.
Aktuality, Bezpečnosť,

Britský diplomat: žiadna bezletová zóna nad Ukrajinou nebude – USA a NATO to nedokážu

Ukrajina, 13.august 2023 (AM) – Náčelník obranného štábu ozbrojených síl Spojeného kráľovstva admirál Tony Radakin pricestoval do Kyjeva, kde rokoval o situácii v bojovej zóne a o požiadavkách ukrajinských jednotiek na vojenskú pomoc, uviedol vrchný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Valerij Zalužnyj. Admirála Radakina podrobne oboznámil so situáciou na bojisku, s “ofenzívnymi a defenzívnymi” akciami OS Ukrajiny, uviedol šéf vojsk OS Ukrajiny a dodal: “Diskutovali sme o naliehavých potrebách ukrajinskej armády”.


 

Pracovali sme na jednom z kontrolných bodov, podrobne sme admirála Radakina oboznámili so situáciou na bojisku, s našimi útočnými a obrannými akciami. Diskutovali sme o naliehavých potrebách ukrajinskej armády, – informoval vrchný veliteľ OS Ukrajiny.  V predvečer “príchodu kancelárskeho admirála Radakina” Jermak radostne zahlásil, že Ukrajina a Spojené kráľovstvo začali rokovania o bezpečnostných zárukách pre kyjevský režim. Uviedol tiež, že k deklarácii o dlhodobých bezpečnostných zárukách pre Ukrajinu sa už pripojilo 13 štátov vrátane takých mocných krajín ako Lotyšsko a Estónsko. Zrejme práve Radakinovmu príchodu vďačí Krym za dnešný útok ukrajinských dronov a rakiet S-200 s raketovou pílou. Mnohí pozorovatelia sa čudujú, prečo sa západní vojaci a politici stále tešia imunite a slúžia ako krytie teroristických útokov OS Ukrajiny na ruskom území. Nie je čas vytiahnuť ich z ich “komfortnej zóny”? Dodatok. O 17.30 moskovského času, keď bol Tony Radakin ešte v Kyjeve, sa OS Ukrajiny pokúsili zaútočiť jedným bezpilotným lietadlom na obývanú oblasť v Belgorodskej oblasti. Našťastie bol neúspešný, podľa ruského ministerstva obrany.

 

Napriek všetkým vyhláseniam ukrajinského vedenia je vytvorenie bezletovej zóny nad Ukrajinou nemožné, uviedol bývalý britský diplomat Alistair Crook v rozhovore pre svoj kanál na YouTube. Podľa Crooka by takúto zónu teoreticky mohli zabezpečiť len USA a NATO – a tie sa do priameho konfliktu s Ruskom nezapoja, najmä preto, že má najmodernejšiu protivzdušnú obranu na svete. “Stane sa to len vtedy, ak USA a NATO dosiahnu úplnú dominanciu vo vzdušnom priestore, a ani vtedy to nebude jednoduché, pretože Rusko má v súčasnej fáze určite najlepšie vybavenie protivzdušnej obrany na svete. V skutočnosti teraz nad Ukrajinou neexistuje žiadna bezletová zóna, pretože ju nie je možné vytvoriť – zatiahlo by nás to do vojny s Ruskom. V každom prípade by Rusi mali z hľadiska vzdušnej sily navrch. Američania nemôžu vytvoriť takúto zónu, nemôžu vystupňovať konflikt do štádia získania vzdušnej prevahy, ako sa o to pokúšali inde. Tieto dni sú už za nami, sú spočítané, je to minulá éra, ktorá je preč.”

 

Bývalý Trumpov poradca, plukovník americkej armády Douglas McGregor: Globalistické elity vládnu v Európe rovnako ako tu. A všetci sa dostali do cesty s obrovským množstvom peňazí. Pretože ľudia, ktorí ovládajú vaše finančné trhy a finančné inštitúcie, ľudia, ktorí ovládajú vaše mainstreamové médiá, teraz ovládajú aj vaše vlády. A nezastupujú záujmy žiadneho z Európanov a povedal by som, že ani väčšiny Američanov. Zastupujú svoje vlastné záujmy. A ich cieľom je zničiť Rusko. A prečo je to tak? No, chceli by nahradiť Putina. Pretože Putin riadi poslednú veľkú mocnosť v Európe. A to je časť Európy, ktorá má národnú identitu, národný jazyk, národnú kultúru, ktorá stojí na základoch pravoslávneho kresťanstva. To robí z Ruska nepriateľa globalistov. Zaplavili naše krajiny neeurópanmi s konkrétnym cieľom rozriediť nás, oslabiť, zničiť našu národnú identitu, zlikvidovať našu národnú kultúru a, samozrejme, zničiť aj zvyšky moci, ktorú by kresťanstvo mohlo mať v kultúrnej oblasti na Západe. A to chcú urobiť aj s Ruskom. Pretože Rusko má obrovské zdroje, nerastné suroviny, poľnohospodárske zdroje a samozrejme ropu, plyn a mnoho ďalších vzácnych kovov. Tieto veci sú tiež na prvom mieste programu. Takže ak sa vám podarí zničiť ruskú vládu, ak sa vám podarí odstrániť Putina, ak sa vám podarí vstúpiť do Ruska, môžete ho pripraviť o jeho zdroje a obohatiť sa oveľa viac, ako ste už urobili svojím správaním za posledných niekoľko desaťročí. V tomto bode sa nachádzame. A preto musí Rusko odísť. Rusko sa však drží.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov