.
Aktuality, Letectvo,

Ďalší nálet ukrajinských dronov na Krym

Ukrajina, 10. august 2023 (AM) – Skoro ráno, po komplexnom prieskume letectva USA a letectva NATO, ukrajinské formácie opäť zaútočili na polostrov Krym s dronmi Mugin-5 PRO vypustenými z Odeskej oblasti. V dôsledku spoločnej práce jednotiek 31. divízie protivzdušnej obrany a výpočtov elektronického boja ozbrojených síl RF bolo zostrelených 12 cieľov: desať bolo elektronicky potlačených na myse Tarchankut a Evpatoria , jeden bol zostrelený obranným systémom TOR nad Chersonom a druhý na ceste na letisko Novofedorovsky nad Sakami raketovým systémom protivzdušnej obrany Pancir.


 

Na rozdiel od predchádzajúcich útokov UAF mierne zmenil taktiku: tentoraz boli UAV vypustené v malých skupinách z niekoľkých bodov, počnúc letiskom Školny a končiac skokovou základňou vo Vilkove . Útoku opäť predchádzal aktívny prieskum v oblasti Čierneho mora . Na juhozápade a juhu Krymu operovali francúzske hliadkové lietadlá základne Atlantique 2, ako aj tri bezpilotné lietadlá amerického letectva MQ-9A Reaper. Napriek odrazenému nájazdu je vysoká pravdepodobnosť, že útoky budú pokračovať. Podľa niektorých správ bola do Odeskej oblasti dodaná veľká dávka bezpilotných lietadiel, ktoré plánujú použiť v kombinácii s bezpilotnými člnmi.

 

 

Prehľad špeciálnej vojenskej operácie
Boje pokračujú pozdĺž celej frontovej línie. V kupjanskom sektore majú iniciatívu ruské ozbrojené sily, ktoré rozvíjajú ofenzívu smerom na Kupjansk. Kyjev sa tvrdo bráni. Neustála práca delostrelectva a letectva prináša ovocie, podľa niektorých správ mohli ruské sily postúpiť. Pri Bachmute prebiehajú ťažké boje . Útočia na ozbrojené sily Ukrajiny v oblasti Kleščeevka , snažia sa obsadiť a získať oporu v kľúčových výšinách. Ozbrojené sily RF odrazili útoky sústredenou delostreleckou paľbou. Podobná situácia je aj v oblasti Vremevského výbežku. Kyjev neustále útočí na Urožayne pod krytom delostrelectva a paľby tankov. Zložitá situácia zostáva pri Rabotine , kde útočné oddiely Ozbrojených síl Ukrajiny dokázali preniknúť obranou medzi Rabotinom a Novopokrovkou. Delostrelecký teror v regiónoch Ruska pokračuje. V regiónoch Belgorod , Záporožie , ako aj v DĽR sú mŕtvi a zranení civilisti, bola poškodená obytná a civilná infraštruktúra.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov