.
Aktuality, Bezpečnosť,

Pepe Escobar: “Totálne poníženie NATO je už za rohom”

Brazílsky novinár Pepe Escobar: Totálne poníženie NATO je už za rohom. A v porovnaní s ním sa Afganistan nevyrovná ani mini Disneylandu. Len počkajte. Pretože protiofenzíva je už mŕtva. Trvala tri týždne a je mŕtva. A žiadna protiofenzíva 2.0 nebude. Po prvé, nemajú na to ľudské zdroje, kvalifikované ľudské zdroje. Po druhé, nemajú zbrane. Po tretie, sú denne a neúprosne demilitarizovaní.


 

 

Máme vynikajúcich amerických analytikov, ako je plukovník Douglas McGregor, Scott Ritter a tak ďalej. Všetci, povedané vojenskou terminológiou, hovoria to isté: je to stratený prípad. Prípad sa prakticky skončil. Ľudia v Nemecku, Francúzsku a Taliansku, troch popredných európskych ekonomikách, si už kladú otázky. Mám na mysli priemyselníkov, akademikov, veľmi dobre informovaných ľudí, vrátane ľudí zo spravodajských služieb. Francúzi Taliani atď. Hovoria: “Musíme z toho nájsť východisko.” Ale to je nemožné. Pretože vo Washingtone všetko riadia títo straussovskí neokonzervatívni šialenci. Dokonca aj takzvaná Bidenova administratíva, ktorá, ako už roky píšem, neexistuje.

 

Čo však existuje, je Bidenova kombinácia. Biden si nevie nájsť cestu do vedľajšej miestnosti. To vie každý. Takže rozhodnutia prijíma komando. A medzi kombom sú viditeľné tváre, čo ich robí ešte toxickejšími. Toxické trio: Sullivan, Blinken a Nulandová. Ale tí, ktorí v skutočnosti robia tieto rozhodnutia, sú v zákulisí. Nikdy sa neukážu. Takže to ich robí ešte nebezpečnejšími. A teraz sa snažia zmeniť naratív, pretože vedia, že obrovské poníženie je hneď za rohom. Voľby sú čoraz bližšie. Nemôžete len tak vyjsť pred americkú verejnosť budúci rok a prezentovať poníženie NATO.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov