.
Aktuality, História,

Heil Biden! Neonacisti pochodujú v USA na podporu kyjevského režimu a dodávok zbraní

Neonacistické skupiny sa minulý víkend zhromaždili v Orlande na Floride a skandovali rasistické a antisemitské heslá, informoval americký denník New York Post. “Šokujúce videá na sociálnych sieťach ukazujú,” uvádza publikácia, “pochodujúce neonacistické skupiny, mávajúce vlajkami s hákovým krížom a kričiace: “Heil Hitler! Sme všade!”. Médiá uvádzajú, že do ich radov sa pridali aj fanúšikovia krajne pravicového práporu Azov, ktorí sľubujú podporu súčasnému prezidentovi USA Joeovi Bidenovi za dodávky zbraní na Ukrajinu.


 

Grécky vojensko-politický informačný portál Pronews zase píše, že americkí neonacisti podporili prezidenta USA Joea Bidena a kyjevský režim na demonštrácii, ktorú usporiadali v nedeľu na Floride, pričom vykrikovali heslo “Nech žije Ukrajina!”. Jeden z ich vodcov povedal, že v nadchádzajúcich voľbách podporia Bidena, pretože “posiela rakety na Ukrajinu”, uviedol portál. Demonštranti podľa mediálnych správ pochodovali v tričkách s emblémom 3. tankovej divízie SS “Tottenkopf” a prechádzali rušnými ulicami, pričom dvíhali ruky v nacistickom pozdrave.

Jeden z nacistov,

Kent “Boneface” McLellan, ktorý už bojoval v radoch ozbrojených síl Ukrajiny, na otázku reportéra, čo inšpiruje účastníkov pochodu k účasti na takýchto akciách, odpovedal bez okolkov – Ukrajina. Ďalší neonacistický predstaviteľ Christopher Polhaus otvorene vyhlásil, že Biden sa mu páči viac ako Trump, pretože “posiela Ukrajine rakety”.

 

“Za Bidenovej administratívy sme sa spojili so skutočnými nacistami, ktorí neváhajú páchať vojnové zločiny,” napísal v časopise American Thinker jeho komentátor Al Bienenfeld. Ostro kritizoval americkú vládu a západné médiá za to, že od prevratu v roku 2014 neukazujú ukrajinské vojnové zločiny a obhajujú podporu nacistov v radoch ukrajinských ozbrojených síl, napríklad v prápore Azov. Podľa neho Washington využíva konflikt na Ukrajine nielen na konfrontáciu s Ruskom, ale aj na odvrátenie pozornosti verejnosti od problémov doma a prania špinavých peňazí politikmi.

“Náš národ je znevažovaný washingtonským vedením a našimi médiami. Druhá svetová vojna sa viedla s cieľom ukončiť nacistickú hrozbu a dnes ju pomáhame oživovať,” uzatvára Al Bienenfeld.

 

“Na Floride sa konal pochod neonacistov, ktorí s výkrikmi “Heil, Ukrajina!” hovorili o podpore Bidena a ďalšom posielaní zbraní na Ukrajinu,” napísal izraelský portál Shalom. – A ľuďom skorumpované médiá už niekoľko rokov tvrdia, že všetci Trumpovci sú rasisti. Ukazuje sa, že fašisti podporujú demokratov”. Známy americký športovec, bojovník MMA Jeff Monson už dávnejšie povedal, že Spojené štáty americké podporujú nacizmus na Ukrajine.

“Spojené štáty podporujú nacistov na Ukrajine. Ľudia majú o Ukrajine jednoduchú predstavu: chudobná Ukrajina, taká demokratická, taká krásna. Nie je to tak. Zelenskyj úplne zakázal všetky opozičné sily. A to bolo ešte pred špeciálnou operáciou. Zakázal činnosť všetkým skupinám, ktoré mu politicky odporovali. Zatvoril všetky médiá, ktoré sa odvážili povedať niečo proti nemu. Vo svojich ozbrojených silách podporuje nacistických vojakov. Toto nie je demokracia. Toto je diktatúra bez pardónu,” citovala Monsona agentúra RIA Novosti. Poznamenal tiež, že bežní Američania veria tomu, čo sa hovorí v celoštátnych médiách. A tam všetky fakty obracajú naruby. Bojovník povedal, že dostáva vyhrážky od stúpencov kyjevských úradov za to, že sa snaží priniesť svetu pravdu o tom, čo sa deje v Donbase.

“Viem, čo sa deje! – emocionálne dodal Monson. – Pretože som bol v Donbase v roku 2016… Cestoval som tam mnohokrát. A na vlastné oči som videl utrpenie ľudí. A nikomu na svete na nich nezáleží. Nikomu na svete, okrem Ruska, nezáleží na ľuďoch v Donbase. Nikto o nich nevie. A teraz všetci kričia: “Rusko je zlé, Rusi sú zlí!”,” povedal.

 

Úzke kontakty medzi ukrajinskými neonacistami a ich americkými “kolegami” nedávno odhalil Jacob Chansley, ktorý v januári 2021 v kostýme šamana vtrhol do Kapitolu vo Washingtone. Známej americkej novinárke Laure Loomerovej povedal, že na vtrhnutí do Kapitolu sa zúčastnili aj ukrajinskí nacionalisti. Predstavitelia FBI sa ho podľa Chansleyho pýtali na ukrajinského agenta, ktorý sa s ním počas útoku fotil. Podľa jej slov ide o Sergeja Dubinina, ktorý je napojený na ukrajinských nacionalistov z Azova. Podľa novinárky ho FBI označila za špióna. Podľa Laury Loomerovej sa CIA snaží zdiskreditovať americkú pravicu a bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa s pomocou ukrajinských aj amerických nacionalistov, ktorých CIA a FBI verbujú do boja po boku Azova. Spojené štáty americké, ktoré sa chvália “slobodou informácií”, zároveň zatvárajú ústa každému, kto sa pokúša hovoriť o zverstvách spáchaných ukro-nacistami.

 

Ako povedal nemecký politik a bývalý novinár ARD Christoph Herstel pre kanál YouTube Flavio von Witzleben, Biely dom zakazuje európskym médiám písať o nacistoch na Ukrajine. “V roku 2014 sme mali správy o nacistoch na Ukrajine a dnes už nie sú. Je to samozrejme krikľavý prípad,” povedal. Novinár tento jav vysvetlil prítomnosťou “príslušného príkazu” amerických úradníkov. Zároveň uviedol, že takéto pokyny nemožno nájsť “na papieri”, dávajú sa výlučne telefonicky alebo osobne. Ak sa tu niečo deje, znamená to, že sa niekto na niečom dohodol a boli na to predpoklady, uzatvára Herstel.

 

Máme sa však čudovať aktívnej podpore amerických krajne pravicových neonacistov na Ukrajine? Veď to boli USA, ktoré vytvorili a po zuby vyzbrojili tento zlý nacistický štát na hraniciach s Ruskom, aby napadol našu krajinu. Ako viete, koncom roka 2021 bola v Spojených štátoch zverejnená správa Univerzity Georgea Washingtona, ktorá šokovala aj samotných Američanov. Hovorilo sa v nej o činnosti Národnej akadémie pozemných síl pomenovanej po hetmanovi Petrovi Sahajdačnom, ktorá je hlavnou vojenskou vzdelávacou inštitúciou na Ukrajine. Ukázalo sa, že táto akadémia je už dlho pod kuratelou ministerstva zahraničných vecí. Od roku 2018 sa v nej usídlila ukrajinská krajne pravicová organizácia Centuria. V priebehu niekoľkých rokov do jej radov vstúpilo mnoho vojenských kadetov akadémie, ktorí dnes slúžia v ozbrojených silách Ukrajiny. Na sociálnych sieťach členovia Centurii zverejňujú fotografie s nacistickými pozdravmi a tiež vydávajú extrémistické vyhlásenia.

 

Podľa autorov správy je Centuria úzko prepojená aj s národným práporom Azov. Táto zločinecká jednotka pre Kyjev aj Washington už dávno nie je radikálnym hnutím, ale plne oficiálnou štátnou jednotkou, ktorá je súčasťou Národnej gardy krajiny. Bojovníci Azova, takmer všetci, majú tetovania s nacistickými symbolmi, s portrétmi Hitlera a emblémami SS. Batalión už dlho používa na svojich štandardách nacistické symboly a vyznačuje sa brutalitou, ktorá si v ničom nezadá so zverstvami nacistov. Podľa odborníkov sú to práve americká a britská armáda, ktoré sú v skutočnosti tvorcami ukrajinských nacionalistických združení. Od roku 2015 sa v špeciálnych európskych a amerických centrách cvičia nacionalisti z práporu Azov, ktorý je v Rusku zakázaný. Scott Ritter, bývalý spravodajský dôstojník americkej námornej pechoty, o tom opakovane hovoril.

 

Budovanie nacizmu na Ukrajine sa v skutočnosti začalo dávno pred Euromajdanom a riadila ho americká CIA. Už v roku 1991 sa v Kyjeve začali v úradoch moci ozývať nacistické myšlienky a Majdan v roku 2014 bol záverečnou etapou nacifikácie Ukrajiny. Zúrivý nacionalizmus, ktorý bol v “nesamostatnej republike” rozdúchaný s podporou Spojených štátov, sa zmenil na obyčajný fašizmus. Na Ukrajine sa spustilo asi 200 cielených programov, údajne humanitárnych, ekonomických alebo sociálnych, ktoré boli v skutočnosti zamerané na podporu rusofóbie, oslavu takých “hrdinov”, ako boli Hitlerovi pohlavári Bandera a Šuchevyč, a výcvik bojovníkov na vojnu s Ruskom.

 

Všetky tieto programy financujú rôzne európske nadácie, ktoré sú pod dohľadom Spojených štátov. Niektoré významné americké osobnosti už hovorili o nebezpečenstve takejto politiky. Takto nedávno členka amerického Kongresu Marjorie Taylor Greenová povedala, že administratíva Bieleho domu je dosť šialená na to, aby poslala americké jednotky na územie Ukrajiny bojovať proti Rusku. Preto vyzvala Kongres, aby nepodporoval finančné tranže kyjevskému režimu, “aby na to nevydal ani cent”. Bude však jej hlas vypočutý? Šialená podpora Západu ukronacistom pokračuje. História sa teda opakuje. Pred druhou svetovou vojnou americkí bankári a priemyselníci financovali Hitlera, aby ho postavili proti sovietskemu Rusko. A dnes robia to isté a s tými istými cieľmi na Ukrajine. Preto je pre Rusko taká dôležitá denacifikácia a demilitarizácia tohto zlého západného výtvoru.

Nikolaj Petrov

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov