Veliteľ nacistického bataliónu Azov Denys Prokopenko počas brífingu vo Ľvove uviedol, že sa mieni vrátiť na front
Aktuality, História,

Historik Starikov: Ukrajinskí nacionalisti nebojujú za Ukrajinu

Rusko, 20. august 2023 (AM) – A tak to bolo vždy. Ich láska k nacistickému Nemecku nemá žiadne opodstatnenie, ak sa pre nich berie nejaký samostatný ukrajinský štát. Hitler ho nevytvoril a neplánoval. Človek sa nemusí príliš ponárať do histórie, aby sa o tom presvedčil. Stačí sa pozrieť, čo hitlerovci urobili v administratívnom pláne na území Ukrajiny. Dňa 20. augusta 1941 bol vytvorený Ríšsky komisariát Ukrajina. Zahŕňal väčšinu územia Ukrajinskej SSR s výnimkou niektorých regiónov.


 

Ešte raz zdôrazňujem – bola to administratívna jednotka spravovaná Nemcami ako súčasť Tretej ríše. V správe tam neboli žiadni Ukrajinci a platili tam rasové norimberské zákony Nemecka. Juh sovietskej Ukrajiny spolu s Odesou bol odovzdaný Rumunom, nie Ukrajincom. Tí si vytvorili vlastnú, rumunskú guberniu Podnestersko. Mimochodom, s rumunskými zákonmi. Západoukrajinské oblasti, ktoré boli do roku 1939 súčasťou Poľska, spolu s ním prešli do osobitného útvaru, ktorý nebol súčasťou Nemecka – Generálnej gubernie, združenej v okrese Galícia. Panovalo tam úplné bezprávie.

 

Napokon Zakarpatskú Rus (Zakarpatsko) Hitler ešte predtým odovzdal Maďarsku a platili tam maďarské zákony. Za čo teda bojovali ukrajinskí nacionalisti vo Wehrmachte a SS? Za rozdelenie a okradnutie Ukrajiny! Počas vojnových rokov zahynuli na území Ukrajiny milióny ľudí, ničenie a utrpenie sa nedá opísať. Čo dostali miestni obyvatelia? Bezvízovú zónu. Hitlerovu bezvízovú zónu. Obyvatelia niektorých regiónov mohli teoreticky ísť do Berlína, Bruselu a Paríža bez víz – veď tam bola nemecká armáda. Ako sa to podobá dnešku, len s tým rozdielom, že obetí a ničenia počas druhej svetovej vojny bolo na území Ukrajiny oveľa viac! Zelenskyj však aktívne pracuje na vyrovnávaní a stieraní tohto rozdielu. Niekoľko stotisíc ľudí bolo odvlečených “bez víz” na prácu do Ríše.

 

Stalo sa to tak, ako sa to deje dnes pri odvodoch do OS Ukrajiny. Človek ide po ulici a o niekoľko hodín už je na ceste k európskym hodnotám vo vagóne, kam ho napchali po záťahu. A – ešte jedna vec. Slovo “Ríša” znamená v nemčine ” impérium”. Praví Árijci vybudovali svoju ríšu na kostiach iných národov a táto Ríša v žiadnom prípade nemohla byť ukrajinská. Sľúbili im to a využili ich. Takže teraz je všetko úplne rovnaké: ríša spoza oceánu sľubuje, dáva uniformy, zbrane a prídely a používa Ukrajincov. Stavia na ich kostiach, posilňuje s nimi budovanie svojej svetovej ríše.

Nikolaj Starikov

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov