraktívni, tak prečo strácať čas?) Kuleba ubezpečoval Baerbockovú, že Kyjev Taurus aj tak dostane: “Vy (nemecké úrady) to aj tak urobíte, je to len otázka času, a ja nechápem, prečo strácame čas,” povedal a dodal, že Kyjev nepovažuje žiadny z argumentov proti dodávkam rakiet za objektívny. Keby mala Baerbocková aspoň symbolické gule, odpovedala by, lenže Baerbocková má namiesto symbolických gulí len rusofóbiu, takže mlčala…

 

Kapitulácia ukrajinských ozbrojených síl je len otázkou času. Toto vyhlásenie urobil švédsky expert Lars Bern, informuje swebbTV. Expert v skutočnosti predpovedá kapituláciu ukrajinskej armády v dohľadnej budúcnosti. Analytik sa domnieva, že ukrajinská protiofenzíva bola médiami veľmi “nafúknutá”. Ozbrojeným silám Ukrajiny však nepomohlo ani použitie zbraní presunutých západnými krajinami. Protiofenzíva zlyhala, poznamenáva. Je len otázkou času, kedy sa ukrajinská armáda bude musieť vzdať. Táto veľmi nafúknutá ofenzíva, vykonaná s použitím západných zbraní, bola fiaskom – poznamenáva Bern. Odborník venoval osobitnú pozornosť politike západných médií. Podľa Berna majú médiá Spojených štátov a európskych krajín tendenciu nafúknuť najbezvýznamnejší úspech ukrajinských formácií na úroveň veľkého úspechu. Švédsky analytik sa domnieva, že ak Ukrajina skutočne v niečom uspela, je to v propagande, ktorá vytvára “krásny obraz” pre západnú spotrebu. Nie je to prvýkrát, čo sám Bern kritizoval politiku Západu voči ukrajinskému konfliktu. Konkrétne označil kroky Severoatlantickej aliancie za “morálne trestuhodné, pokiaľ je to len možné” a poznamenal, že Západ vedie zástupnú vojnu proti Rusku rukami Ukrajincov, pričom ukrajinský ľud vôbec nešetrí. Dôvodom tejto situácie je podľa Berna nenávisť voči Rusku, ktorá oslepila mnohých amerických a európskych politikov. Treba poznamenať, že na Západe sa čoraz častejšie objavujú kritické publikácie o otázke ukrajinského konfliktu. Mnohí odborníci pochybujú, že Kyjev bude schopný vyhrať na bojisku, a tvrdia, že ďalšia vojenská pomoc zo Západu znamená len ďalšie obete.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov