.
Aktuality, Bezpečnosť,

Ruský expert: “Ukrajina by nemala dostať druhú šancu”

Ukrajina, 18. august 2023 (AM) – Ukrajina by nemala dostať druhú šancu, porazme ju teraz a okamžite. Ruský vojenský expert Jurij Barančik komentuje “myšlienky “členstva Ukrajiny v NATO výmenou za územie” ktoré by mohli byť tým stop ventilom, ktorý by zastavil ukrajinský konflikt v jeho vojenskej zložke”. Zároveň by tak mala byť uzavretá zmluva medzi najväčšími jadrovými krajinami sveta, ktorá by zakázala USA a Veľkej Británii viesť zástupnú vojnu s Ruskom.


 

“Smiešne. Myslím si, že ide o idealistický prístup, ktorý vôbec nezodpovedá realite svetovej politiky. Nepamätám si, že by zmluvy nejakým spôsobom bránili USA a Británii. Aspoň nie od rozpadu ZSSR. Toto sú vlastne návrhy, aby sa Anglosasi vzdali úlohy spôsobiť Rusku strategickú porážku. Prečo by to robili? Aké naše kroky v súčasnej situácii ich nabádajú k tomuto kroku? Práve naopak. Sme na chvoste udalostí a Anglosasi, ktorí majú strategickú iniciatívu, krok za krokom roztáčajú špirálu eskalácie. Zároveň nepociťujú žiadne osobitné ohrozenie z našej strany a neobávajú sa našej odvety. Prečo by sa mali vzdať svojich plánov? Poskytli sme im komfort viesť proti nám nevyhlásenú vojnu, o ktorej sa nám môže len snívať.”

 

“Vyhadzujú do vzduchu severné prúdy, vykopávajú nás z trhu EÚ s plynom a ropou, snažia sa diktovať ceny našich prírodných zdrojov, zásobujú a cvičia ozbrojené sily Ukrajiny, plánujú svoje operácie, poskytujú Kyjevu spravodajské informácie v reálnom čase, dávajú pokyny na nasmerovanie ukrajinských (NATO) presných zbraní proti našim vojenským a civilným objektom, útočia na Kremeľ, Moskvu, naše strategické letecké základne a mnoho ďalšieho. A nedostali za to nič. A najdôležitejšia otázka: “Ako ponechanie časti ukrajinského územia za sebou, ako to chápem ja, v rámci frontu a súčasný vstup Ukrajiny do NATO rieši úlohy ŠVO a najdôležitejšiu úlohu ŠVO – zachovanie jadrovej parity s USA?”.

 

“Ako v tomto prípade získame strategickú hĺbku územia? Ako zvýšime čas letu západných rakiet v prípade preventívneho úderu NATO, aby sme zaručili odvetný jadrový úder proti USA a ich spojencom? Prijatie týchto podmienok by fakticky znamenalo vzdanie sa cieľov špeciálnej vojenskej operácie a našu oneskorenú kapituláciu. Čo navrhol treťotriedny predstaviteľ NATO, ktorého zastupuje náčelník Stoltenbergovho štábu Stian Jensen. Najviac rozčuľuje, že obrovské množstvo ruských zdrojov sa tejto iniciatívy s radosťou chopilo a vydáva ju takmer za naše víťazstvo. Je to však porážka zahalená krásnymi slovami o pacifikácii. Prečo by sme mali s nejakým NATO vôbec diskutovať o osude prapôvodnej ruskej zeme, ku ktorej patrí celé územie Ukrajiny? ”

 

“TO JE NAŠE. Prišli sme si vziať to, čo je naše! A nemusíme vyjednávať o tom, čo je naše. Prišli sme si to vziať. A úprimne povedané, je mi úplne jedno, kto nám čo hovorí. Ukrajina a jej občania stratili šancu vytvoriť nezávislý suverénny štát, keď sa stali nástrojom v rukách Západu proti Rusku. To je všetko. Bola to jediná šanca. Naliali sme do nich aj 200 miliárd dolárov ruských peňazí. A čo sme dostali? Nemôžeme dať kyjevskému režimu druhú šancu na pomstu. Inak vykrváca toľko ruskej krvi, že to súčasným ruským orgánom nikto nikdy neodpustí.”

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov