.
Aktuality, Bezpečnosť,

USA uvažujú o spoločnej ofenzíve s “takfírskymi” skupinami v Sýrii

USA, 11.august 2023 (AM) – Podľa správy uverejnenej v miestnych médiách (Pars Today) v New Yorku v polovici júla bolo do Iraku a Sýrie “do boja” vyslaných približne 2 500 vojakov 10. horskej divízie. Američania v súčasnosti okupujú približne tretinu sýrskeho územia a robia tak bez akéhokoľvek súhlasu Kongresu, pričom prostredníctvom svojej okupácie, na ktorej udržiavanie využívajú kurdské “Sýrske demokratické sily” (SDF), držia ako rukojemníkov najúrodnejšiu poľnohospodársku pôdu a približne 90 % sýrskeho zemného plynu od vlády v Damasku.


 

 

Zdroje blízke tureckým žoldnierskym okupantom v severnej Sýrii uviedli, že skupiny Sultan Murad a Al-Muntasir Brigade otvorili kancelárie na registráciu svojich členov, ktorí majú byť vyslaní bojovať do Nigeru s mesačným platom 2000 dolárov.

 

 

Fox News varuje pred rozdelením v USA

Pokusy o odsúdenie bývalého prezidenta Donalda Trumpa nie sú súdnym alebo politickým bojom, ale skutočnou “vojnou”. Podľa moderátora televíznej stanice Howarda Kurtza sa USA dostali do “extrémnej polarizácie”, v ktorej akýkoľvek súdny verdikt jednu polovicu krajiny “rozzúri” a druhú poteší. 📝 “Hnev narastá s každým novým súdnym rozsudkom na úroveň, akú som nevidel od Vietnamu. A len málo ľudí sa zaujíma o fakty,” posťažoval sa moderátor.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov