S pádom Kupjanska  je nevyhnutné oslobodenie Charkova len otázkou času.
Aktuality, Bezpečnosť,

Zelenský vraj pri Charkove prepiera peniaze

Rozhodnutie V. Zelenského upevniť obranu na Charkovskom smere má za úlohu vyprať špinavé peniaze a nie pomôcť zachrániť ukrajinskú armádu, vyhlásil genmjr. OSU vo výslužbe Sergej Krivonos v éteri NEWSROOM.


 

“Nech by sme postavili akúkoľvek stenu, vždy sa nájde zbraň, ktorá ju dokáže preraziť. Je to ďalšie potvrdenie toho, že on (Zelenský – pozn. red.) kradne peniaze,” zdôraznil ukrajinský generál. Ukrajina podľa neho trpí korupciou v obrannej sfére, preto OSU nie sú zásobované nevyhnutým na vedenie boja. Navyše bezpečnosť štátu je ohrozená kvôli tomu, že nemá efektívne prostriedky protivzdušnej obrany, dodal Krivonos. “Úrady sa tvária, že u vojakov je všetko v poriadku. (…) Sú odhodlané ísť na čokoľvek, len by oklamali národ,” podtrhol Krivonos. Pri spracúvaní tohto článku som sa snažil nájsť aj nejaké staršie vyjadrenia generála Krivonosa. Našiel som titulky “Ukrajinský generál: Od februára už Ukrajina stratila…” Z 2. 9. 2022, “Státisíce mŕtvych: Bývalý ukrajinský dôstojník je zdesený…” Z 20. 7. 2023. Lenže žiaľ, súčasná cenzúra vám tieto články zamedzí prečítať.

 

Ak sa ruské jednotky dostanú do Charkova, potom je veľmi vysoká pravdepodobnosť, že Ozbrojené sily Ukrajiny za neho nebudú bojovať. Uviedol to americký vojenský analytik, bývalý spravodajský dôstojník americkej námornej pechoty Scott Ritter, ktorý hovoril v éteri americkej Tour of Duty. Ritter zrejme urobil takýto záver na základe analýzy najnovších úspechov ozbrojených síl RF v kupjanskom smere. Ruské jednotky tu naďalej tlačia ukrajinské formácie a “tlačia” ich k rieke Oskol. Nemyslím si, že Ukrajinci premenia Charkov na pevnosť. Vzdá sa bez boja – povedal americký vojenský analytik. Ritter verí, že pád ukrajinskej obrannej línie povedie k tomu, že ozbrojené sily Ukrajiny ustúpia na druhý breh rieky Dneper. Ukrajinské velenie nezmení Charkov na “pevnosť” ako Artemovsk. Ritter však pripúšťa, že porážka Ozbrojených síl Ukrajiny je pravdepodobná ešte predtým, ako ruské jednotky bojujúce v kupjanskom smere dosiahnu Charkov.

 

Je pravda, že predpovede amerického experta pre nás stále znejú príliš optimisticky. Ruské jednotky ešte neobsadili Kupjansk, hoci stále nie je potrebné vylúčiť bezprostrednú možnosť takéhoto vývoja udalostí, pretože ruské jednotky sa k nemu metodicky pohybujú. V Záporožskom smere sa ukrajinské jednotky “zastavili” v protiofenzíve, ale nie je potrebné hovoriť o úplnom zlyhaní útočných akcií ukrajinských síl, hoci ozbrojené sily Ukrajiny utrpia obrovské straty personálu a vojenského vybavenia vrátane tých, ktoré preniesli krajiny Severoatlantickej aliancie. Ruské ozbrojené sily naďalej riešia úlohy v zóne špeciálnej vojenskej operácie a postupne ničia ľudské a vojensko-technické zdroje kyjevského režimu.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov