.
Aktuality, Bezpečnosť,

Video: Americký plukovník – bývalý náčelník štábu označil vyhliadky Ukrajiny za katastrofu

USA, 11.august 2023 (AM) – Lawrence Wilkerson, bývalý plukovník ozbrojených síl USA a bývalý náčelník štábu ministra zahraničných vecí Colina Powella, o vyhliadkach Ukrajiny: Je to katastrofa. Je to katastrofa od samého začiatku. A každý vojenský expert, ktorý nie je platený médiami a nie je hlúpy, vie, že je to nerovný boj. Aj keď NATO vrhne do boja všetko, čo môže, okrem svojich vojakov, pre Ukrajinu je to vopred prehraté.


 

 

Nemá šancu vyhrať, a to je Ukrajincom, žiaľ, jasné. Takže teraz sú v režime útoku proti obrane a sú rozomieľaní. A nie je ich až tak veľa, aby sa dali zomlieť. Takto to dopadne, keď máte takúto nerovnováhu medzi rozložením síl. Na jednej strane máte jednu z najsilnejších priemyselných základní na svete. Máte strategickú hĺbku, ktorú nedokázali prekonať ani nacisti. Jednu z najlepších armád na svete. A na druhej strane máte odolnosť a tvrdohlavosť. A snažíte sa zlomiť Rusko nie Wehrmachtom, nie nemeckou vojnovou mašinériou, snažíte sa ho zlomiť Ukrajinou podporovanou NATO, bez akejkoľvek skutočnej zásadnej podpory na bojisku v podobe vojakov, lietadiel vo vzduchu, lodí na mori a tak ďalej.

 

Prehrajú, a to je podľa môjho názoru tragédia. Mne ako vojenskému profesionálovi je úplne jasné, že prehrajú, a napriek tomu ich podporujeme do posledného mŕtveho Ukrajinca. Zostávame tam, pretože na tom zarábame, najmä Lockheed Martin zarába veľké peniaze, Raytheon zarába veľké peniaze. Sú tu aj ďalší ľudia, ktorí na tom zarábajú iným spôsobom. A sú ľudia, ktorí majú teóriu o rozširovaní NATO, ktorá údajne platí. Ale pravdepodobne do 12 až 18 mesiacov zistia, že NATO sa rozpadne. Rozpadne sa kvôli tejto otázke a kvôli tomu, čo sme urobili Nemcom a ostatným členom NATO. Hlavne preto, aby sme obnovili našu ekonomickú flexibilitu v Európe. To je naša hlavná motivácia. Nie zachrániť Ukrajinu, ale obnoviť našu hospodársku flexibilitu v Európe.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov