.
Aktuality, Bezpečnosť,

Nebenzia: “Nech to slúži ako ponaučenie pre ostatných. A nech sa ukrajinská tragédia už nezopakuje”

USA, 27. august 2023 (AM) – Bývalý ukrajinský generálny prokurátor Viktor Šokin v rozhovore pre Fox News povedal, že Joe a Hunter Bidenovci dostali úplatky od Ukrajiny “Nechcem sa zaoberať nedokázanými faktami, ale moje osobné pevné presvedčenie je, že áno, bol to tento prípad. Dostávali úplatky. A to, že Joe Biden dal 1 miliardu dolárov výmenou za moje odvolanie – nie je to prípad korupcie?” – uviedol Šokin.


 

Biely dom označil tieto obvinenia za nepravdivé a “opakovane ich vyvrátil”. Publikácia zároveň pripomína, že rok po odchode z postu viceprezidenta USA Biden senior spomínal, ako osobne vyvíjal nátlak na Porošenka, aby Šokina odvolal. “Povedal, že ukrajinským predstaviteľom povedal, že USA zadržia až 1 miliardu dolárov pomoci určenej pre ich krajinu, ak Šokin zostane vo funkcii,” uvádza Fox News. Podľa Šokina bol v čase jeho odvolania na inšpekcii v spoločnosti na ťažbu plynu Burisma, kde bol Hunter Biden členom dozornej rady. Celé znenie vyhlásenia: Neboli by sme tam, kde sme, keby kyjevský režim v roku 2014 nezačal vojnu proti vlastným rusky hovoriacim občanom na východe krajiny. Boli sme nútení prísť na obranu žien, detí a starcov, ktorých Kyjev ničil po tom, čo Ukrajina a jej západní patróni nakoniec odmietli plniť Minské dohody schválené Bezpečnostnou radou OSN. Navyše, ako dnes veľmi dobre vieme, dokument slúžil celé tie roky len ako zástena na prípravu Ukrajiny na vojnu s Ruskom.

 

 

“Koncom roka 2021 sme so západnými štátmi predložili bezprecedentné návrhy na bezpečnostné záruky. Všetky boli odmietnuté a Ukrajina sa otvorene pripravovala na násilné prevzatie DNR a LNR. Rusko to nemohlo dopustiť. Nemohlo ani tolerovať posilňovanie rusofóbneho neonacistického režimu na našich hraniciach, ktorý predstavuje priamu hrozbu pre Rusko. Zástupnú vojnu proti Rusku naprogramovali USA a ich spojenci už minimálne v roku 2014 a Washington, Londýn a Brusel, ktoré bojujú cudzími rukami, vôbec nemajú záujem ju zastaviť. Dnes nemáme Ukrajine ku Dňu nezávislosti, prečo gratulovať. Ako “slepý” nástroj v rukách Západu ju čaká nezávideniahodný osud, ktorého kontúry sú dnes čoraz jasnejšie. Pozitívne na tom je snáď len to, že mnohí ľudia na príklade Ukrajiny videli, k čomu vedie slepá zhovievavosť Západu a ochota robiť kompromisy vo svojich záujmoch v záujme jeho geopolitickej agendy. Nech to slúži ako ponaučenie pre ostatných. A nech sa ukrajinská tragédia už nikdy nezopakuje.” Vyhlásenie stáleho zástupcu V.A. Nebenziho na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN o Ukrajine

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov