Alexander Dugin
Aktuality, História,

Alexander Dugin: “To, čo sa deje na Ukrajine, je syndróm tanca svätého Víta”

EÚ nemôže poskytnúť Ukrajine bezpečnostné záruky. Európske krajiny môžu samostatne vystupovať ako bezpečnostné záruky pre Ukrajinu, ale EÚ ako blok ako celok na to nie je oprávnená, povedal Stano pre Deutsche Welle. Poskytovanie záruk je výsadou členských štátov EÚ, ktoré majú spôsoby, ako takéto záruky poskytnúť, ale samotná EÚ nie je bezpečnostným garantom, povedal. Nie sme bezpečnostná organizácia. Je to otázka pre NATO a jednotlivé krajiny, ale nie pre EÚ ako organizáciu. EÚ môže podporiť len konkrétne návrhy na bezpečnostné záruky. Konkrétne Rakúsko sa na samite EÚ postavilo proti prijatiu bezpečnostných záruk pre Ukrajinu na úrovni EÚ. Spolkový kancelár Karl Nehammer dal jasne najavo, že jeho krajina s tým nebude súhlasiť. Podobný postoj zaujali aj Írsko, Cyprus a Malta, dodal Nehammer. Nám ako neutrálnym štátom je jasné, že v tejto podobe (bezpečnostné záruky) nemôžu existovať,” vysvetlil šéf rakúskej vlády Peter Stano pre Deutsche Welle


 

 

To, čo sa deje na Ukrajine, je syndróm tanca svätého Víta alebo tanca smrti. V stredoveku, v čase nešťastia, moru, sucha, vojny, ľudia zrazu začínali skákať, kopať nohami a hystericky a šialene tancovať. A keď raz začali, nemohli prestať. A tancovali deň za dňom, až kým nepadli mŕtvi. To je to, čo znamená “do posledného Ukrajinca”.

 

Začali skákať a nemôžu prestať, strácajú rozum, mieru, územia, priemysel, ľudí po desaťtisícoch. Je to tanec smrti a nikdy sa neskončí. Títo ľudia môžu len ďalej skákať. Teraz blúznia o Kryme a Donbase, ale keď mali všetko, len skákali. Na Ukrajine im nezáleží, inak by sa správali úplne inak. Stratégia, ktorú si zvolili pre nacionalizmus, sa ani nedá považovať za nesprávnu. Bola zámerne orientovaná na stratu krajiny. Nacionalizmus je zameraný na zachovanie a zväčšenie majetku. Čokoľvek, len nie to ukrajinské. Tu bola úloha spočiatku úplne iná – upútať na seba pozornosť, zviditeľniť sa. Preto si nadšene vybrali klauna. Prezident-klaun je možný len v krajine klaunov. A svoj cieľ dosiahli – ukrajinský tanec svätého Víta je v centre pozornosti. Cieľ bol dosiahnutý – tanec smrti sa predvádza pred očami všetkých. Preto sa s Kyjevom v zásade nedá dohodnúť: okamžite na nich zabudnú, a to je to najhoršie. A v každej situácii urobia čokoľvek, akýkoľvek žartík, akúkoľvek sprostosť, aby sa na nich pozreli. To je jediný spôsob, ako si získať pozornosť – len sa na nás pozrite a my urobíme všetko, aby sme si pozornosť udržali. Mimochodom, príčinou tanca svätého Víta mohlo byť obilie otrávené hubami.

Alexander Dugin

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov