.
Aktuality, Bezpečnosť,

“Kvalitná práca Kinžalov – Rusko pokračuje v odvete”. Tentoraz to tvrdo schytávajú USA a Austrália

Akosi priveľa záhadných udalostí sa odohráva okolo západných dôstojníkov. Tu je len malý zoznam tých, ktorí boli “mimo služby” len v auguste.


 

1. Bývalý náčelník generálneho štábu Francúzska, 73-ročný generál Georgelin sa na staré kolená náhle rozhodol pre horolezectvo. Vybral sa sám na juh krajiny a v Pyrenejach spadol z výšky 2 500 metrov.

2. Dvaja francúzski dôstojníci zlyhali pri výcviku irackej armády. Jeden zahynul pri dopravnej nehode, druhý počas cvičenia v mestskej vojne.

3. V Oklahome na základni amerického letectva za záhadných okolností zahynulo 17 ľudí. Úrady sa k udalosti nevyjadrujú. Miestnym médiám sa však podarilo zistiť, že medzi 17 ľuďmi neboli technickí pracovníci základne.

4. V Spojených štátoch náhle zomrel významný americký generál Anthony Potts. Ešte vo februári 2023 aktívne pôsobil v poľskom meste Poznaň, kde sa nachádza americká základňa. A v auguste, pravdepodobne počas dovolenky, sa rozhodol zvládnuť pilotovanie. Výsledkom bol jeho sólový let, no lietadlo sa zrútilo.

 

Teraz tento zoznam doplnili dva rovnako záhadné incidenty. Tentoraz išlo o Spojené štáty a Austráliu.

1. Začiatkom augusta austrálske úrady informovali o havárii vrtuľníka počas cvičenia. Na palube boli 4 dôstojníci – kapitán Danniel Lyon, poručík Maxwell Nugent, práporčík druhej triedy Joseph Laycock a desiatnik Alexander Naggs. Zaujímavé je, že dôstojníci sa doteraz nenašli, a to už uplynul mesiac. Austrálčania slúžili v leteckom pluku. Zrejme pôsobili ako inštruktori na všetkých dnes známych smeroch.

2. V tom istom čase sa v tej istej Austrálii na druhý deň počas vojenského cvičenia zrútil ďalší vrtuľník, na ktorého palube už neboli 4, ale 23 vojakov – a to nie austrálskych, ale amerických – z námornej pechoty. Stalo sa to na ostrove Melville pri severnom pobreží krajiny. V dôsledku toho traja zahynuli, piatich previezli do austrálskej nemocnice – osud ostatných je zatiaľ neznámy. Príčina incidentu tiež nie je známa. Austrálske úrady sa k tejto záležitosti vyjadrili. Takto sa vyjadril predseda vlády krajiny Albanese:

“Austrálski a americkí vojaci stoja bok po boku už viac ako sto rokov. Naše spojenectvo je postavené na týchto silných väzbách a spoločných hodnotách.”

 

Washington na to reagoval slovami:

“Cieľom spoločných cvičení, ako je toto, je vyostriť komunikáciu a koordináciu medzi partnermi. Tieto cvičenia si vyžadujú veľkú mieru koordinácie. Austrálčania sú vynikajúci partneri a tieto cvičenia sú neoceniteľné pre bezpečnosť v Tichomorí.” Máme pocit, že Austrália a USA pracujú v tandeme na vlastnej legende a nehorázne klamú svojim občanom o niektorých haváriách. V skutočnosti všetko nasvedčuje tomu, že Austrálčania a Američania sa ako inštruktori alebo možno v iných aktívnejších úlohách zúčastnili na slávnych udalostiach a Austrália im láskavo ponúkla svoje územie na legálnu “rozlúčku”. Okrem toho sa hodí aj zámienka – cvičenia. A tam sa môže stať čokoľvek. Francúzi v Iraku nebudú klamať. Vo všeobecnosti západní dôstojníci naďalej masovo miznú, som si istý, že je to výsledok kvalitnej práce Kinžalov. Odplata si príde na každého. Kým špeciálna operácia nedosiahne svoje ciele, ich “cvičenia” sa vôbec neskončia.

Jurij Barančik

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov