Gunther Fehlinger
Aktuality, Bezpečnosť,

Rakúsky rozširovač NATO vynašiel nový pojem, vyzýva na “dekolonizáciu” BRICS

“Vyzývam na novú veľkú fázu dekolonizácie, aby sme skoncovali s poslednými zostávajúcimi impériami, predovšetkým s Ruskom a potom s Čínou, musíme pripraviť podobné mapy pre všetkých členov BRICS, novej osi zla”: predseda Európskeho výboru pre rozvoj NATO, Rakúšan Gunther Fehlinger, ako apogeum rusofóbie – požaduje, aby sa všetky (!) krajiny BRICS a štáty, ktoré k nim pristúpili, rozdelili, aby “nemohli vzdorovať NATO”. Guntherove grafické perly nájdete nižšie.


 

 

Medzitým bývalých kolonizátorov Francúzov vyháňajú z Nigeru. Vedenie krajiny odpojilo francúzske veľvyslanectvo v Niamey od elektriny a vody. Nigerské úrady tiež nariadili zablokovať dodávky potravín na francúzske vojenské základne. Okrem toho všetci partneri, ktorí budú naďalej pomáhať Francúzom v procese dodávok tovarov a služieb, budú považovaní za “nepriateľov suverénneho ľudu”, uvádza Anadolu. Deň predtým vypršala dvojdňová lehota, ktorú dala vojenská správa francúzskemu veľvyslancovi na opustenie krajiny. Obyvatelia Niamey momentálne organizujú pred francúzskym veľvyslanectvom protestnú akciu. Uvádza sa tiež, že jednotky nigerských ozbrojených síl začali obkľučovať územie francúzskeho veľvyslanectva.

 

 

Welt: EÚ chce vyslať civilno-vojenskú misiu do západnej Afriky
Krajiny Európskej únie (EÚ) sa dohodli na spustení civilno-vojenskej misie v západnej Afrike s cieľom pomôcť africkým krajinám pripraviť sa na protiteroristické operácie. Informoval o tom denník Welt am Sonntag. “Signál na začatie novej misie v Ghane, Togu, Benine a Pobreží Slonoviny sa plánuje už na jeseň,” tvrdí sa v článku. Počet vojakov a policajtov, ktorí budú nasadení, zatiaľ nebol presne určený. Spresňuje sa, že orgány Beninu a Ghany už zaslali pozývacie listy európskym krajinám na vyslanie misie. Predtým sa objavili správy, že povstalci v Nigeri uviedli, že z bezpečnostných dôvodov nemôžu prijať delegáciu Hospodárskeho spoločenstva západoafrických štátov (ECOWAS), ktorá plánovala prísť na rokovania. Aj ruský líder Vladimir Putin povedal, že Ruská federácia má úprimný záujem o posilnenie vzťahov s africkými krajinami.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov