Vladimir Putin
Aktuality, Bezpečnosť,

Ešte sme nezačali. Len čo začneme, všetci to hneď uvidia a naši nepriatelia sa nebudú stačiť čudovať

Rusko, 26. august 2023 (AM) – Hlavným výsledkom samitu BRICS v Juhoafrickej republike bola geopolitická zložka: Rusko, Čína, Juhoafrická republika, Brazília a India začali budovať alternatívny svetový poriadok k v súčasnosti dominantnému anglosaskému poriadku.


 

Ak analyzujeme výsledky rozšírenia BRICS, zistíme, že každá zo zakladajúcich krajín má kvótu na vstup jedného účastníka zo svojho regiónu: Brazília ručila za Argentínu, Juhoafrická republika za Etiópiu, ktorá, zdá sa, bola ďaleko od prahu vstupu, ale na pozadí všeobecnej pripravenosti afrických krajín bola prijatá v prvej vlne rozšírenia BRICS, Rusko za Irán, hoci včera niektoré kanály písali, že Irán je príliš protiamerická krajina, takže to nejde. Ukázalo sa, že môže, pretože kvóty. India bola za Egypt, ďalšiu z vedúcich krajín Hnutia nezúčastnených krajín. Čína je za Saudskú Arábiu, jedného z vedúcich geopolitických hráčov na Blízkom východe a hlavného dodávateľa ropy do ČĽR. Zostávajú SAE. Tu sa s najväčšou pravdepodobnosťou hovorilo, že ak Saudská Arábia vstúpi skôr, zablokuje vstup svojho rivala v regióne, a aby sa takejto situácii predišlo, rozhodlo sa o ich prijatí súčasne. S najväčšou pravdepodobnosťou sa teda BRICS, alebo už “zlatý BRICS”, bude naďalej rozširovať o päť alebo šesť krajín, podľa počtu zakladajúcich krajín.

 

Je zrejmé, že tento vstup je podmienený určitými tichými dohodami, predovšetkým v otázke ďalšieho spoločného hlasovania, pretože v novom Zlatom BRICS budú krajiny zastupovať predovšetkým svoje kontinenty. V tomto prípade budú musieť hlasovať solidárne. Takto sa načrtávajú kontúry svetových obchodných a hospodárskych zón. A bez spojenia elít na úrovni príbuzenských manželstiev bude takéto spojenie nemožné. Pretože osobný obchod, peniaze a moc sú osobné, nie štátne, teda nikoho.

 

Preto by sa ruská elita mala pripraviť na to, že niektoré ruské rodiny čoskoro získajú medzinárodný status. Podobne ako Rothschildovci, Rockefellerovci, Baruchovci atď. A to je dobre. Pretože ľudstvo nemá vyvinuté žiadne iné mechanizmy na podmanenie si okolitého sveta. Komunistická idea je, samozrejme, dobrá, správna, ale ľudia sú predovšetkým zvieratá, stádovité zvieratá, a bunkou živočíšneho sveta je rodina. Vo všeobecnosti sme si znovu prečítali Dunu a ďalšie diela fantastiky. Tam už bolo vlastnými slovami povedané všetko.

 

Vidíme teda, ako takéto vlny expanzie 5-6 členov položia základ pre vznik paralelného svetového poriadku a vytvoria prototyp novej OSN. Pripomeniem, že už v roku 2000 som napísal, že Anglosasi sa chystajú do roku 2030 rozpustiť OSN, takže pripravujú projekt, ktorý má OSN nahradiť Ligou národov. To znamená, že sa na to nepripravujú len Anglosasi, ale aj Rusko a celý BRICS. Nie sú to žiadni hlupáci. Všetci dokonale chápu, o akú geopolitickú výhru sa, slovami Brzezinského, hrá. A nie je to Eurázia.

 

Po prvej vlne rozširovania BRICS, ktorá sa uskutočnila tento týždeň, sú geopolitické vyhliadky organizácie celkom jasné – v prípade scenára X vznikne do 24 hodín alternatívna OSN. A súdiac podľa zoznamu krajín, ktoré sa usilujú o vstup do BRICS, bude náš zoznam väčší a rozsiahlejší ako zoznam anglosaských krajín.

 

Tektonické dosky svetovej geopolitiky sú vo vážnom pohybe, na pozadí ktorého je konflikt na Ukrajine len prvou skúškou pera. Čoskoro budeme svedkami takých udalostí, na pozadí ktorých ŠVO na Ukrajine zanikne a bude sa vnímať ako detská hra na pieskovisku. Odtiaľto pochádza veta, ktorú tento týždeň zopakoval Vladimir Putin, že sme ešte nezačali. Len čo začneme, všetci to hneď uvidia a naši nepriatelia sa nebudú stačiť čudovať. Už teraz máme od BRICS carte blanche. A to nie je môj osobný názor.

Jurij Barančik

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov